Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 15/16 februari

Tilburg, 16 februari 2003

Alcoholcontroles
Op verschillende plaatsen in het district zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag alcoholcontroles gehouden. Daarbij zijn 545 bestuurders gecontroleerd. 3 Bestuurders, een 52 jarige man uit Roermond, een 22 jarige man uit Hank en een 42 jarige Schiedammer bleken te veel alcohol gedronken te hebben. Twee van hen ontvingen een dagvaarding, de derde een boete van Euro 190,-De controles die werden gehouden in het kader van een landelijke actie waren in Geertruidenberg, Oosterhout, Dongen en Gilze en Rijen. Bij deze actie zijn 17 politieagenten ingezet.

Team Dongen

Gepakt met drank op
Dongen- Vrijdagnacht is op de Steenstraat een 62-jarige automobilist uit Rijen bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij is met een boete van
390,- en een rijverbod van 5 uur naar huis gegaan.

Controle horecagelegenheid Dongen- Door de Vreemdelingendienst werd in samenwerking met medewerkers van de Belastingdienst en de Arbeidsinspectie vrijdagavond een controle gehouden bij een horecabedrijf aan de St Josephstraat. Door de Arbeidsinspectie wordt nader onderzoek ingesteld naar de tewerkstellingsvergunning van een daar werkende vreemdeling. Tevens is door de Arbeidsinspectie is proces-verbaal opgemaakt tegen de eigenaar van het bedrijf omdat hij een asielzoeker werkzaamheden liet verrichten.

Woninginbraak
Dongen- Vrijdagavond is er ingebroken in een woning aan de Veldstraat. Men kwam binnen door een raam aan de achterkant open te breken. Uit de woonkamer verdwenen een laptop, foto- en videocamera`s ontvreemd.

Brand in woning
Dongen- Een brand in een woning aan de Reggestraat in Dongen heeft zaterdagnacht een Somalisch gezin dakloos gemaakt. De woonkamer brandde helemaal uit. De brand is mogelijk veroorzaakt door brandende kaarsen. De technische recherche stelt een nader onderzoek in. De bewoners hebben tijdelijk onderdak gevonden in een hotel.

Team Gilze en Rijen

Dronken bestuurder
Rijen- Zaterdagnacht zag de politie een 36 jarige man uit Molenschot met zijn personenauto slingerend rijden over het Oranjeplein. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies 1,75 promille. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod van 8 uur.

Autogordelcontrole
Rijen - Op zaterdag heeft de politie op de Wilhelminatraat een gordelcontrole gehouden. 20 Bestuurders kregen een waarschuwing en tegen 3 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt.

Team Geertruidenberg/ Drimmelen

Brand in appartemencomplex Raamsdonkveer- Brand in een TV was er de oorzaak van dat een appartementencomplex aan het Boordgang zaterdagavond ontruimd diende te worden. De bewoners hebben elders de nacht doorgebracht. De 22-jarige bewoonster van het appartement waarin de brand is ontstaan, alsmede een buurvrouw die haar te hulp was geschoten, zijn met ademhalingsmoeilijkheden voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

Man gewond bij ongeval met auto Raamsdonk- Een 37-jarige inwoner van Raamsdonk liep zaterdagmiddag een gebroken sleutelbeen en gekneusde ribben op nadat hij met zijn auto plus aanhanger met stenen aan het Gat in Raamsdonk in de berm was terechtgekomen.
De lading stenen in de aanhangwagen was gaan schuiven waardoor de achterzijde van de auto werd opgetild en daardoor onbestuurbaar was geworden.

Overstekende kat oorzaak veel schade Raamsdonksveer- Een 27 jarige inwoner van Geertruidenberg heeft zaterdag even na 18.00 uur een flinke schadepost opgelopen. De man probeerde op de Wilhelminalaan een plotseling overstekende kat te ontwijken. Hij miste de kat, maar niet een verkeerspaal op de rotonde. De man zelf bleef ongedeerd, maar zijn auto was total loss.

Team Loon op Zand

Brand in schuur
Kaatsheuvel- Op vrijdagavond is in de Erasstraat in Kaatsheuvel een schuur afgebrand. Bij de brand kwamen asbeststukjes van het golfplatendak in een gebied rond de schuur terecht. Omdat er tijdens de brand nauwelijks wind stond en het verder rustig weer was bleef de vervuiling beperkt tot een kleine cirkel rond de schuur. Van direct gevaar van de volksgezondheid was daarom ook geen sprake. Weilanden en achtertuinen van bewoners zijn daarop door deskundigen van de regionale brandweer onderzocht en tijdelijk afgesloten. In de loop van vrijdag heeft de gemeente Loon op Zand het opruimingswerk door een gespecialiseerd bedrijf gecoördineerd. De bewoners zijn vrijdagnacht nog door middel van een bewonersbrief geattendeerd op de de genomen en te nemen maatregelen. De schuur brandde helemaal af. Oorzaak van de brand is niet bekend.

Portemonnee gestolen
Kaatsheuvel- Werd in een supermarkt te Kaatsheuvel van een 37 jarige vrouw haar portemonnee gestolen. De vrouw had tijdens het winkelen bij gebrek aan een tas , haar portemonnee in het winkelwagentje gelegd. Toen zijn bij de kassa wilde afrekenen bleek die weg.

Aangehouden illegaal
Kaatsheuvel- Werd bij een horecagelegenheid aan de Marktstraat in Kaatsheuvel een 23 jarige buitenlander aangetroffen die illegaal in ons land verbleef. De man is aangehouden en in afwachting van verdere maatregelen en onderzoek ingesloten.

Team Oosterhout

Gepakt met drank op
Oosterhout- Vrijdagavond is bij een controle op de Vijfeikenweg een 40-jarige automobilist uit Tilburg bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een dagvaarding en zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

Diefstal drank
Oosterhout- Vrijdagnacht omstreeks 04:30 uur hebben onbekenden een etalageruit van een winkel aan de Schapendries in Oosterhout ingegooid waardoor het alarm in werking trad. De onbekende daders hebben uit de etalage enkele flessen drank meegenomen

Diefstal uit woning
Oosterhout- Vrijdagavond werden uit de gang van een woning aan de Kerkstraat een zwarte mountainbike merk Giant en een RKC-sporttas met inhoud gestolen. De voordeur had even opengestaan om mensen binnen te laten. Van die gelegenheid maakten onbekende dieven gebruik om hun slag te slaan.

Snelheidscontrole
Oosterhout- Op de Vijf Eikenweg is zaterdag tussen 13.30 uur en 15.30 uur. een snelheidscontrole gehouden.Ter plaatse is de max. toegestane snelheid : 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid : 117 km/u .Aantal bekeuringen : 12

Aanhouding voor vernielen van auto Oosterhout- Een 18-jarige man uit Oosterhout is zaterdagnacht aangehouden nadat hij met een steen een autoruit had ingegooid. Dat gebeurde rond 05.00 uur aan de Jupiter in Oosterhout. De eigenaren van de auto merkten de vernieling, gingen eerst te voet achter de vernieler aan, maar raakten de man kwijt. Met de vernielde auto ging het beter. Enkele straten verder konden zij de verdachte knaap tot stoppen dwingen en aanhouden. Hierbij kwam hun auto tegen een boom tot stilstand.
De verdachte is overgedragen aan inmiddels gewaarschuwde agenten en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Hennepkwekerij ontmanteld, 3 verdachten aangehouden Oosterhout- Zaterdag is in een appartement aan de Burcht in Oosterhout een professionele hennepkwekerij aangetroffen. De woning was helemaal ingericht als kwekerij. De ongeveer 200 planten hadden agenten eerder op de dag aangetroffen in twee autos. Drie mannen zijn daarbij aangehouden.
De materialen zijn uit de flat verwijderd en vernietigd.

De zaak kwam aan het rollen toen surveillerende agenten op zaterdagmorgen rond 06.45 uur op de Ridderstraat in Oosterhout twee autos voor de verkeerslichten zagen staan. De agenten roken een sterke wietlucht en zagen dat er in een van de autos volle vuilniszakken lagen. Om de autos te kunnen controleren zijn de agenten de autos gevolgd. Darbij ging het via de Bredaseweg richting Breda. Op de Oosterhoutseweg in Teteringen konden de autos aan de kant worden gezet. In de autos vonden de agenten zakken met hennepplanten en materiaal afkomstig uit een hennepkwekerij. De mannen, een 22 jarige man en een 46 jarige man uit Breda en een 41 jarige man uit Oosterhout zijn daarop aangehouden en voor onderzoek naar het bureau gebracht. De autos met inhoud zijn inbeslaggenomen. Bij elkaar hadden de mannen 50-60 kg aan hennepplanten bij zich.

Team Waalwijk

Hond valt fietsen aan
Sprang-Capelle- Afgelopen vrijdagmiddag zijn enkele kinderen op de Molenstraat in Sprang-Capelle behoorlijk geschrokken van een hond. De hond had de banden van de fiets van een van hen kapot gebeten en de fiets meegesleept. Hierna deed de hond zich ook tegoed deed aan de fiets van een van de omstanders die de kinderen te hulp waren gekomen. Een 18 jarige jongen uit Waalwijk slaagde erin om de hond in bedwang te houden tot de komst van de politie. Omdat de eigenaar van onbekend is, is het dier overgebracht naar het asiel. De politie stelt een onderzoek in.

Slapende bestuurder veroorzaakt aanrijding Waalwijk- Vond vrijdagavond omstreeks middernacht een aanrijding plaats op de Loeffstraat te Waalwijk. Een 30 jarige bestuurder uit die plaats was van vermoeidheid in slaap gevallen reed toen tegen een aantal geparkeerde auto`s aan. Als gevolg hiervan raakten nog eens twee andere autos beschadigd. Uit onderzoek van de politie bleek dat er geen sprake was van drankgebruik.

Ordeverstoorders aangehouden Waalwijk- Nadat er bij een horeca gelegenheid aan de Wilhelminastraat te Waalwijk een kleine ordeverstoring was geweest en de politie en een aantal bezoekers had verzocht te vertrekken vond een van hen, een 22 jarige man uit Waalwijk, het nodig uit frustratie een auto te vernielen. De politie hield de man terstond aan. Een andere man uit het groepje, een eveneens 22 jarige Waalwijker, werd aangehouden omdat hij zich met deze aanhouding bemoeide. Beide mannen werd na verhoor in vrijheidgesteld.

Auto in de sloot
Sprang-Capelle- Op zaterdagavond raakte op de Koesteeg te Sprang Capelle een 26 jarige bestuurster uit Waalwijk de macht over het stuur kwijt en kwam met haar auto in de sloot terecht.De vier passagiers in leeftijd variërend van 19 t/m 21 jaar afkomstig uit Sprang Capelle en Kaatsheuvel werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.Een van hen moest voor verdere behandeling en controle naar het St. Elisabethziekenhuis te Tilburg. Het voertuig werd geheel vernield.

Team Altena

Auto in sloot
Uitwijk - Vrijdagnacht raakte een 22-jarige man uit Almkerk op de Poortweg in Uutwijk de macht over het stuur van zijn auto kwijt. De man raakte van de weg en kwam op zijn kop in een sloot terecht. De Almkerker die niet gewond raakte kon op eigen kracht uit de auto komen.

Alcoholcontroles
Wijk en Aalburg - vrijdagnacht werden tijdens een alcoholcontrole 3 bestuurders aan gehouden omdat ze met een slok op achter het stuur zaten. Op de Parallelweg werd een 33 jarige man uit Macharen gepakt. Hij kreeg een boete van 190 euro. Op de Provincialeweg- Oost kregen een 34 jarige man uit Wijk en Aalburg en een 66 jarige man uit Den Bosch een dagvaarding.Tevens werd van de man uit Den bosch zijn rijbewijs ingevorderd.
Ook zijn op diverse plaatse bekeuringen uitgedeeld voor het verlopen van de APK, rijden zonder verlichting en het rijden met mistlichten terwijl dit niet was toegestaan.

Hakbijl en mes in auto
Hank- Zondagmorgen controleerden agenten op de A27 onder Hank een Litouwse auto. Tijdens die controle zagen ze naast de bestuurdersstoel een hakbijl en mes binnen handbereik liggen. De verdachte bestuurder, een 49-jarige man uit Litouwen werd met een dagvaarding voor het bezit van de bijl en het mes heengezonden.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 16-02-2003 '
Lees ook