Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, dinsdag 18 februari 2003

In België aangehouden verdachte mogelijk betrokken bij drie straatroven

BREDA: Vandaag heeft de Belgische politie in Brugge een 39-jarige man aangehouden die in een in Oudenbosch gestolen Volkswagen Golf reed. Deze auto is de afgelopen twee dagen bij drie berovingen in Breda gebruikt als vluchtauto. De politie stelt een nader onderzoek in. Justitie en politie van beide landen zijn nog in overleg over de verdere procedure.


-Een 74-jarige Bredase wilde zondagavond 16 februari jl. omstreeks 18.15 wat spullen uit haar auto halen die geparkeerd stond op de Duivelsbruglaan. Een man die haar van achteren benaderde, rukte plotseling de tas van haar schouder af. Ze zag dat de man naar een geparkeerde auto rende en wegreed.


-Een 59-jarige Bredase werd maandagmiddag 17 februari jl. beroofd op de Pastoor van Spaandonkstraat. De rover naderde de vrouw van achteren en trok haar schoudertas vast. Hierna rende hij weg, achtervolgd door het slachtoffer. Zij zag de man instappen in een auto waarna hij weg reed in de richting van de Heilaarstraat.


-Een 49-jarige Bredase is maandagavond 17 februari jl. omstreeks 18.30 uur op de Julianalaan op een brute wijze beroofd van haar zwarte Gucci rugtas. Het slachtoffer fietste over de Julianalaan. Voor haar stopte een Volkswagen Golf waardoor zij moest afstappen. De bestuurder van de auto stapte uit en trok plotseling heel hard aan de rugtas van de vrouw, die hierdoor op de grond viel. De rover bleef met kracht aan het hengsel van de tas trekken waardoor hij het slachtoffer over de grond sleepte. Nadat de man het hengsel kapot getrokken, is hij met de tas snel in zijn auto gestapt en weggereden.

De politie onderzoekt de betrokkenheid van de man die vandaag in Brugge is aangehouden bij deze drie berovingen. In het voertuig zijn in elk geval goederen afkomstig van een van deze berovingen.

Winkeldiefstal

BREDA: Een 17-jarige Bredase is gistermiddag bij een schoenenwinkel op de Ginnekenstraat betrapt op de diefstal van een paar dameslaarzen t.w.v. 25 euro. De dievegge had de laarzen na ze gepast te hebben in haar tas gestopt. Daarna was ze naar buiten gelopen zonder te betalen. De politie heeft de minderjarige verwezen naar het bureau HALT.

Dieven gebruiken geprepareerde tas

BREDA: Een 33-jarige vrouw en een 42-jarige man beiden uit Breda zijn gistermiddag in een warenhuis op de Karrestraat betrapt op winkeldiefstal. Het stel gebruikte een geprepareerde tas waardoor het `poortalarm` niet reageert op de veiligheidslabels aan de kleding. Een beveiligingsbeambte zag echter dat zij 6 kledingstukken in de tas stopten en zonder af te rekenen het warenhuis wilden verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De manlijke verdachte heeft ook nog 350 euro betaald in verband met enkele openstaande geldboetes.

Inbraak in auto

FIJNAART: Op maandag 17 februari jl. is aangifte gedaan van inbraak in een auto, welke stond geparkeerd aan de Kadedijk. Men was de auto binnen gekomen door het rubber weg te snijden van de ruit. Uit de auto werd een groot deel van geluidsapparatuur gestolen.

Aantreffen explosief

ZEVENBERGEN: Is op maandag 17 februari jl. tijdens werkzaamheden op het land aan de Allenweg te Zevenbergen een explosief boven de grond gekomen. Het gaat hier vermoedelijk om een granaat van ongeveer 18 centimeter lang. Het Explosieven Opruimings Commando is in kennis gesteld om het explosief te komen ophalen en te vernietigen.

Diefstal bij bedrijf

MOERDIJK: Is op maandag 17 februari aangifte gedaan van diefstal goederen bij een bedrijf aan de Tradeboulevard te Moerdijk. Aldaar waren circa 190 CD`s gestolen met een totale waarde van ongeveer 10.000 Euro.

Man aangehouden ter zake mishandeling

ETTEN-LEUR: De politie van Etten-Leur heeft gisteravond op de Streek omstreeks 21.30 uur een 21-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. De man wordt verdacht van het mishandelen van een 28-jarige vrouw eveneens woonachtig in Bergen op Zoom. Het slachtoffer is een ex-vriendin van de verdachte. Het stel had ruzie gekregen waarna de man haar in haar gezicht had geslagen. Het slachtoffer had er een hoofdwond aanoverghouden. De verdachte is vanmiddag omstreeks 12.20 uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Bron: Willem van Hooijdonk

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 18-02-2003 '
Lees ook