Politie Midden- en West Brabant

Breda: Brand in Aziatische Toko en andere berichten uit het district Breda

Datum: 14/6/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Vannacht heeft brand gewoed in een Aziatische Toko aan de Heksenwiellaan te Breda. De melding kwam om 04.00 uur binnen.

De brandweer heeft de toegang tot de winkel aan de voorzijde geforceerd en aan de achterzijde een bovenraam ingeslagen voor de afvoer van de rook. De brand bleek ontstaan te zijn rechts boven aan de achterzijde. De oorzaak van de brand is mogelijk kortsluiting in een reclame lichtbak. Agenten hebben de bewoners van een bovenliggende woning gewekt. Daar stond de gang inmiddels vol rook omdat een raam openstond. De bewoner kon met luchten volstaan. Ook in een aangrenzende zonnestudio was sprake van een lichte rook ontwikkeling.

Breda: Verwarde vrouw dreigt met een schaar

Een 26-jarige vrouw uit Breda is gisteravond omstreeks 20.30 uur in een winkel op de Markendaalseweg te Breda door een 43-jarige Bredase (J.M.) bedreigd met een schaar.

Het slachtoffer was met een vriend in de winkel. Terwijl zij met de verkoper spraken, kwamen een man en een vrouw binnen. De man vroeg om water en om een ambulance. De vrouw hield hem daarbij krampachtig vast. Zij maakte een verwarde indruk. De vrouw begon wild met haar armen te zwaaien en rende op de vrouwelijke klant af en ging op haar schoot zitten. Ze hield in haar rechterhand een schaar. Het slachtoffer slaagde erin zich los te rukken en naar buiten te rennen. De verdachte is door de politie aangehouden ter zake bedreiging en ingesloten in het cellencomplex aan de Mijkenbroek. De verdachte is door een GGD-arts onderzocht. Haar verwardheid is een gevolg van drugsgebruik.

Zundert: Snelkraak brillenzaak, daders stelen oogmeetapparaat

Vannacht is omstreeks 04.00 uur een snelkraak gepleegd bij een opticien aan de Molenstraat te Breda.

De politie gaat er vanuit dat de twee daders hun personenauto, merk Volkswagen Golf, kleur zwart tegenover de zaak parkeerden met de voorzijde van het voertuig in de richting van Wernhout. Met behulp van een steen (een maaskei) werd de glazen toegangsdeur van de winkel ingegooid. Hierna werd vanuit de winkel een oogmeetapparaat weggenomen. De beide daders, 20 a 25 jaar oud, stapten hierna in de genoemde Volkswagen Golf en reden met hoge snelheid weg in de richting van Wernhout. De bestuurder van de auto had opvallend blond haar.

Breda: Rijden onder invloed

Een 38-jarige Bredanaar is gisteren door de politie op de Haven te Breda omstreeks 23.40 uur aangehouden ter zake het rijden onder invloed.

De man was met zijn auto in aanrijding gekomen met een scooter. Hij was naar eigen zeggen een parkeerplaatsje aan het zoeken toen hij moest afremmen voor een voor hem remmende auto. Op dat moment kwam de scooter die achter hem reed met zijn auto in aanrijding. Volgens de bestuurder van de scooter kwam de auto achteruit gereden. In elk geval bleek de automobilist teveel gedronken te hebben. Hij is aangehouden en krijgt een proces-verbaal.

Breda: Fietsendief aangehouden

Vannacht is een 23-jarige Bredanaar op de Markendaalseweg te Breda aangehouden op de verdenking van fietsendiefstal.

Tijdens de surveillance zagen agenten vannacht omstreeks 04.10 uur op de Markendaalseweg ter hoogte van het Kadaster een man over het trottoir op een damesfiets rijden met een andere damesfiets over zijn schouder. Hij hield de fiets op zijn rug met één hand vast. De man vertelde de agenten dat het zijn eigen fiets was, maar dat hij de sleutel had verloren. De fiets was met een hangslot afgesloten. De agenten lieten hem plaats nemen op deze fiets. Zij zagen dat de voeten van de man plat op grond stonden en dat hij gebogen knieën had. Uit verder onderzoek bleek dat het slot van de fiets waarop hij reed geforceerd was. Hierop is de man aangehouden op de verdenking van fietsendiefstal. Het betreft een 23-jarige Bredanaar. Hij is ingesloten.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 14-06-2002 '
Lees ook