Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 16 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 16/7/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Team Waalwijk:
Diefstal deurbellen.
SPRANG-CAPELLE: In de nacht van dinsdag 16 juli 2002 zijn er van diverse woningen (ongeveer 25 stuks) in de Molenstraat te Sprang-Capelle. de voordeurbel gestolen.
De daders van deze diefstallen zijn inmiddels opgepakt. Zie volgend bericht.

Politie pakt jeugdige vandalen op, deurbellen terecht ! WAALWIJK: Door oplettendheid van de beheerder van de golfclub van de Efteling werd een groepje van 9 jongelui (in de leeftijd van 13 tot 17 jaar) aangehouden. Zij hadden in de nacht van dinsdag 16 juli 2002 ingebroken in het stadion van voetbalclub RKC. Aan en rondom het speelveld richtte de groep vernielingen aan. Diverse bordjes en asbakken werden vernield en een net van een goal werd eveneens vernield. In dat net werd met toiletpapier de tekst:" GDA ", geschreven. Dezelfde tekst werd met suikerklontjes op de middenstip geschreven. Er werden diverse asbakken en een tuinstoel op het veld gegooid/gezet. Op het terrein stond een gehuurde hoogwerker, waarvan het bedieningspaneel werd vernield.

Bij fouillering van de aangehouden verdachten, bleek dat ze ook in het bezit waren van ongeveer 25 deurbellen. De jongens afkomstig uit de regio Den Haag waren doende met een dropping. Kennelijk zijn ze tijdens de dropping eerst in Sprang-Capelle. beland en hebben daar, uit balorigheid, de deurbellen losgeschroefd en meegenomen. Na verhoor zijn de jeugdigen weer in vrijheid gesteld en aan hun begeleiders overgedragen.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Snelheidscontroles
DRIMMELEN: Op maandag 15 juli tussen 09.30 uur en 16.00 uur zijn in de gemeente Drimmelen op de Kerkdijk te Helkant, de Spoorstraat te Hooge Zwaluwe en op de Gaete te Lage Zwaluwe verschillende snelheidscontroles gehouden. In totaal passeerden 830 voertuigen waarvan 128 voertuigen te snel reden. Tegen de 128 bestuurders van deze voertuigen is proces-verbaal opgemaakt.

Team Oosterhout:
Aanhouding autodieven
OOSTERHOUT: Op maandag 15 juli heeft de politie een 45 jarige man en een 42 jarige man aangehouden omdat zij reden in een gestolen auto. Beide mannen hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De auto is op 18 juni 2002 in Breda ontvreemd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Verkeerscontrole
OOSTERHOUT Op de Beneluxweg in Oosterhout werd op maandag 15 juli een controle roodlicht gehouden. Hier 3 bestuurders bekeurd. Een andere bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij tijdens het rijden zijn mobiele telefoon gebruikte. Hij belde niet handsfree.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 16-07-2002, Oosterhout '
Lees ook