Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 17 maart 2003

Team Loon op Zand:
Inbraak bedrijf
LOON OP ZAND - In een garagebedrijf aan De Hoogt is ingebroken. De inbraak vond plaats tussen zaterdag 15 maart 18.00 uur en maandag 17 maart 05.30 uur. Men kwam binnen door een ruit uit een roldeur te vernielen. Uit het bedrijf werd een zogenaamd uitleesapparaat gestolen met een waarde van circa 44.000,- Het apparaat wordt gebruikt om de computergegevens van autos uit te lezen en het motormanagement aan te passen.

Diefstal uit bedrijf
KAATSHEUVEL - Uit een bedrijf aan de Ringvaert werden enkele computers gestolen. Hoe men het bedrijf binnen is gekomen kon niet worden vastgesteld. De diefstal is het afgelopen weekend gepleegd tussen vrijdag 14 maart 16.45 uur en maandag 17 maart 08.00 uur. Vanuit het bedrijf zijn de server, twee computers en randapparatuur gestolen.

Team Gilze en Rijen:
Bekeuringen bij verkeerscontrole RIJEN - Op 17 maart 2003 hield de politie, gedurende de ochtenduren, een controle op de Langenbergsweg in Hulten en de Julianastraat in Rijen. Daarbij lette de politie vooral op snelheid en de draagplicht van de autogordel In totaal werden acht bestuurders bekeurd voor overschrijding van de maximum snelheid. Zes automobilisten zijn bekeurd voor het niet dragen van de autogordel (boete 40,-). Een bestuurder had de APK van zijn auto niet orde. Tot slot kreeg een bestuurder bon voor het seinen naar tegenliggers, terwijl er geen gevaar dreigde. Vermoedelijk wilde hij medeweggebruikers waarschuwen voor de politiecontrole. Dit leverde hem een bekeuring van 57,- op. In totaal zijn 100 motorrijtuigen gecontroleerd.

Team Geertruidenberg Drimmelen: Politie onderschept drugs MADE Op maandag 17 maart 2003 omstreeks 02.30 uur controleerde de politie de twee inzittenden van een personenauto. Dit gebeurde op de Wilhelminastraat in Made. Een van hen droeg zichtbaar een mes op zijn lichaam. Dit was voor de politie reden om de auto nader te onderzoeken. In de kofferbak werd een plastic zak met 1.563 gram hasj. Verder vond de politie enkele pillen en een plak hasj. Dit alles was reden om de beide mannen te arresteren. Daarbij kwam ook nog eens dat de bestuurder alcohol gedronken had en zijn bijrijder zeven boetes had openstaan. Alle verdovende middelen zijn door de politie in beslag genomen. De bestuurder kreeg een boete van 190,- voor het rijden onder invloed (uitslag 255 ug/l.). Beide verdachten zijn maandagmiddag weer in vrijheid gesteld. Tegen hen allebei is proces-verbaal opgemaakt. De bestuurder betrof een 30 jarige man uit Zevenbergschen Hoek. De bijrijder betrof een 23-jarige man uit Geertruidenberg.

Team Waalwijk:
Bonnen tijdens rood-licht-controle WAALWIJK - Op de kruising Midden-Brabantweg / Rijksweg A59 in Waalwijk hield de politie op maandagochtend 17 maart tussen 07.15 en 08.45 uur een roodlicht controle. Daarbij werden 19 bestuurders van personenauto`s bekeurd voor het rijden door rood licht. Een bekeuring voor het rijden door rood-licht kost een automobilist 86,-

Team Oosterhout:
Aanhouding autodieven
OOSTERHOUT - Op maandag 17 maart omstreeks 05.45 uur zag de politie een notoire autodief op de parkeerplaats Kalix Berna, gelegen aan de Rijksweg A27. Hij zat in een grijze Opel Kadett waarvan het contactslot was verbroken. Bij de controle trachtte de bestuurder nog te starten door de draadjes door te verbinden. De politie arresteerde hem en zijn bijrijder op verdenking van autodiefstal. Het gaat om twee inwoners van Breda van respectievelijk 29 jaar en 32 jaar oud. Bij nader onderzoek vond de politie ook inbrekerswerktuigen in de auto. Beide mannen zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in. Het is nog niet duidelijk waar en wanneer exact de auto gestolen is.

Bron: Jeroen Steenmeijer

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 17-03-2003 '
Lees ook