Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 17 februari 2003

Team Altena:
Ruw uit de slaap gewekt
ALMKERK - Op 17 februari werd, omstreeks 02.00 uur, een ruit vernield van een woning aan genoemde straat. Met een steen werd een ruit aan de voorkant van de woning ingegooid. De gedupeerde bewoners werden hierdoor ruw uit hun slaap gewekt. Zij hebben inmiddels aangifte van vernieling gedaan bij de politie.

Rijden zonder rijbewijs
WOUDRICHEM - Op 16 februari betrapte de politie een 20 jarige inwoner uit Woudrichem toen hij in een auto reed, terwijl hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hij kreeg hiervoor een bekeuring. De politie onderzoekt nog of zijn auto wel verzekerd is. Als dat niet het geval blijkt te zijn, krijgt de man ook daarvoor een bekeuring.

Inbraak school
WERKENDAM - Een basisschool in Werkendam is drie computers armer. Afgelopen nacht werd er ingebroken in het bijgebouw van de basisschool aan de Sigmondstraat in Werkendam. De voordeur was opengebroken en er ontbraken drie computers.

Team Loon op Zand:
Hennepkwekerij aangetroffen KAATSHEUVEL - In een berging achter een woning aan de Chrispijnstraat trof de politie een hennepkwekerij aan. De vondst werd gedaan op maandagochtend 17 februari. Het betreft een kleine kwekerij, bestaande uit 290 planten. De politie nam de planten en de bijbehorende apparatuur in beslag. De bewoner, een 44 jarige man, is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Team Gilze en Rijen:
Inbrekers actief in Gilze en Rijen GILZE EN RIJEN - Er is ingebroken in woning aan de Nerhoven in Gilze en in een woning aan het Liesbeth Tilanusplein te Rijen. Aan de Nerhoven verkreeg men toegang tot de woning door een ruit van de tuindeuren te vernielen. De bewoners missen de televisie en enkele antieke voorwerpen. De inbraak is vermoedelijk gepleegd op klaarlichte dag gepleegd, en wel op zondag 16 februari tussen 11.30 en 13.30 uur. Dezelfde dag tussen 12.00 en 20.50 uur braken dieven in bij een woning aan de Liesbeth Tilanusplein te Rijen. Een raam aan de achterzijde werd met grof geweld opengebroken, waarna men de toegang tot de woning verkreeg. Vermoedelijk is daar niets weggenomen.

Tanken zonder betalen
GILZE - Op 16 februari rond 21.30 uur tankte een automobilist bij een benzinestation aan de Rijksweg 58 te Gilze. Hij reed daarna weg, zonder af te rekenen. De dader heeft voor een bedrag van ongeveer 65 euro getankt. Hij reed in een blauwe BMW. De politie stelt een onderzoek in.

Team Geertruidenberg Drimmelen: Ingebruikname nieuw politiebureau GEERTRUIDENBERG Op maandag 17 februari betrok het politieteam Geertruidenberg-Drimmelen haar nieuwe bureau aan de Amerweg 15 in Geertruidenberg. Vanaf dinsdag 18 februari is het nieuwe politiebureau van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur geopend. Het publiek kan s-ochtends voor kleine zaken terecht bij de baliemedewerkster van de politie. Mensen die aangifte willen doen van een strafbaar feit of een persoonlijk gesprek willen met hun wijkagent of een rechercheur worden geadviseerd om van tevoren telefonisch een afspraak te maken. Dit voorkomt onnodige wachttijden. Via het telefoonnummer 0900-8844 is de politie zeven dagen per week en 24-uur per dag bereikbaar. Spoedgevallen kunnen gemeld worden via het alarmnummer 112.

Autokrakers op heterdaad gepakt MADE Bij controle van een personenauto, zagen agenten op de achterbank van de auto een aantal autoradios liggen. De inzittenden van de auto zijn gearresteerd op verdenking van autoinbraken. Dat gebeurde in de nacht van maandag 17 februari omstreeks 02.30 uur op de van Gilslaan in Made De twee verdachten zijn afkomstig uit Zundert en zijn respectievelijk 22 en 25 jaar oud. De beide mannen worden verdacht van inbraken in autos in o.a. Helkant en Hooge Zwaluwe. Verder waren ze in het bezit van inbrekerswerktuigen, hetgeen ook strafbaar is. De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak nader.

Jeugdige brandstichtertjes opgepakt GEERTRUIDENBERG - Op zondag 16 februari omstreeks 14.20 uur ontstond er brand in een stapel karton en pallets aan de achterzijde van een bedrijf aan de Markt/Brandestraat te Geertruidenberg. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuurtje snel geblust. Uit onderzoek bleek dat de brand vermoedelijk was aangestoken. Gelukkig was er maar weinig schade ontstaan. Een getuige had twee jongens weg zien vluchten. De politie pakte deze twee minderjarige jongens uit Geertruidenberg op. Tijdens het verhoor bekenden zij dat ze de brand hadden aangestoken. In overleg met de minderjarigen en hun ouders worden ze naar het Bureau Halt gestuurd.

Team Waalwijk:
Inbrekers stelen hang-en sluitwerk WAALWIJK - Op het afgesloten bouwterrein bij Landgoed Driessen heeft men in 3 bouwketen ingebroken. Men brak een rolluik open om binnen te kunnen komen. Uit de keten werd hang- en sluitwerk gestolen. De inbraaklocatie heeft nog geen officiële straatnaam. De inbraak is ontdekt op 16 februari rond het middaguur.

Poging inbraak bedrijf
WAALWIJK - In een bedrijf aan de Sluisweg probeerde men onrechtmatig binnen te komen. Men deed dit door op grove wijze te breken aan de toegangsdeur. Hierdoor raakte de deur in het kozijn zodanig ontzet dat deze volledig klem kwam te zitten. Het feit bleef bij een poging en is gepleegd tussen vrijdag 14 februari 14.00 uur en zondag 16 februari 17.00 uur.

Schoorsteenbrandje
WASPIK - In een woning aan de Kerkvaartsestraat ontstond zondagavond 16 februari omstreeks 19.50 uur een schoorsteenbrandje. Dit werd door de brandweer van Waspik geblust. Er ontstond alleen maar schade. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Inbraak in een bedrijf
WAALWIJK - Er is ingebroken in een bedrijf aan de Biesbosweg. Men kwam binnen door aan de achterzijde van het pand een ruit te vernielen. Uit het kantoor werd vervolgens computerapparatuur gestolen. Deze inbraak is gepleegd tussen zaterdag 15 februari 15.00 uur en maandagochtend 17 februari 07.00 uur.

Team Oosterhout:
Vrachtauto gestolen
OOSTERHOUT - Tussen zaterdag 15 februari 15.30 uur en maandag 17 februari 04.30 uur is vanaf de Beneluxweg te Oosterhout een wit/blauwe trekker merk Scania ontvreemd, De trekker was voorzien van het kenteken BJ-HN-45. Leemstraat 1 te Roosendaal. De oplegger heeft men achtergelaten. De trekker staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd.

Arrestatie na mislukte overval OOSTERHOUT - De politie arresteerde een 19 jarige man op verdenking van een gewapende overval. De verdachte is op zondag 16 februari omstreeks 15.40 uur aangehouden in Bavel. De verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland De politie gaat er van uit dat hij betrokken is geweest bij de gewapende overval op een slijterij te Oosterhout. Op maandag 10 februari pleegde een man een overval op een slijterij in winkelcentrum Arkendonk. De dader kwam rond 16.45 uur de winkel binnen, bedreigde het winkelpersoneel met een vuurwapen en eiste geld. Toen het openen van de kassa te lang op zich liet wachten, verliet de man de winkel. Tijdens zijn vlucht naar buiten beroofde hij een van de aanwezige klanten van haar portemonnee. De verdachte is inverzekering gesteld en wordt nog deze week voor de Officier van Justitie geleid.

Bron: Jeroen Steenmeijer

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 17-02-2003 '
Lees ook