Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 15/16 februari

Tilburg 16 februari 2003

Vechtersbazen aangehouden Tilburg- Drie Tilburgers, 17,19 en 22 jaar, die kennelijk op ruzie uit waren, zijn zaterdagmorgen rond 02.00 uur aangehouden. Het 3-tal had het in een discotheek op de Heuvelring aan de stok gekregen met enkele bezoekers nadat er drank gemorst was. Een van de bezoekers, een 21-jarige man uit Tilburg moest daarbij enkele klappen incasseren. Ook zijn vrienden kregen klappen.

De ruzie kreeg een tijd later een vervolg op het Piusplein toen twee van de drie Tilburgers het slachtoffer en zijn vrienden daar weer tegenkwamen. Ook toen volgden er bedreigingen en vielen er enkele klappen.

Toen het slachtoffer rond 02.00 uur zijn verhaal ging doen op de Toezichtpost aan het Pieter Vreedeplein passeerden daar zijn belagers. Zij konden toen worden aangehouden en voor onderzoek naar het politiebureau worden gebracht.

Aangehouden voor beledigen van ambtenaar Tilburg- Eeen 21-jarige Tilburger die het nodig vond om agenten die met horecatoezicht bezig waren te beledigen is daarvoor aangehouden. Dat gebeurde op zaterdagmorgen rond 04.10 uur op de Heuvelring. De Tilburger gedroeg zich verder agressief toen hij eenmaal was aangehouden en naar het bureau werd gebracht. Na zijn verhoor mocht hij weer naar huis.

Automobilist bedreigd
Tilburg- Zaterdagmorgen om 01.00 uur is een 19 jarige Tilburger op de Korvelseweg te Tilburg met een vuurwapen bedreigd door een nog onbekende man op een bromscooter. De Tilburger schrok daar zo van dat hij in paniek wegreed en daarbij de rechter banden en velgen van zijn auto kapot reed.

Aanleiding was het feit dat hij een groep fietsers inhaalde. Op dat moment ging ook de man op de bromscooter dat doen. Terwijl de Tilburger naast de scooter en de fietsers reed haalde de man op de scooter een op een vuurwapen lijkend voorwerp uit zijn jaszak en bedreigde daarmee de Tilburger.

Gewelddadige automobilisten aangehouden Tilburg- Een 42-jarige Tilburger en een 31-jarige inwoner uit Berkel-Enschot zijn vrijdagavond in hun woningen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De twee hadden het eerder op de dag, rond 15.15 uur op de weg van Waalwijk naar Tilburg, aan de stok gekregen met een 21-jarige Tilburger. Ergernissen over verkeersgedrag waren de aanleiding. Toen de Tilburger kort daarna voor de kruising met de Zevenheuvelenweg voor het verkeerslicht stond te wachten werd hij door de twee mannen belaagd. Daarbij sloeg een van hen het linkerportierraam aan diggelen. Daardoor raakte de Tilburger gewond aan zijn gezicht. Zijn belagers reden weg en de Tilburger is zelf voor behandeling naar het ziekenhuis gereden. Nadat hij van het voorval aangifte bij de politie had gedaan, leidde onderzoek naar de beide verdachten. Die zijn daarop aangehouden, verhoord en weer in vrijheid gesteld.

Aangehouden voor mishandeling Tilburg- Een 21 jarige inwoner uit Goirle is zaterdagmorgen om 01.30 op het Piusplein aangehouden nadat hij kort daarvoor een 17-jarige Tilburger had mishandeld. In een café was een woordenwisseling tussen de twee ontstaan. De Goirlenaar pakte hierna de Tilburger bij zijn nek, nam hem mee naar buiten en begon op hem in te slaan. De Tilburger liep een kapotte lip op.

Illegale taxi aan de kant gezet Tilburg- Zondagmorgen rond 03.10 uur is een 43 jarige Tilburger aangehouden omdat hij als zogenaamde snorder mensen van Tilburg naar Breda bracht. Op het Pieter Vreedeplein zagen agenten dat de man passagiers met zijn illegale taxi oppikte. De agenten gingen de man volgen en konden hem bij het binnenrijden van Breda aan de kant zetten. De Tilburger werd aangehouden en zijn auto inbeslaggenomen.

Alcoholcontroles
Tilburg- In de vroege ochtend van zondag 16 februari is op verschillende plaatsen in Tilburg gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.
Om 01.30 uur werd een 37 jarige man uit Waalwijk gepakt op de Schouwburgring. Hij blies 435 ug/l en kreeg naast een rijverbod een dagvaarding mee naar huis. Dat was om 02.12 uur ook het geval met een 26-jarige Tilburger. Ook hij reed op de Schouwburgring in de controlefuik. Zijn score was 570 ug/l. Om 03.36 uur was een 32-jarige Tilburger op de Ringbaan-West de pineut. Na een blaasresultaat van 610 ug/l was ook voor hem een rijverbod en dagvaarding zijn deel. Een 32-jarige Tilburger kwam er na een controle op de Kempenbaan met een geldboete vanaf. Hij blies 240 ug/l. Ook op de Kempenbaan was om 05.30 uur een 26-jarige Tilburger de klos. Na 355 ug/l mocht hij met een rijverbod en een dagvaarding naar huis.

Tijdens hun surveillance zagen agenten op de Hasseltstraat een 29-jarige Tilburger in zijn auto rijden. De man zat dronken achter het stuur. Hij blies om 05.45 uur 730 ug/l. Behalve een dagvaarding en een rijverbod die de man kreeg, moest hij ook zijn rijbewijs inleveren.

Beroving/straatroven
Tilburg- Op zondagmorgen, rond 0.30 uur raakte een Tilburger zijn gsm kwijt. Op de Schouwburgring werd hij aangesproken door een ongeveer 20-jarige man die dreigde dat hij van een vuurwapen gebruik zou maken. Daarop gaf de man zijn gsm af.

Ook op zondagmorgen, maar dan rond 04.10 uur was een 19-jarige Tilburgse het slachtoffer van een beroving. Toen zij met haar vriend over de Gassstraat liep werd het tweetal tegengehouden door een onbekend man. Ook die dreigde dat hij een vuurwapen zou gebruiken en eiste haar tas. De vrouw gaf haar tas niet af, waarna de man een zilveren ketting van haar hals trok en wegliep, de slachtoffers in verwarring achterlatend..

Bron: Jan Clarijs

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 16-02-2003 '
Lees ook