Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 11/7/2002
Auteur: Carel Bouman

Tilburgse vrouw loopt gebroken borstbeen op

TILBURG Een 37-jarige Tilburgse vrouw liep gistermiddag, rond tien over twaalf een gebroken borstbeen op, toen zij op de Moersedreef betrokken was bij een aanrijding. Het slachtoffer raakte in een bocht tussen de Batenburglaan en de Berkenrodelaan de controle over haar auto kwijt en kwam met de auto op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Op dit weggedeelte kwam de vrouw in aanrijding met een personenauto die bestuurd werd door een 35-jarige vrouw uit Tilburg. Het slachtoffer werd door de GGD naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg gebracht. Bij onderzoek constateerde men een gebroken borstbeen. De beide voertuigen werden door een takelbedrijf verwijderd.

Tilburger keert niet terug van verlof

TILBURG Gisteravond rond tien over zes hebben agenten in het stadspark de Oude Dijk een 36-jarige man uit Tilburg aangehouden. Bij een controle van het stadspark troffen de agenten de Tilburger aan en als ze een nader onderzoek instellen blijkt de man gesignaleerd te staan omdat hij niet terugkeerde na verlof. De man zat in het elektronisch detentiehuis in Breda en had zich daar op 30 juni jl. weer moeten melden.

Gewelddadige winkeldief overmeesterd

TILBURG Meerdere politie-eenheden moesten er gisteravond rond kwart voor zeven aan te pas komen om een gewelddadige winkeldief in de Groenstraat aan te houden. De 33-jarige inwoner van Tilburg werd in een supermarkt betrapt bij de diefstal van goederen. Toen een beveiligingsmedewerker, een 25-jarige man uit Waalwijk de verdachte op de diefstal aansprak kreeg deze meteen enkele klappen van de winkeldief. Nadat de verdachte aanvankelijk wist te vluchten keerde hij korte tijd later terug en sloeg de beveiligingsman met een ventilator op het hoofd. Als de verdachte de Groenstraat op vlucht ziet hij kans om een autoantenne om de nek van de Waalwijker te krijgen maar met behulp van collegas kon de man worden overmeesterd en aan de toegesnelde agenten worden overgedragen. De verdachte is in verzekering gesteld. De beveiligingsmedewerker liep hierbij licht letsel op.

Autokrakers aangehouden

TILBURG Vannacht om vijf over halféén hebben agenten aan de Jan Heijnsstraat twee autokrakers aangehouden Het zijn een 17-jarige jongen uit het Limburgse Kerkrade en een 45-jarige man uit Tilburg. Zij worden verdacht van een inbraak in een auto aan de Vogezenlaan die ze rond kwart over twaalf pleegden. De mannen konden worden aangehouden aan de hand van het signalement van de auto waarmee ze reden. De agenten hebben bij beide verdachten inbrekerswerktuigen in beslag genomen. De jongen uit Kerkrade had bovendien enkele XTC-pillen op zak.

Uitslaande brand in monumentale boerderij

BERKEL-ENSCHOT Vannacht, even na drie uur, brak er aan de Hoolstraat brand uit in een monumentale boerderij. Als de politie terplaatse komt blijkt het om een grote uitslaande brand te gaan, waarbij even gevreesd werd, dat de brand over zou slaan naar een op tien meter naast de boerderij gelegen bungalow. Daarom werden de 72-jarige bewoner van de bungalow wakker gemaakt en tijdelijk bij overburen ondergebracht. In de brandende boerderij bevonden zich geen personen. Omdat de brandweer snel terplaatse was heeft die het overslaan van de brand naar de bungalow kunnen voorkomen. Door personeel van de unit Forensisch Technisch Onderzoek (FTO) van de politie Midden en West Brabant wordt een onderzoek in gesteld naar de oorzaak van de brand. De schade is aanzienlijk.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 11-07-2002 '
Lees ook