Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten District Bergen op Zoom

dinsdag, 18 februari 2003

Poging diefstal uit auto Steenbergen: Een 50-jarige inwoner uit Steenbergen heeft dinsdag aangifte gedaan van poging tot diefstal uit zijn auto. De auto stond vrijdagnacht geparkeerd op een parkeerplaats aan de David Van Orliensstraat in Steenbergen. De eigenaar zag omstreeks 01.00 uur een onbekende man bij zijn auto staan. Toen hij naar buiten liep, rende de man hard weg. De volgende dag bleek dat de man bezig was geweest met het verwijderen van een van de ruitrubbers van de auto. Er is niets gestolen.

Diefstal aanhangwagen
De Heen: Zaterdagochtend is in alle vroegte een aanhangwagen gestolen. De aanhangwagen stond op het erf van een woning aan de Notendaalsedijk.
Het betreft een een-assige aanhangwagen met aluminium opbouw, donkerbruine houten schotten en een reservewiel. De eigenaar heeft aangifte gedaan van diefstal.

Diefstal auto
Bergen op Zoom: Een 27-jarige inwoner uit Bergen op Zoom heeft dinsdag bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn personenauto. De auto is afgelopen zondagmiddag, 16 januari vanaf de Antwerpsestraatweg gestolen. Het betreft een blauwe Volkswagen Corrado met het kenteken: 38-JN-DG.

Man rijdt zonder rijbewijs Roosendaal: Op dinsdagmiddag zagen surveillerende agenten op de Tussenreimer een 21-jarige inwoner uit Bergen op Zoom rijden. Bij de agenten was bekend dat deze bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hiervoor is de man aangehouden. Uit verder onderzoek bleek dat hij nog enkele boetes had openstaan. De man heeft deze bekeuringen betaald en is heengezonden. Voor het rijden zonder rijbewijs is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak auto
Bergen op Zoom: In parkeergarage de Lindebaan is maandagavond tussen 18:00 uur en 19:15 uur ingebroken in een geparkeerde personenauto. De dader heeft een ruit ingeslagen om in de auto te komen. Uit de auto is de radio-/CD-speler gestolen.

Inbraak auto
Huijbergen: Een 19-jarige inwoonster uit Oud-Gastel heeft aangifte gedaan van inbraak in haar personenauto. De inbraak vond afgelopen maandag plaats op een erf aan de De Weg Naar Wouw in Huijbergen. Uit de auto, waarvan een ruit werd ingeslagen, is een schoudertas gestolen.

Doorrijden na aanrijding Putte: Dinsdagnacht is een personenauto door een onbekend gebleven voertuig aangereden. De auto stond geparkeerd op de Antwerpsestraat in Putte. De gehele rechter zijkant is zwaar beschadigd. Volgens de politie moet het onbekend gebleven voertuig vermoedelijk grijs van kleur zijn en aanzienlijke schade hebben opgelopen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Openlijke geweldpleging
Roosendaal: Zondagmiddag rond 13.00 uur is een 13-jarige inwoner uit Roosendaal op de Begijnenberg mishandeld. De jongen fietste op het fietspad toen twee jeugdige personen plotseling uit de bossage sprongen en hem zonder reden begonnen te schoppen en te slaan. Tijdens de mishandeling is het slachtoffer door een van de daders beschoten met een katapult. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed en bekwam geen letsel. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de daders. Het betreft vermoedelijk twee daders tussen de 12 en 15 jaar oud. De politie is op zoek naar getuigen.

Politie houdt 2 minderjarige meisjes aan voor bedreiging Roosendaal: De politie heeft maandagmiddag twee 13-jarige meisjes uit Roosendaal aangehouden. De twee worden er van verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan afpersing van een 12-jarig meisje uit Roosendaal. De afgepersing cq bedreiging vond plaats op de Begijnenberg. Het meisje werd gedwongen haar mobiele telefoon af te geven. Door het tweetal werd ook haar portemonnee uit haar tas gestolen. Het tweetal dreigden het meisje iets aan te doen als zij dit niet toe zou staan. Het meisje voelde zich hierdoor bedreigd. Door getuigen werd een goed signalement opgegeven aan de politie, waarna het tweetal in de omgeving kon worden aangehouden. Inmiddels hebben zij bekend het feit te hebben gepleegd. Tegen hen zal proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling auto
Roosendaal: Zaterdagnacht heeft een geparkeerde auto het danig moeten ontgelden. De auto stond geparkeerd in de Nieuwstraat. Van de auto is de achterruit ingeslagen, de lak werd bekrast en er is een deuk in de motorkap geschopt. De eigenaar heeft aangifte gedaan van vernieling. De schade aan de auto bedraagt 4000 euro.

Bron: Nicolette Bovenhorst/Henk Snepvangers

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 18-02-2003 '
Lees ook