Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 15 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 16/7/2002
Auteur: Bedrijfsbureau Oosterhout

Teams Werkendam - Woudrichem
Controle recreatieverkeer
WERKENDAM: Op 13 juli 2002 werd een controle gehouden op caravans op de Rijksweg. Hieraan werd deelgenomen door 12 medewerkers van het team Altena. Er werden 85 combinaties gecontroleerd. Over het algemeen was de technische staat in orde. Desondanks werden er een vijftal bekeuringen uitgeschreven voor overbelading, 1 x voor het ontbreken van de caravan- spiegels en 1 maal voor een verlopen APK van het trekkende voertuig. De controle heeft plaats gevonden tussen 09.30 uur en 15.30 uur.

Politie stuurt jeugdige vandalen naar Halt
HANK: Door een buurtbewoner werd gemeld dat de jeugd ruiten aan het ingooien was van de voormalige school De Wilgenhoek aan de Steurstraat. Ter plaatse werden in de omgeving 4 jongens uit Hank in de leeftijd 13-15 jaar aangetroffen die in de school waren geweest en ruiten in hadden gegooid. De jongens kozen om naar bureau Halt te gaan.

Auto-inbraken
HANK: In het afgelopen weekeinde is er in 3 auto ingebroken welke geparkeerd stonden in het Riethaakpad en St. Ignatiusstraat. De beide voorportieren werden opgebroken en de in de auto aanwezige radio-cd-speler werd ontvreemd.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
WERKENDAM: Op zaterdag 13 juli 2002 werd op bedrijventerrein Bruine Kilhaven te Werkendam in een bedrijfshal een hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij werd een 22-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangetroffen en op heterdaad aangehouden. In de hal bevond zich een compleet ingerichte kwekerij bestaande uit 1600 hennepplanten. Nader onderzoek bracht aan het licht dat er illegaal stroom werd afgetapt.
Vervolgens werd er een 37-jarige man uit Soesterberg aangehouden. Beide mannen zijn inverzekering gesteld. De kwekerij werd door de politie en de gemeente ontmanteld. Het onderzoek wordt door de politie voortgezet.

Bejaarde opgelicht
MEEUWEN: Een 81 jarige inwoner van de gemeente Aalburg deelde mede dat er bij hem iemand aan de deur was gekomen met de mededeling dat hij een prijs had gewonnen. De man vertelde een wazig verhaal dat hij een prijs had gewonnen in een of andere verenigingslotterij. Maar de heer moest wel even Euro 90,= betalen om de loterijbelasting te voldoen. Betrokkene had echter niet meer dan Euro 70,= in huis en ging met de man mee naar de bank om het resterende bedrag te pinnen. Nadat hij bij de bank gepind had gaf hij Euro 200,= aan de man kreeg niets terug maar was zo in de war van alle mooie praatjes van de man dat hij pas in de gaten kreeg dat hij er ingeluisd was toen de man alweer de benen had genomen. Signalement: blanke man 50 a 60 jaar, niet kalend, ongeveer 1.80 mtr.

Team Waalwijk
Greep uit kassa
WAALWIJK: Zaterdagmorgen werd een winkelier aan de Burgemeester Smeelelaan te Waalwijk de dupe van een diefstal uit de kassa. In zijn winkel verscheen een 2-tal vrouwen en een man. De winkelier werd afgeleid en daarbij zagen de daders kans een geldbedrag uit zijn kassa weg te nemen.

Rijden zonder rijbewijs
WAALWIJK: Zondag 14 juli 2002 werd een 17-jarige inwoner van Waalwijk bekeurd omdat hij reed zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Toen hij thuis werd gebracht verklaarde de vader dat hij niet beter wist dan dat zijn zoon de auto aan het wassen was. Met scooter frontaal op auto

WAALWIJK: Een 16-jarige Waalwijker reed zondagmiddag op de Wandelstraat te Waalwijk frontaal op een tegemoetkomende auto. De scooterbestuurder nam een bocht naar rechts te ruim. De 19-jarige duopassagier vloog hierbij van de scooter en kwam via de motorkap van de auto op het wegdek terecht. De bestuurder brak een onderbeen. Beiden werden voor verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De scooter raakte total loss.

Dumping XTC-afval
WAALWIJK: In de uiterwaarden nabij het veer Waalwijk - Drongelen werd een aanhangwagen met vaten afval aangetroffen. De milieudienst stelt een nader onderzoek in en ondernam verdere actie om het gevaarlijke "goed" af te laten voeren.

Team Loon op Zand
Diefstal auto met aanrijding.
Zondag 14 juli 2002 werd van een inwoner van Waalwijk die optrad op een feest aan de Erasstraat te Kaatsheuvel zijn auto gestolen. De dieven veroorzaakten even daarna een aanrijding te Tilburg en vluchten weg.

Team Oosterhout
Aanrijding onder invloed van alcohol
OOSTERHOUT: Op zondag 14 juli omstreeks 19.05 uur vond er op de kruising Abdis van Thornstraat- Strijenlaan - Pasteurlaan te Oosterhout een aanrijding plaats tussen een motor met zijspan en een personenauto. De bestuurder van de motor met zijspan een 35 jarige man uit Oosterhout kon niet tijdig stoppen toen de bestuurder van de auto, een 39 jarige Oosterhouter, stond te wachten om een fietser voor te laten gaan. Bij onderzoek bleek de bestuurder van de motor met zijspan te veel te hebben gedronken. Hij is vrijwillig meegegaan naar het bureau en blies 385 ug/l. Door de Politie wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak woning
OOSTERHOUT: Tussen zaterdag 13 juli 23:00 uur en zondag 14 juli 08:00 uur werd er ingebroken in een woning aan het Aletta Jacobspad te Oosterhout. Om binnen te komen werd het uitzetijzer van het klapraam boven de achterdeur, dat openstond, afgebroken. Uit de woning werden een portemonnee met inhoud en een 50 tal cd's weggenomen.

Team Dongen
Politie pakt vernieler op
Op zondagavond, 14 juli 2002, omstreeks 23.25 uur, werd een 18-jarige Dongenaar aangehouden welke zojuist enkele fietsen vernield had. Dat deed hij op de Nieuwstraat te Dongen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Team Geertruidenberg - Drimmelen
Inbraak personenauto's
DRIMMELEN: In de nacht van 14 op 15 juli is er ingebroken in een personenauto aan de Amalia van Solmstraat te Drimmelen. Hetzelfde lot onderging een geparkeerd staande personenauto aan de Flierstraat te Lage Zwaluwe. In beide gevallen werd het portier geforceerd om in de auto te komen. De buit bestond uit audioapparatuur

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 16-07-2002 '
Lees ook