Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 17 maart 2003.

Beroving

TILBURG Een 21-jarige vrouw uit Tilburg is in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 maart rond de klok van vijf uur beroofd van haar mobiele telefoon. De beroving gebeurde aan het Koningsplein waar de vrouw met haar mobiele telefoon een taxi wilde bellen na een avondje stappen. Door een nog onbekende man wordt zij van haar telefoon beroofd. Als de vrouw haar telefoon terug wil pakken krijgt ze van haar belager een duw waardoor zij achterover tegen een stenen trap valt en daardoor kortstondig het bewustzijn verliest. Als de vrouw weer bijkomt, is de overvaller weer verdwenen. De waarde van de gestolen telefoon bedraagt 800 euro.

TILBURG Een 65-jarige vrouw uit Tilburg is gisteravond tussen acht en negen uur van haar portemonnee beroofd. Dat gebeurde onder het viaduct van het NS Plein. De vrouw werd daar door drie nog onbekende mannen belaagd en zij eisten geld van de vrouw. Een van de mannen haalde de portemonnee van de vrouw uit haar tas. Daarin zat 40 euro.

Fietsendief aangehouden

TILBURG Aan het Koningsplein hebben agenten gisteravond rond de klok van zeven uur een 44-jarige Tilburger aangehouden. Deze veelpleger wordt verdacht van de diefstal van een fiets. Die diefstal, die aan de Paleisring werd gepleegd, werd door een getuige gezien. Als de gealarmeerde politier ter plaatse komt stellen de agenten samen met de getuige een onderzoek in de omgeving in en aan het Koningsplein kon de dief in de kraag worden gevat.

Computers gestolen

TILBURG Bij een bedrijf aan de Emma Goldmanweg zijn inbrekers gisteravond tussen negen uur en halftien met drie flatscreens en vier computers aan de haal gegaan. De inbrekers zijn het pand binnengekomen door een ruit van het bedrijf uit te nemen.

TILBURG - Bij een bedrijf aan de Rheastraat hebben inbrekers gisteravond rond de klok van tien uur ook computers en beeldschermen buitgemaakt. Hier knipten de inbrekers eerst een gat in de omheining en vernielden ze een ruit van het bedrijfspand. Hoeveel computers er zijn weggehaald is niet bekend.

TILBURG - Bij een bedrijf aan de Swaardvenstraat zijn inbrekers met drie computers en een flatscreen aan de haal gegaan. Deze inbraak werd zondagavond tussen tien en elf uur gepleegd. De inbrekers knipten een gat in de omheining en vernielden vervolgens een ruit van het bedrijfspand om binnen te komen.

TIKBURG - Bij een instelling aan de Visitandinenstraat hebben inbrekers vannacht vier complete computers weggehaald. Om binnen te komen vernielden de inbrekers een ruit.

Tilburger gaat met
gestolen motor onderuit

TILBURG Aan de Zevenheuvelenweg hebben agenten vannacht, even na middernacht, een 18-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij bleek een in Duitsland gestolen motor bij zich te hebben. Surveillerende agenten zagen de man voor het eerst rijden aan de Lage Witsiebaan, maar bij het zien van de politie doofde de later aangehouden Tilburger de lichten van de motor en ging hij er als een speer van tussen. Er ontstond een achtervolging die via de Vlierlaan, de Dongensekanaaldijk, de Goirkekanaaldijk een de Kraaivenstraat eindigde op de kruising van de Kraaivenstraat en de Zevenheuvelenweg. Daar ging de Tilburger met zijn motor onderuit en konden de agenten hem zo oprapen. Hij raakte bij het incident niet gewond.

Glaasje op

TILBURG Een 57-jarige Tilburger is vannacht met de politie mee naar het bureau gegaan. Surveillerende agenten controleerde de auto van de man omdat daar aan de voorzijde geen kentekenplaat op zat. Bij het openen van het portierraam kwam de agenten een alcohollucht tegemoet. Aan het bureau blies de man 595 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding mee naar huis. Hij kreeg bovendien een rijverbod van zes uur.

TILBURG Aan de Veldhovenring is vannacht om kwart over twee een 28-jarige Tilburger aangehouden nadat agenten hadden vastgesteld dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau blies de man 615 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van zeven uren en een dagvaarding mee naar huis.

Vervelende ex aangehouden

TILBURG Vannacht om halftwee hebben agenten aan de Trompstraat een 39-jarige man uit Tilburg aangehouden. Die stond te vervelen aan de woning van zijn ex en dreigde daar de ruiten in te gooien. De toegesnelde agenten vorderden van de man dat hij moest vertrekken en toen hij daaraan niet voldeed mocht hij mee naar het bureau. Met een proces-verbaal op zak is de man weer in vrijheid gesteld.

Agenten pakken inbreker bij de kraag

TILBURG Aan de Schouwburgring hebben agenten vannacht om kwart over twee een 25-jarige Tilburger aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie een telefoontje, dat er werd ingebroken in een bedrijf aan het Stadhuisplein. De politie kreeg tevens een signalement van de inbreker die na zijn inbraak was weggefietst in de richting van de Schouwburgring. Daar konden agenten hem aan de hand van het verstrekte signalement aanhouden. De man bleek in het bedrijf geld gestolen te hebben. Dat had hij nog bij zich en werd dus door de politie in beslag genomen.

Huiselijk geweld

TILBURG Een 62-jarige man uit Tilburg is vannacht rond de klok van drie uur aangehouden door de politie. De man wordt verdacht van de mishandeling van zijn 48-jarige vrouw. Bij zijn aanhouding verzette de man zich en probeerde hij de agenten te slaan. De man was onder invloed van alcohol.

Bron: Carel Bouman

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 17-03-2003 '
Lees ook