Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 18 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 18/7/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:

Opnieuw auto-inbraken
ALMKERK: Gisteren 17 juli 2002 berichtte de politie al over een serie auto-inbraken in Hank en Sleeuwijk. Afgelopen nacht was het weer raak. Dit keer in Almkerk. In de omgeving van de Anjerlaan, Korf, Magnolialaan en Prunuslaan in Almkerk werd, voor zover nu bekend, in 6 personenauto's ingebroken. Het betroffen voornamelijk auto's van het merk Opel (5 stuks en 1 Suzuki). Van deze auto's werd het portier aan de bovenzijde open gewrongen waardoor men het portier kon openen. Uit de auto's werden audioapparatuur ontvreemd. De politie heeft van de gedupeerden aangiften opgenomen.

Team Loon op Zand:

Ramkraak
KAATSHEUVEL: Op woensdag 17 juli 2002 tussen 21.45 uur en 22.00 uur werd aan de Poolsestraat in Kaatsheuvel bij een autobedrijf een personenauto gestolen. Door met een ander voertuig een rolluik open te rammen werd toegang verkregen tot een ruimte waar de personenauto was gestald. Zowel het "ramvoertuig " als de gestolen personenauto zijn verdwenen. De auto die uit het bedrijf is gestolen betreft een rode personenauto, merk Mercedes C200, voorzien van het kenteken LF-HN-70.

Snelheidscontrole

KAATSHEUVEL: Op donderdag 18 juli 2002 werd te Kaatsheuvel op de Horst een snelheidscontrole gehouden. Er werden 23 bestuurders betrapt op het overtreden van de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 96 km/u. Het betrof hier een bestuurder van een motorfiets. De man kreeg geen boete opgelegd. Het proces-verbaal dat tegen hem is opgemaakt wordt voorgelegd aan de politierechter.

Team Gilze en Rijen:

Auto-inbraken
MOLENSCHOT: Bij een drietal personenauto's aan de Pastoor van de Rietstraat te Molenschot is ingebroken. Bij één personenauto is het bij een poging gebleven, uit de andere auto's is audioapparatuur weggenomen. De misdrijven werden gepleegd in de nacht van 17 op 18 juli j.l.

Team Dongen:

Fiets gestolen tijdens de kermis in Dongen
DONGEN: Tussen 16 en 17 juli j.l. is de herenfiets van een inwoner uit Dongen rond middernacht vanuit het centrum in die plaats weggenomen. De fiets stond op slot. Het was op dat moment kermis in Dongen.

Cementen plantenbak uit voortuin gestolen
DONGEN: In de nacht van 17 juli 2002 is uit de voortuin van een woning aan de Prof Nolenslaan te Dongen een plantenbak gestolen In de plantenbak stonden verschillende soorten.

Twee personenautos gestolen bij inbraak in woning. VAART: Uit een woning aan de Vaartweg te Vaart werden tijdens een inbraak o.a. de sleutels van twee personenautos weggenomen. Hierna zijn beide personenautos ook gestolen. Het gaat om een zwarte BMW voorzien van het kenteken 72-JF-LT en een blauwe Audi met het kenteken 27-JB-KX. Uit de woning werden geld en betaalmiddelen weggenomen. De inbraak en de diefstal vonden plaats in de nacht van 17 op 18 juli j.l. Inbrekers kregen toegang tot de woning door gaatjes te boren in een raamkozijn. Door inbrekersgereedschap (vermoedelijk stuk ijzerdraad) door het gaatje te steken kon men de raamgrendel openen.

Team Oosterhout:

Snelkraak
OOSTERHOUT: Bij een bedrijf aan De Boedingen te Oosterhout werd op 17 juli 2002 omstreeks 22.20 uur, een snelkraak gepleegd. De dader(s) vernielden eerst de dubbele schuifdeur en daarna het daarachter bevestigde metalen beveiligingsrolluik. Vervolgens had men toegang tot de winkel. Daaruit werden een aantal hoge drukreinigers ontvreemd. De totale waarde van de ontvreemde goederen is nog niet bekend.

Diefstal uit winkel
OOSTERHOUT: Uit een winkel aan de Kerkstraat te Oosterhout werden een onbekend geldbedrag alsmede een aantal geschenkbonnen ontvreemd. Dit gebeurde op 17 juli 2002 tijdens de openingsuren van de winkel. Men heeft zich de toegang verschaft door aan de achterzijde de toegangsdeur open te maken, waarna men die goederen uit het kantoor weg kon nemen. De diefstal werd pas bemerkt toen de winkel gesloten werd.

Gevaarlijk rijgedrag: bromfiets kwijt
OOSTERHOUT: Op 17 juli 2002 reed een 16-jarige bestuurder op een bromfiets over de Strijenstraat te Oosterhout. Daarbij gedroeg hij zich zo gevaarlijk in het verkeer (geen richting aangeven, rechts inhalen, overschrijden max. snelheid, kleven e.d.) dat hij ter plaatse werd aangehouden. Tevens bleek toen dat ook zijn bromfiets rijtechnisch in slechte staat was. De bromfiets is in beslag genomen en wordt vernietigd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 18-07-2002 '
Lees ook