Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, maandag 17 maart 2003

Opnieuw aanhoudingen schietpartij Breda

BREDA: De politie heeft in verband met het onderzoek naar het schietincident op de Haagdijk te Breda gistermiddag drie aanhoudingen verricht.

De eerste aanhouding betrof, zoals al gemeld, een 22-jarige Bredanaar die door het Arrestatieteam op Schiphol werd aangehouden. Later op de middag heeft de politie in Breda ook een 19-jarige Bredanaar aangehouden die eveneens verdacht wordt van betrokkenheid bij het schietincident. Tenslotte is gistermiddag ook nog een 21-jarige vrouw uit Breda aangehouden nadat in haar woning een vuurwapen was gevonden. De politie verrichte in haar woning een doorzoeking onder leiding van de rechter-commissaris. De vrouw is een vriendin van de eveneens aangehouden 22-jarige Bredanaar. De drie verdachten zijn door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

De Bredase politie werkt nog steeds met 15 mensen aan het onderzoek naar een schietpartij die op vrijdag 14 maart jl. plaats vond op de Haagdijk te Breda. Bij dit schietincident raakten een 67-jarige winkelier en zijn 35-jarige zoon uit Breda gewond. De 67-jarige man ligt nog steeds in het ziekenhuis. De 35-jarige zoon raakte licht gewond. Een tweede zoon, ook woonachtig in Breda, wist zich tijdens het incident in veiligheid te brengen en raakte niet gewond. De drie betrokken Bredanaars zijn eigenaar van een elektronicawinkel aan de Haagdijk. Eerder die vrijdagmiddag verschenen in de winkel een aantal verdachten die daar overlast veroorzaakten. Door de eigenaren werden zij de winkel uitgestuurd. Buiten de winkel ontstond een handgemeen waarbij een van de verdachten een vuurwapen trok en van dichtbij op de drie mannen vuurde.

De recherche heeft de verdachte die vrijdagmiddag direct na het incident werd aangehouden, een 23-jarige man uit Sierra Leone zonder vaste woon- of verblijfplaats, inmiddels overgedragen aan het team Vreemdelingenzaken. De man wordt op niet langer verdacht van betrokkenheid bij het schietincident

Politie houdt verdachte van overvallen aan

BREDA: De politie heeft vanmiddag omstreeks 14.45 uur een 19-jarige Bredanaar in zijn woning aangehouden die verdacht wordt van twee overvallen op een cafetaria aan het Pastoor Pottersplein te Breda.

De overvallen vonden plaats op 5 december 2002 en 22 februari 2003. Bij de overval in februari kwam een man de zaak binnen. Op dat moment was alleen de eigenaresse aanwezig. De overvaller hield in zijn rechterhand een ijzeren staaf. Hij liep naar de toonbank en opende de geldlade, waarna hij enkele bankbiljetten pakte. De man liep vervolgens de zaak uit. De werkwijze van de dader bij de overval op 5 december 2002 heeft veel overeenkomsten met de tweede overval. Ook hierbij had de dader een ijzeren staaf in zijn handen waarmee hij een personeelslid van de cafetaria bedreigde waarna hij een greep in de kassa deed. De verdachte is in verzekering gesteld.

Vrouw beroofd van dagopbrengst rommelmarkt

BREDA: Een 34-jarige vrouw is gistermiddag omstreeks 15.30 uur op de Overakkerstraat te Breda door twee jongens op een scooter beroofd van haar handtas met daarin de dagopbrengst van een rommelmarkt. De buit bedraagt enkele honderden euro`s.

Het slachtoffer liep met een steekkar met spullen over het trottoir. Over haar rechterschouder droeg ze een handtas. Twee jongens op een scooter kwamen naast haar rijden, waarbij de bijrijder de zwarte Mulberry handtas van haar schouder trok. De jongens reden weg in de richting van de Zwijnsbergenstraat. Ze reden op een donkerkleurige scooter. De daders droegen allebei een spijkerbroek, een donkerkleurige jas en een donkerkleurige helm.

Alert optreden bij brand in berging onder bejaardenwoningen

BREDA: Op zondag 16 maart 2003 omstreeks 03:15 uur is het brandalarm afgegaan in de berging onder een 18 tal bejaardenwoningen van de Vredenbergh aan de Lovensdijkstraat. Na onderzoek bleek dat er een ruit van de fietsenstalling was vernield en dat men via deze opening in het gebouw is gekomen. Aan het einde van een gang is op onbekende wijze een hoeveelheid papier in brand geraakt. Tengevolge van de brand is er schade ontstaan aan het gebouw en aan de bedradingen van de elektriciteit het alarmeringssysteem en de centrale antenne voorziening.

Hoewel er sprake was van rookontwikkeling is in overleg met de brandweer besloten om de hoogbejaarde bewoners in de woningen te laten uiteraard met het dringende advies deuren en ramen gesloten te houden. De brandweer is van 03:16 uur tot 04:51 uur actief geweest bij de Vredenbergh. Omdat er bij de brand asbest is vrijgekomen is de afgelopen zondag onder deskundige begeleiding de schoonmaak gerealiseerd. Er zijn geen persoonlijke ongelukken gebeurd. Uit een door de politie ingesteld technisch- en buurtonderzoek is op dit moment nog geen oorzaak c.q. dader bekend geworden. Dankzij het alerte optreden van het verzorgende personeel en de brandweer is erger voorkomen.

Inbreker steelt shampoo

BREDA: Gistermiddag heeft een nog onbekende man ingebroken in een kapperszaak op het Van Coothplein. De dader kwam de zaak binnen door het slot van de achterdeur te forceren. Uit het pand heeft hij vermoedelijk alleen een fles shampoo meegenomen. Een getuige die de inbreker weg zag fietsen beschrijft hem als een circa 40-jarige man, zwerverstype. Hij droeg een blauw jack en fietste weg in de richting van de Godevaert Montenstraat.

Bedrijfsinbraak

BREDA: Bij een bedrijf aan de IABC is ingebroken. De inbraak werd vanmorgen ontdekt. De daders waren via de openbare weg het erf opgereden. Daar hebben zij een ruit vernield waarna een raam ontgrendeld en geopend kon worden. Er is een laptop weggenomen die achter de verbroken ruit stond.

Verkeersongeval, auto tegen boom

ZEVENBERGEN: Vond zondagavond een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Provinciale Weg te Zevenbergen. Aldaar had een 19 jarige bestuurder uit Zevenbergen de macht over het stuur verloren en was toen tegen een boom gereden. Door de klap sloeg de auto over de kop en gelukte de bestuurder het nog om via het raam uit de auto te kruipen. Hij had nagenoeg geen verwondingen maar de auto werd geheel vernield.

Diefstal handtas

ZEVENBERGEN: Is afgelopen zaterdag 15 maart tijdens het winkelen een portemonnee gestolen uit de handtas van een 69-jarige Zevenbergse, welke aan de boodschappenwagen hing. Het feit deed zich voor bij een zaak aan de Zuidhaven te Zevenbergen. In de portemonnee zaten diverse persoonlijke bescheiden en ongeveer 140 Euro aan contact geld. De dader zag kans deze portemonnee in een onbewaakt ogenblik mee te nemen. Het feit werd pas ontdekt bij het afrekenen aan de kassa.

Aanrijding tussen twee vrachtauto`s

MOERDIJK: Vond vanmorgen een aanrijding tussen twee vrachtauto`s plaats op de Vlasweg te Moerdijk. Aanvankelijk was de melding, dat hierbij een gewonde zou zijn. Ter plaatse bleken vrachtauto`s in colonne te rijden en kon de laatste bestuurder uit Kerkrade niet tijdig meer stoppen voor de voor hem rijdende bestuurder uit Heerlen. De achter op rijdende vrachtauto werd zodanig beschadigd dat deze moest worden getakeld. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Gelukkig reed met nagenoeg stapvoets, waardoor de achteropkomende bestuurder niet klem kwam te zitten. De brandweer was eveneens ter plaatse.

Inbraak bibliotheek

ETTEN-LEUR: Vannacht is omstreeks 02.00 uur ingebroken bij de bibliotheek aan de Anna van Berchemlaan. Men kreeg toegang door een ruit kapot te slaan. Uit het pand is vanaf de receptiebalie een computer gestolen.

Zakkenroller

ETTEN-LEUR: Een 73-jarige vrouw uit Sprundel is zaterdagmiddag 15 maart jl. omstreeks 11.00 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw ontdekte dat haar portemonnee uit haar schoudertas was gestolen toen ze wilde afrekenen bij de kassa van de supermarkt. Er zat circa 250 euro diverse pasjes en haar rijbewijs zaten in de portemonnee.

Bron: Willem van Hooijdonk

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 17-03-2003 '
Lees ook