Politie Midden- en West Brabant

Persberichten vrijdag 14 juni t/m zondag 16 juni 2002 district Breda

Datum: 16/6/2002
Auteur: Yvonne Wanders

Periode:
Vrijdag 14/06//2002 (16.30 uur)
tot en met
Zondag 16/06/2002 (13.00 uur)

Twee mannen aangehouden ter zake niet voldoen aan bevel of vordering

Tijdens de horecadienst in de nacht van zaterdag op zondag 15/16 juni lipen twee mannen op de hoek Reigerstraat/Schoolstraat te Breda. Een van hen had glaswerk in zijn handen en liep hiermee in het centrum over de openbare weg, wat verboden is. De man werd hierop gevraagd het glaswerk in de afvalbak te deponeren. Hierop werd niet gereageerd. Plotseling begon zijn vriend tegen de politieagenten te duwen. De beiden mannen werd gevorderd zich te verwijderen. Hierop werd niet voldaan waarna de beide mannen, die flink onder invloed van alcohol verkeerden, onder het plegen van flink verzet aangehouden. Een van hen probeerde tijdens zijn verzet diverse malen een kopstoot uit te delen aan de politieagenten. Beide mannen werden na verhoor en ontnuchtering heengezonden.

Twee fietsendieven op camera vastgelegd

In de nacht van zaterdag op zondag 15/16 juni was op de hoek Halsstraat/Grote Markt te Breda middels het camerabewakingssysteem te zien dat 2 mannen een slot van een aldaar gestalde fiets forceerden en met de fiets probeerden weg te komen. De 2 dienstdoende agenten werden gealarmeerd waarna de beide mannen in de St. Jansstraat konden worden aangehouden. Als reden gaven zij op dat een van hen zijn fiets de afgelopen week was gestolen en dat hij er nu zelf een nodig had. Een van de mannen bleek jonger dan 18 jaar en kreeg een verwijzing naar bureau HALT. De ander werd na verhoor heengezonden met een AU-dagvaarding.

Meisje onwel door teveel alcohol en oververhitting

In de nacht van zaterdag op zondag 15/16 juni was een meisje van 17 jaar onder invloed van alcohol en oververhitting in een discotheek aan de Visserstraat te Breda onwel geworden. Ze lag buiten kennis op straat. Op het moment dat de ambulance bijna ter plaatse was, werd het meisje door haar inmiddels in kennis gestelde vader opgehaald en mee naar huis genomen.

Man lag met de symptomen van een epilepsieaanval op straat in de Reigerstraat als gevolg van het innemen van GHB-drugs

Tijdens de horecadienst in de nacht van zaterdag op zondag 15/16 juni hebben de portiers van een café in de Reigerstraat de politie geattendeerd dat er een manspersoon op straat lag die de verschijnselen van een epilepsieaanval vertoonde. Ter plaatse vertelde de vriendin van de man dat hij iets meer dan 2 buisjes GHB-drugs had ingenomen. Hierop werd de man onmiddellijk opgehaald door een ambulance en overgebracht naar het Ignatius-ziekenhuis alwaar hij op de Intensive-Care werd opgenomen.

Twee broers aangehouden ter zake belediging van politieagenten

De politie kreeg omstreeks 04.00 uur een melding dat er een vechtpartij gaande zou zijn op de Haven te Breda. Ter plaatse aangekomen was het wel rumoerig, echter volgens de aanwezigen was alles in orde en hadden ze zelf alles opgelost. Enkele politieagenten bleven in de buurt en vroegen aan omstanders wat er was gebeurd. Hierop begonnen 2 broers de politie te beledigen. Hierop werden beide mannen aangehouden en konden met een AU-dagvaarding weer huiswaarts keren.

Hennepkwekerij aangetroffen

Zondagochtend 16 juni kreeg de politie een melding van een inbraak op het Cannaertserf te Breda. Daar aangekomen, bleek dat er een raampje en het slot van de voordeur geforceerd waren. Binnen trof de politie een hennepkwekerij aan op twee slaapkamers. Er bleek niets gestolen te zijn. In totaal zijn 630 planten ter waarde van 32.000 in beslag genomen, evenals 33 lampen en aanverwant materiaal. De bewoner van de kwekerij is in kennis gesteld en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 16-06-2002 '
Lees ook