Politie Midden- en West Brabant

Tankauto ramt Engelse bestelbus met aanhangwagen

Datum: 11/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

Zundert: Vanmorgen omstreeks 04.00 uur heeft een Nederlandse tankauto geladen met stikstof op de A16 ter hoogte van knooppunt Galder een Engelse bestelbus met aanhangwagen geramd en zijn beide voertuigen in een sloot terechtgekomen. De twee inzittenden van de bestelbus en de bestuurder van de vrachtauto raakten gewond en zijn overgebracht naar een Bredaas ziekenhuis. De rijbaan van de A16 in de richting Breda werd korte tijd geheel afgesloten, maar voor de ochtendspits werd een rijstrook richting Breda vrijgegeven. De bergingswerkzaamheden zullen naar verwacht tot 11.00 uur duren. Stikstof is niet gevaarlijk voor de volksgezondheid.

De politie sluit niet uit, dat de 44 jarige bestuurder uit Nistelrode van de Nederlandse tankauto door nog onbekende oorzaak met zijn vrachtauto deels op de vluchtstrook terecht is gekomen en achterop de aanhangwagen van de Engelse bestelauto is gereden. Volgens de 45 jarige Engelse bestuurder uit Fisherton was hij op de vluchtstrook gestopt om op de wegenkaart te kijken toen hij aan de achterzijde werd aangereden door de Nederlandse tankauto. Door de klap van de aanrijding werd zowel de bestelbus, alsmede de aanhangwagen meegesleurd en kwamen beide voertuigen samen met de tankauto in de sloot terecht. De bestuurder van zowel de tankauto als Engelse bestelbus zijn met diverse kneuzingen in het Amphiaziekenhuis in Breda opgenomen. Ook de 16 jarige dochter van de bestuurder van de bestelbus, die naast hem zat raakte gewond. Zij kon na behandeling huiswaarts keren. In de gesloten aanhangwagen van de Engelsman stond een dure sportauto van het merk Spectre. Ook deze auto, alsmede de aanhangwagen raakten zwaar beschadigd. Ook de tankauto raakte zwaar beschadigd.

Rond 07.00 uur vanmorgen kon een begin worden gemaakt met het overpompen van de 21 ton stikstof in een lege ter plaatse gekomen tankauto. De beschadigde vrachtwagen is eigendom van een transportbedrijf uit Oirschot. Hoe groot de schade is is momenteel niet te zeggen. Rechercheurs van de Unit Forensisch Technischonderzoek zijn momenteel op de plaats van de aanrijding bezig om de juiste toedracht van het ongeval te bepalen.

Het verkeer over de A16 werd bij Antwerpen geadviseerd de omleidingsroute via Bergen op Zoom te volgen. Verkeer op de plaats van het ongeval is wel over één rijstrook mogelijk. Grote lange files bleven overigens uit. Diverse hulp-verleningsinstanties, waaronder brandweerkorpsen uit Zundert, Ulvenhout en Breda waren met meerdere hulpverleningsvoertuigen ter plaatse. Ook de Belgische brandweer uit Hoogstrate en politiediensten waren vanmorgen naar de A16 gekomen, omdat aanvankelijk werd gedacht dat de aanrijding kort voor de Belgisch Nederlandse grens had plaatsgevonden. Toen het een volledig Nederlandse aangelegenheid bleek konden de Belgische hulpdiensten inrukken.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 11-07-2002 '
Lees ook