Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 13 juni 2002, district Oosterhout

Datum: 14/6/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Team Waalwijk
Agressieve verkoopmethode
WAALWIJK: Een inwoonster van Waalwijk is afgelopen dinsdag benaderd door twee personen die haar wilde overhalen om mee te doen aan een loterij. De aangeefster werd in eerste instantie telefonisch benaderd door een vrouw die om haar bankrekeningnummer vroeg. Hierna kreeg zij bezoek aan de deur van een man die halsstarrig probeerde haar papieren te laten tekenen. De werkwijze van de man kwam in de ogen van de bewoonster zeer agressief over. Toen dit niet lukte verdween de man in een witte personenauto. In de avonduren verscheen een andere man aan de deur die de bewoonster alsnog papieren wilde laten tekenen. Ook de werkwijze van deze man kwam zeer agressief over op de bewoonster. Uit angst heeft zij uiteindelijk 21,50 aan de man gegeven waarop hij verdween.

Diefstal uit auto
WAALWIJK: Op woensdag 12 juni is er ingebroken in een personenauto aan de Olympiaweg te Waalwijk. De onbekende dader heeft met een breekvoorwerp de bovenzijde van het rechterportier opengebroken. Daardoor is het glas uit het portierraam gesprongen. Uit de auto verdween vervolgens de autoradio cd speler op onrechtmatige wijze.

Inbraak in bedrijf
KAATSHEUVEL: In de nacht van woensdag 13 juni 2002 hebben onbekende daders geprobeerd in te breken in een bedrijf aan de Amerikastraat te Kaatsheuvel. Nadat zij aan de zijkant van het pand een raam hadden opengebroken ging het alarm over. Vermoedelijk heeft men het pand om die reden niet betreden.

Rijden onder invloed in auto
OOSTERHOUT: Op donderdag 13 juni omstreeks 01.30 uur werd op de Beneluxweg te Oosterhout voor het rijden in een personenauto, terwijl hij te veel had gedronken, een 24 jarige man uit Oosterhout aangehouden. Op het bureau blies de man 795 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur en een dagvaarding uitgereikt. Hij is na verhoor in vrijheidgesteld.

Verkeerscontrole in Terheijden
TERHEIJDEN: Op woensdag 12 juni hield de politie op de Zeggelaan in Terheijden een verkeerscontrole. In totaal werden 4 bekeuringen uitgeschreven. 2 x voor het niet dragen van de verplichte autogordel,
1 x voor het ontbreken van de kentekenplaat op een aanhangwagen en 1 x voor het ontbreken van een kentekenplaat op een personenauto.

Aanhouding winkeldief
RIJEN: Op donderdagmorgen 13 juni 2002 is in Rijen een winkeldievegge aangehouden. Het ging om een 64 jarige vrouw uit Molenschot, die in een winkel aan de Hoofdstraat te Rijen aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw was had bij de kassa haar tweede tas met boodschappen niet afgerekend. De vrouw kreeg een boete van 120 Euro.

Poging woninginbraak
ANDEL: In een woning aan het Eendenveld te Andel heeft men op 12 juni getracht in te breken. Door het goede hang- en sluitwerk kon deze inbraak worden voorkomen.

Snelheidscontroles gemeente Drimmelen
Op woensdag 12 juni werden enkele snelheid-scontroles gehouden in de gemeente Drimmelen Op de Kerkdijk in Helkant werden 145 passanten gecontroleerd en werden 41 overtredingen vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 55 km per uur, terwijl men daar maximaal 30 km/u mag rijden. Op de Gaete in Lage Zwaluwe werden 293 passanten gecontroleerd en werden 53 overtredingen vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 57 km per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 30 km per uur.
Alle overtreders vinden binnenkort de bekende acceptgirokaart op de deurmat.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 14-06-2002 '
Lees ook