Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN POLITIE DISTRICT BREDA

Datum: 12/7/2002
Auteur: r.V.kUIK

Poging diefstal met geweld scooter

Breda: Twee nog onbekende daders op een scooter hebben gisteravond rond 22.30 uur op de kruising van de J.F. Kennedylaan en de Sophiastraat geprobeerd de scooter van een 19 jarige Bredase jongen af te pakken. De Bredanaar verzette zich tegen de diefstal, kwam ten val, maar wist gelukkig te voorkomen dat de daders ermee vandoor gingen. Hij liep wel schade aan zijn kleding en bromfiets op. Na de poging tot diefstal met geweld gingen de twee daders er vandoor.

De 19 jarige stond op de kruising J.F. Kennedylaan-Sophiastraat voor het rode verkeerslicht te wachten toen hij door de twee jongens op de scooter werd aangesproken met de vraag waar de dichtstbijzijnde coffeeshop was. Op het moment dat hij de jongens te woord wilde staan trachtte de bijrijder hem van zijn scooter af te trekken. Het slachtoffer probeerde nog snel op te trekken, maar dat lukte niet omdat hij werd vastgehouden. Hierdoor kwam hij met zijn scooter ten val. De dader die de scooter bestuurder reed nog op het slachtoffer in toen deze nog op de grond lag. Terwijl de bijrijder de contactsleutel uit de handen van het slachtoffer probeerde te wrikken, ging het alarm van zijn scooter af en claxonneerde hij luid om aandacht van het meerdere weggebruikers te trekken die voor het verkeerslicht stonden. Niemand stak volgens het slachtoffer een hand uit. Ondertussen stond het slachtoffer op en zag hij beide daders op hun eigen scooter wegrijden. Het slachtoffer spreekt over twee vermoedelijk Noord Afrikaanse jongens van rond de 18 jaar en ongeveer 1.80 meter lang. De door de val liep het slachtoffer niet alleen een schaafwond op aan zijn knie, maar ook schade aan zijn spijkerbroek en zijn scooter. De politie stelt een onderzoek in.

Bestelauto na proefrit spoorloos

Breda: Een Bredase garagehouder is gistermiddag een bestelbus van het merk Volkswagen transporter kwijtgeraakt aan een vrouw en een jongen. De 35 jarige blanke vrouw legitimeerde zich, zoals later bleek, met een vals rijbewijs. De blanke jongen die bij haar was wordt door de aangever schat op ongeveer 16 jaar. De gestolen bestelbus is van het merk VW, type Transporter, kleur licht blauw voorzien van het kenteken 08-BB-DF. Het schadebedrag is niet bekend.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 12-07-2002 '
Lees ook