Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district breda

15 en 16 februari 2003

Drie mannen aangehouden voor drugstransport Breda- Op vrijdag 14 februari 2003, omstreek 23.45 uur heeft de politie op de Rat Verleghstraat drie mannen aangehouden. Op het moment dat een surveillanceauto passeerde, waren de mannen bezig om dozen vanuit een bestelauto in een vrachtauto te laden. Bij controle, in samenwerking met de douane, bleken de dozen samengeperste pakketten cannabis te bevatten. In totaal gaat het om 130 kilo. De drie mannen zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Zij zijn alle drie van Britse afkomst en 42, 28 en 52 jaar oud. De cannabis, de vrachtauto en de bestelbus zijn inbeslag genomen. Nader onderzoek volgt.

Twee mannen aangehouden voor drugsbezit Breda- Op zondag 16 februari 2003 omstreeks 4.40 uur werden in de Reigerstraat twee mannen aangehouden. Zij bleken in het bezit te zijn van vermoedelijk harddrugs. Het gaat om twee inwoners uit Breda van 20 en 32 jaar oud. Beiden zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De drugs zijn in beslaggenomen en worden nader onderzocht.

Scooter in beslaggenomen na gevaarlijk rijgedrag Zevenbergen- Op zaterdagmiddag 15 februari 2003 reden twee scooters op de Noordhaven (voetgangersdomein) met hoge snelheid door het winkelend publiek. Door 2 surveillerende motoragenten kon een van de scooterrijders tot stilstand worden gebracht. Na veel tegenstribbelen werd de 16-jarige bestuurder uit Zevenbergen overgebracht naar het politiebureau.
Op het politiebureau bleek, na een meting op de rollentestbank, dat het vermogen van die scooter ver boven de wettelijk vastgestelde norm uitkwam. De scooter is inbeslaggenomen en de bestuurder krijgt proces verbaal voor gevaarlijk rijgedrag, rijden over een voetpad, rijden zonder helm, brommer niet voorzien van een verzekeringsplaatje, verkeerde kleur van de verlichting en het vermogen van de scooter dat ver boven de wettelijk vastgestelde norm uitkwam.

Coniferen in brand gestoken Zevenbergen- Op zaterdag 15 februari 2003, omstreeks 13.35 uur ontdekte een buurtbewoner dat in een tuin aan de Korte Wipstraat een coniferenheg in brand stond. Direct na ontdekking zag de man een jongen wegrennen. De brandweer kon niet voorkomen dat 30 coniferen en 10 meter houten schutting in vlammen op ging. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: Enny de Wit

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 16-02-2003 '
Lees ook