Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

vrijdag 14 maart 2003

Team Waalwijk

Aanhoudingen en campers inbeslaggenomen bij prostitutiecontrole Woensdagavond vanaf 21.00 uur is door het politieteam Waalwijk op de parkeerplaats Labbegat langs de A-59 onder Sprang Capelle een prosititutiecontrole gehouden. Daarbij zijn een 34 jarige man uit Hellevoetsluis, een 22-jarige vrouw uit Rotterdam en een 30-jarige vrouw uit Spijkenisse aangehouden. Twee campers die voor de prostitutie-activiteiten werden gebruikt zijn inbeslaggenomen en naar het politiebureau gesleept.

De actie van woensdagavond was gepland na eerdere controle-activiteiten de afgelopen twee weken. Op verschillende dagen zijn daar bij de verschillende controles 11 mensen (mannen en vrouwen) bekeurd.
De controles zijn het gevolg van een afspraak die onlangs is gemaakt tussen gemeente, Openbaar ministerie en politie om de prosititutie op de parkeerplaatsen Labbegat en Vaerland echt aan te pakken. Via een bestuurlijk traject lukte dat tot op heden niet.

Afgesproken was dat de eerste twee weken bekeurd zou worden op grond van een overtreding van de APV (Algemene Plaatselijke Verordening). Volgens die APV is het niet toegestaan om een sexinrichting te exploiteren zonder vergunning. Na die eerste steekproefsgewijze controles zou het menens worden. Bij het opnieuw actief aantreffen van de eerder bekeurde exploitanten en prostituees zouden deze worden aangehouden en de campers inbeslag worden genomen. Dat was dus gisteravond het geval.

De aangehouden man en twee vrouwen mochten na hun verhoor weer naar huis. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Wat er verder met de campers gebeurt beslist de officier van Justitie.

Inbraak in berging
WAALWIJK: Bij een inbraak in een berging in de Potgieterstraat is een rode scooter gestolen. Het betreft een Yamaha, type Neo`s en is voorzien van het verzekeringsplaatje DXV-762.

Hardrijder raakt rijbewijs kwijt WAALWIJK- Afgelopen nacht reed er een 37 jarige bestuurder uit Rotterdam op enkele plaatsen op de A59 met zijn auto 85 km/u te hard. De bestuurder kon zijn auto ter plaatse achter laten en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in winkel
WAALWIJK- Van een winkel aan het Westeinde werd omstreeks 03.20 uur de etalageruit vernield. Uit de etalage namen de onbekende daders een mountainbike mee.

Winkeldieven betrapt
WAALWIJK- Bij een winkel aan de Burgemeester Verwielstraat werd een 53 jarige inwoonster uit Waspik betrapt tijdens een winkeldiefstal. Zij had voor 37.70 Euro aan levensmiddelen weggenomen. Zij heeft een transactie aangeboden gekregen van 120.00 Euro.

WAALWIJK- Bij een winkel in de Els is een 33 jarige inwoner uit Oss betrapt tijdens een winkeldiefstal. De man nam een schuurmachine met een waarde van 16,94 Euro weg. Deze man heeft een dagvaarding meegekregen om zich te verantwoorden voor deze diefstal.

Team Dongen

Computerapparatuur gestolen DONGEN- Donderdagnacht trad het alarm van een bedrijf aan de Anjerstraat in werking. Onbekenden bleken een ruit te hebben vernield en 2 computers apparatuur te hebben meegenomen.

Bekeuringen bij controles DONGEN - Donderdag zijn bij diverse controles bekeuringen uitgedeeld. 1 honden bezitter is bekeurd voor het niet aangelijnd uitlaten van een hond. Een automobilist werd bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en er werden 2 parkeerbonnen uitgeschreven. 1 Parkeerbon betrof het in de avonduren parkeren van een groot voertuig.

Team Loon op Zand

Amokmaker aangehouden
Een 48-jarige man uit Kaatsheuvel heeft gisteravond voor de nodige overlast gezorgd in het centrum van Loon op Zand. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Het begon rond 20.00 uur in een snackbar aan het Oranjeplein waar de man een bezoeker bedreigde en met een mes probeerde te steken. De eigenaar van de zaak wist de Kaatsheuvelnaar buiten te zetten.

Op straat kreeg de 48-jarige het met een aantal jongeren aan de stok. Ook toen zwaaide hij met een mes en probeerde eerst een vrouw en later een jongen op een bromfiets te raken. Er ontstond een handgemeen waarbij de man klappen opliep en ook nog met een bromfietshelm op zijn hoofd geraakt werd. Daardoor raakte hij gewond. De man rende hierna weg en vluchtte kort daarna een woning aan de Van Rijckevorsselstraat binnen. Even later kon hij, terwijl hij op de Doelen achter een vuilcontainer zat weggedoken, door gewaarschuwde agenten worden aangehouden.

Behalve de amokmaker zelf raakte er niemand gewond. Voor hij op het politiebureau werd ingesloten is hij nog kort voor de verwondingen aan zijn hoofd behandeld in het ziekenhuis. Degene die met de bromfietshelm heeft geslagen, een 14 jarige jongen uit Loon op Zand, is ook aangehouden en op het bureau voor zijn aandeel verhoord. Daarna mocht hij weer naar huis.

Team Oosterhout

Woninginbraak
OOSTERHOUT - Donderdagmiddag is met grof geweld de voordeur van een woning aan de Thorbeckestraat ingetrapt en zijn door de inbrekers alle kamers overhoop gehaald. Er zijn sieraden weg.

Gordelcontrole
OOSTERHOUT - Donderdag is bij verschillende verkeerscontroles in de gemeente speciaal gelet op het dragen van autogordels. 6 Automobilisten liepen een bekeuring op.

Bonnen bij parkeercontrole OOSTERHOUT - Donderdag zijn bij een controle aan de Heinsiusstraat acht automobilisten bekeurd omdat hun auto in een stopverbod stond geparkeerd.

Team Gilze en Rijen

Verkeerscontroles
Gilze en Rijen- Bij verschillende verkeerscontroles in de gemeente is donderdag vooral gelet op het dragen van een gordel en met name de beveiliging voor de kinderen. In totaal werden er 23 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel, 2 voor het niet handsfree bellen, 1 voor een auto die APK gekeurd had moeten zijn, 4 voor foutief parkeren en 1 voor het niet verlenen van voorrang.

Inbraak in woning en diefstal auto Rijen- Werd in de vroege ochtend van de 14e maart ingebroken in een woning aan de Haansbergseweg te Rijen. Terwijl de bewoners boven lagen te slapen werd de benedenverdieping doorzocht. Hierbij wist men de sleutels van de auto te vinden, zodat men de groene Renault Laguna, gekentekend HX-DP-99 , die op de oprit stond, zo kon meenemen. Ook werden er nog wat waardepapieren en geld weggenomen.

Team Geertruidenberg-Drimmelen

Inbraak supermarkt
Made- Werd in de vroege ochtend ingebroken in een Supermarkt aan de Nieuwstraat te Made. Er verdween een onbekende hoeveelheid sigaretten weggenomen.

Team Altena

Betrapt op alcoholgebruik tijdens besturen auto Dussen- Een 56 jarige inwoner van Dussen werd er in de nacht van donderdag op vrijdag op de Smaelweer betrapt dat hij met een slok op zijn auto uit een parkeervak probeerde te rijden. Daaarbij raakte hij tot twee maal toe een naast hem geparkeerde auto raakte. Na controle aan het bureau, waar de man 475 ug/l blies, kreeg hij een rijverbod van 4 uur en een dagvaarding mee om zich op 4 juni voor de rechter te verantwoorden.

Inbraak in winkel
Genderen- In een winkel aan de Hoofdstraat werd met behulp van een trotoirtegel een ruit vernield alsmede drie vitrines. De onbekende daders namen vervolgens 17 mobiele telefoons en 9 digitale cameras mee.

Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding Wijk en Aalburg:- Een 50 jarige inwoner uit Eethen veroorzaakte donderdagavond aan de Galerij een aanrijding met zijn auto. Hij reed tegen een geparkeerde auto. Verder bleek dat de man alcohol en medicijnen had genuttigd. Voor controle werd hij meegenomen naar het politiebureau. De man, bleek op 5 mrt jl eveneens te zijn gecontroleerd waarbij was gebleken dat hij alcohol op had. Daarbij was zijn rijbewijs ingevorderd.
Nu is zijn auto in beslag genomen. Binnenkort mag hij voor de rechter verschijnen.

Golf auto inbraken in Andel en Giessen Andel/Giessen- 9 Auto inbraken waarvan 7 in Andel en 2 in Giessen werden er vandaag gemeld bij het politieteam Altena. Bij de meeste autos werden ruitjes ingeslagen. In een enkel geval bogen de daders het portier om.
Favoriet om te stelen waren de Radio CD spelers waarvan er 8 werden weggenomen. Een navigatiesysteem behoorde eveneens tot de buit. In Andel kwamen de meldingen uit de Julianastraat, de Wilheminastraat, de Wingerd en de Kennedylaan. In Giessen uit de Burgstraat. Ook zijn er nog meldingen binnengekomen uit Giessen waaruit bleek dat er op 12 maart
2 inbraken zijn gepleegd in autos aan de Parallelweg en in Sleeuwijk heeft men geprobeerd een vrachtauto die sinds 12 maart stond geparkeerd aan de Deltaweg weg te halen. Van de auto werden een portier en het contactslot vernield.

Bron: Jan Clarijs

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 14-03-2003 '
Lees ook