Politie Midden- en West Brabant

Verdachte herkend bij Opsporing Verzocht

Datum: 17/6/2002
Auteur: Carel Bouman

TILBURG Vorige week, maandag 10 juni jl., waren in het AVRO-programma Opsporing Verzocht, videobeelden te zien van een poging tot beroving bij een geldautomaat aan het Eikenbosch in Berkel-Enschot. Dit feit werd gepleegd op maandag 13 mei jl., waarbij de verdachte een 38-jarige vrouw uit Berkel-Enschot met een vuurwapen dreigde. De vrouw rent vervolgens in paniek weg en de geldautomaat slikte het pasje in, zodat de verdachte zonder buit bleef.

Na het tonen van de videobeelden in het programma Opsporing Verzocht zijn bij de politie een tiental tips binnengekomen. Een van deze tips heeft ertoe geleid dat de politie op woensdag 12 juni en op zondag 16 en maandag 17 juni in deze zaak in totaal drie verdachten heeft aangehouden.

Op woensdag 12 juni jl. werd een 15-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Gisteren en vandaag heeft de politie nog twee Tilburgse jongens ( 15- en 16-jaar oud) aangehouden. De 15-jarige jongen die op woensdag 12 juni werd opgepakt werd herkend van de videobeelden die in het programma Opsporing verzocht waren te zien. Na nader onderzoek konden ook de twee andere verdachten worden aangehouden.

De drie aangehouden Tilburgse jongens worden verdacht van betrokkenheid bij deze poging tot beroving.

De van videobeelden herkende verdachte is inmiddels voor de Officier van Justitie en de Rechter Commissaris geleid en bevindt zich thans in voorlopige hechtenis. De politie zet het onderzoek voort. In het belang van het onderzoek konden deze aanhoudingen niet eerder met de media gecommuniceerd worden.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 17-06-2002 '
Lees ook