Politie Midden- en West Brabant

Poging tot beroving van een taxichauffeuse

Datum: 11/6/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Pas gisteren werd bekend dat in de nacht van zaterdag 8 juni op zondag 9 juni 02 omstreeks 00.30 uur een jarige 47-jarige Oosterhoutse vrouw als bestuurster van een zogenaamde belbus taxi is overvallen bij een busstation aan het Park bij het gemeentehuis in Made.

Zij reed daarheen om een gemaakte afspraak met een vrouwelijke klant na te komen. Bij het ter plaatse komen wilde een man de bus instappen. Hij hield een vuurwapen op haar gericht en vroeg om geld. De man droeg een grote capuchon over zijn hoofd. De chauffeuse trapte direct op de gaspendaal waardoor de bus naar voren schoot en de portieren dichtsloegen. De overvaller kwam met zijn hand tussen de portieren klem te zitten en moest die terugtrekken.De vrouw is snel weg gereden en heeft de dader niet meer gezien. Zij is kort daarna terug gereden om te zien of de overvaller nog in de beurt was. Dat was niet het geval, waarna zij via taxicentrale de politie in kennis stelde. Gisteren deed zij aangifte van deze poging tot roofoverval.

De overvaller heeft de leeftijd van 20 tot 25 jaar tenger van postuur met een lengte van ongeveer 1.75 meter. Hij was gekleed in een donkerkleurige regenjas met ritssluiting aan de voorzijde. Onder de jas droeg hij een sweatshirt of trainingsjasje met hieraan een capuchon. Hij had Arabische trekken en een lichte huidskleur.

De Politie van het team Geertruidenberg Drimmelen heeft gisteren de aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in naar de mogelijke dader.

einde bericht

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 11-06-2002 '
Lees ook