Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politieteam Moerdijk

Datum: 15/7/2002
Auteur: R. v.Kuik

Fietser valt over gat in fietspad

Moerdijk: Op zaterdag 13 juli 2002, omstreeks 23.23 uur heeft er een ongeval met letsel plaatsgevonden op het fietspad van de Oostelijke Randweg te Moerdijk.(Industrieterrein Moerdijk). Een 49 jarige fietser uit Klundert reed op zijn racefiets over genoemd fietspad toen hij ter hoogte van het spoorviaduct verrast werd door enkele gaten in het wegdek. De eerste twee gaten kon de fietser ontwijken, doch het laatste gat niet meer en kwam ten val. Ten gevolge van die val liep de bestuurder diverse hoofdwonden op en een zware kneuzing aan de schouder. De politie heeft de fietser overgebracht naar het St-Fransiscusziekenhuis te Roosendaal. De politie onderzoekt of de juiste wegbebakening was aangebracht, omdat momenteel aan het fietspad wordt gewerkt.

AANRIJDING TREIN MET PERSONENAUTO

Op zondag 14 juli 2002, omstreeks 02.00 uur vond er een aanrijding plaats op de spoorwegovergang aan de Bredeweg in Terheijden. Een diesellok bestuurd door een 45 jarige machinist uit Spijkenisse kwam op de spoorwegovergang in aanrijding met een personenauto, die bestuurd werd door en 39 jarige vrouw uit Terheijden. De machinist was nog kort voor de spoorwegovergang gestopt voor een zogenaamde spoorwegbeveiliger en vervolgens weer opgetrokken. Toen hij de spoorwegovergang overreed botste hij tegen de auto van de vrouw uit Terehijden. De auto liep forse schade op, maar gelukkig raakte de bestuurster zelf niet gewond.

De toedracht van het ongeval wordt nader onderzocht, omdat volgens de vrouw de knipperlichten niet in bedrijf waren en de bomen niet gesloten. De machinist zegt wel gezien te hebben dat de lichten van de overgang werkten, maar niet weet of ook de bomen dicht waren. Een blaasproef wees uit, dat de vrouw niet had gedronken. De diesellok vervoerde enkele wagons. De Spoorwegpolitie stelt samen met het politieteam Moerdijk een onderzoek in.

Persberichten politieteam Centrum

Gestolen Duitse bestelbus ramt pui fotozaak

Een gestolen Duitse Mercedes bestelbus is vanmorgen rond 05.00 uur gebruikt om de pui van een fotowinkel aan de Marksingel in Breda in te rammen. De gestolen bestelbus bleef in de pui met draaiende motor achter. Wie de dader(s) zijn of wat er is gestolen is momenteel niet bekend. De bestelbus bleek afgelopen zondag in Noord Limburg te zijn gestolen.
Hoe groot de schade aan de pui is is evenmin bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 15-07-2002 '
Lees ook