Politie Midden- en West Brabant

Man valt in slaap en rijdt tegen lichtmast

Datum: 12/6/2002
Auteur: R.v.Kuik

Breda: Een 51 jarige bestuurder uit Baarle Nassau is gistermiddag rond 14.30 uur op de Bredaseweg met zijn auto tegen een lichtmast gereden. Volgens de bestuurder had hij de cruisecontrole van zijn auto aan staan toen hij ongemerkt in slaap viel. Het slachtoffer is met een gekneusd borstbeen opgenomen in een Bredaas ziekenhuis.

Kruiden, handlezing en rituelen misleiden Bredase Vrouw voor 15000 Euro opgelicht door helderziende

Een 57 jarige Bredase vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan te zijn opgelicht door een helderziende, die zou werken onder de naam Mr. Bayo. In één jaar tijd is de vrouw door de behandeling van de man zon 15000 Euro armer geworden. De vrouw is via een advertentie in haar brievenbus bij de helderziende uitgekomen. Mr. Bayo is spoorloos verdwenen, evenals het geld.

De consulten van de helderziende waren aanvankelijk nog niet zo hoog. Zon 50 gulden per gesprek moest de Bredase vrouw vorig jaar neertellen toen ze voor het eerst met de man in gesprek raakte. De ongeveer 30 jarige Zuid-Afrikaans uitziende man noemde zich Mr. Bayo en tijdens het eerste gesprek gaf hij aan dat hij de vrouw, die psychisch uit evenwicht was, kon helpen. Na handlezing kwamen er tijdens de vervolg consulten kruiden op de proppen, die de vrouw en haar kinderen moesten beschermen tegen voodoos. Eind vorig jaar waren de kosten voor de consulten inmiddels opgelopen tot 6700 gulden, maar de helderziende maakte bij de vrouw toch een betrouwbare indruk. Ze besloot met de man verder in zee te gaan.

Na de kruiden kwam een nieuwe behandelingstechniek in beeld. De vrouw moest 12000 Euro in een envelop doen en die onder de matras van haar bed leggen. Terwijl de Bredase vrouw de kaarsen in een naast gelegen kamer ontstak boog Mr. Bayo zich over de envelop en deed er in de besloten ruimte een niet waarneembaar ritueel mee. Na de behandeling van de envelop kreeg de vrouw van de geneesheer de opdracht de envelop pas aan te raken of te openen als hij daartoe opdracht had gegeven. Onlangs had Mr. Bayo haar nog vanuit Frankrijk opgebeld en nogmaals benadrukt van de envelop af te blijven, omdat het anders allemaal niet zou werken. Langzaam aan begon bij de Bredase vrouw steeds meer twijfels te ontstaan en besloot ze de envelop onder haar bed toch maar te openen. Tot haar schrik zag ze dat de envelop leeg was. Teleurgesteld moet de vrouw constateren dat de zogenaamde helderziende misbruik had gemaakt van haar toestand en vertrouwen. Volgens de vrouw is ze in totaal zon 15000 Euro aan de man kwijtgeraakt. De vrouw deed vanmorgen uitgebreid aangifte van het voorval. De politie probeert aan de hand van het signalement, en de diverse verblijfplaatsen die Mr. Bayo in Breda gehad moet hebben, achter zijn ware identiteit en verblijfplaats te komen.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 12-06-2002 '
Lees ook