Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, donderdag 18 juli 2002

Datum: 18/7/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM STEENBERGEN

Aanrijding met letsel
Op woensdag 17 juli omstreeks 16.50 uur vond op de Westlandse Langeweg in Steenbergen een aanrijding plaats tussen de bestuurster van een bromfiets en een jeugdige fietser.Bij deze aanrijding raakten de 74-jarige vrouw uit Steenbergen en de 10-jarige jongen, eveneens uit Steenbergen, dusdanig gewond dat vervoer per ambulance naar het Lievensberg ziekenhuis noodzakelijk was. Na behandeling kon de jongen naar huis; de vrouw werd voor een nachtje opgenomen.Uit een door de politie ingesteld onderzoek blijkt dat beide bestuurders uit tegenovergestelde richting kwamen, en dat de bestuurder van de fiets een andere fietser inhaalde en hierdoor een aanrijding kreeg met de bestuurster van de bromfiets.

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Man aangehouden voor zware mishandeling
Afgelopen dinsdagavond 16 juli 2002 werd door twee politiemensen de 34-jarige T.O. uit Bergen op Zoom aangehouden, omdat hij verdacht wordt van een zware mishandeling die hij enige weken geleden gepleegd heeft. De man wordt verdacht van het feit hij een bekende van hem, een 52-jarige man uit Bergen op Zoom, wederrechtelijk van zijn vrijheid heeft beroofd en de man op een dusdanig manier mishandeld heeft dat het slachtoffer in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De gevolen van de mishandeling waren dusdanig ernstig dat het slachtoffer 12 dagen in het ziekenhuis moest blijven. Terzake deze ernstige mishandeling wordt de verdachte poging tot doodslag ten laste gelegd. Een en ander speelde zich af naar aanleiding van een conflict over drugs-scene. De verdachte heeft zich heftig verzet tegen zijn aanhouding, waarbij zowel de verdachte als een politieman licht gewond raakte.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Auto-inbraken
Op zowel het Sint Josephplein als de Vechtstraat is dinsdagnacht een bedrijfsauto open gebroken. Hiervan werd woensdagmiddag aangifte bij de politie gedaan.

Brandje
Gisterenavond werd door de brandweer een brandje geblust in de voormalige ijzergieterij aan de Wattweg. Bij herhaling worden in het onbewoonde pand brandjes gesticht, vermoedelijk door zwervers en jeugdigen. De politie houdt al langere tijd een extra oogje in het zeil, wat echter tot op heden niet tot aanhoudingen heeft geleid.

TEAM HALDERBERGE

Kop-staart botsing Rijksweg A17
Woensdagavond rond 18.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op Rijksweg A17 ter hoogte van Oud Gastel. Beide bestuurders zijn door een ambulance overgebracht naar het Franciscus ziekenhuis te Roosendaal. Naar het zich laat aanzien, vallen de verwondingen van beiden mee en konden zij na behandeling huiswaarts keren. De autos, die respectievelijk werden bestuurd door een 54-jarige vrouw J.K. uit Putte en de 23-jarige W.L. uit Nispen, reden achter elkaar in de richting Roosendaal. Wegens de drukte op de snelweg remde J.K. met haar voertuig af. W.L. bemerkte dit te laat en kon niet tijdig afremmen waardoor hij tegen de achterzijde van de auto van de vrouw reed. Door de aanrijding liep W.L. hoofdletsel op. J.K. is voor nader onderzoek en W.L. voor zijn hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis te Roosendaal. Door de aanrijding ontstond er een file van ongeveer 3 kilometer.

Inbrekersgilde actief in Hoeven en Oudenbosch
Woensdagavond is tussen 22.15 uur en 00.30 uur ingebroken in een woning aan de Julianastraat te Hoeven. De achterdeur is opengebroken en naast audioapperatuur zijn diverse goederen waar onder een aantal duivenklokken, sieraden en geld ontvreemd. De politie heeft een uitgebreid buurtonderzoek en een technisch onderzoek ingesteld.

In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken bij de woningstichting aan de Bosschendijk te Oudenbosch. De daders zijn het pand via de achterzijde binnengekomen. De garageboxen, die alle afgesloten waren, zijn opengebroken en alle autos van de woningstichting zijn doorzocht. De daders hebben het gereedschap, wat zij konden gebruiken vermoedelijk in een bestelbus van de woningstichting geladen en zijn vervolgens met de bus en de buit het terrein afgereden. Er is sprake van een grote hoeveelheid gestolen gereedschap. De exacte waarde en hoeveelheid zijn nog niet vastgesteld. Door de technische recherche is ook hier een onderzoek ingesteld.

Bloemisterij overvallen te Oudenbosch
Woensdagmiddag, tegen sluitingstijd, is er een overval gepleegd op een bloemisterij aan de prof. Mulderslaan te Oudenbosch. Door kordaat optreden van de eigenares verliet de overvaller het pand zonder buit.Omstreeks 17.55 uur hoorde de eigenares iemand aan de achterdeur kloppen. Nadat zij geroepen had, ging zij polshoogte nemen omdat zij niets meer vernam. Nadat zij de achterdeur had geopend stond zij oog in oog met een jongeman. De jongenman had een bivakmuts op en richtte een vuurwapen op haar. De jongeman zei niets waarop de eigenaresse de deur weer sloot en op slot draaide. Hierop vertrok de overvaller zonder iets buit gemaakt te hebben. Door de politie is een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. Dit heeft tot op heden nog geen resultaat opgeleverd. Oplettende burgers die iets hebben gezien, kunnen zich melden bij de politie Halderberge.
Het betrof een tweede overval binnen zes dagen in Oudenbosch. In dit stadium van het onderzoek is nog niet gebleken dat er verband bestaat tussen beide overvallen.

Driemaal is scheepsrecht: 14 jarige rijdt op scooter Voor de derde keer in 5 weken is een 14-jarige jongen uit Oudenbosch aangehouden voor het rijden op een scooter op de Vaartweg te Oudenbosch. De scooter, zo goed als nieuw, met slechts 2500 km op de teller, is door de jongen uit de schuur gepakt zonder toestemming van zijn vader.De eerste twee keer kwam hij er met een boete van 57,50 euro er vanaf. Normaal kost dit 115 euro, maar omdat hij nog niet de leeftijd van 16 jaar heeft bereikt, is het bedrag wettelijk gehalveerd.De politie Halderberge heeft de bij de derde keer kontakt opgenomen met de officier van justitie te Breda. De bromfiets is hierna in beslaggenomen. De jongeman zal zich te zijner tijd in Breda moeten verantwoorden.

TEAM RUCPHEN

Vals biljet van 20 euro aangetroffen
Maandagmorgen werd bij een bank in Rucphen een vals biljet van 20 euro aangetroffen. Het biljet werd tijdens het tellen ontdekt. Een medewerkster van de bank deed vanmorgen aangifte van de vondst. Het biljet zal aan een technisch onderzoek worden onderworpen.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Aanhoudingen vanwege softdrugs
Woensdag 17 juli 2002 werden omstreeks 18.45 uur twee mannen, de 21-jarige A.D. uit Roosendaal en de 25-jarige D.B. uit Antwerpen (B), op heterdaad aangehouden bij de transactie van softdrugs. Er wordt door de spoorwegpolitie proces-verbaal opgemaakt voor de 21-jarige (drugsrunnen) en de 25-jarige (voorhanden hebben van softdrugs).

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Diefstal autobanden
Vanuit een geparkeerde vrachtauto op het parkeerterrein Wouwse Tol werden woensdagmorgen 60 autobanden weggenomen. Terwijl de chauffeur in de cabine lag te slapen, werd het douanezegel verbroken en de achterklep geopend.

Diefstal uit auto
Gisterenochtend nam de politie aangifte op van een inbraak in een auto die in Wouw geparkeerd stond op de Bremere. Van een Toyota Avensis werd een ruit werd vernield en een radio-/cassetterecorder weggenomen.

Gisterenmiddag werd aangifte gedaan van een inbraak die plaatsvond op de Geerhoek in Wouw. Daar werd van een Peugeot 306 een portierruit vernield en een radio-/CDspeler weggenomen.

Bedeiging en mishandeling
In een supermarkt op het Dijkcentrum ontstonden woensdagavond problemen met 4 jongens omtrent een kratje emballage. Eén van de jongens bedreigde vervolgens de emballagemedewerker en de bedrijfsleidster. Uiteindelijk werd door dezelfde jongen de bedrijfsleidster met een leeg kratje tegen het hoofd geslagen. Door de betrokkenen werd vandaag aangifte gedaan.

Aanranding (1)
Dinsdagmiddag rond 15.00 uur werd een 18-jarige vrouw Roosendaalse vrouw op het Takspui aangesproken door een man. De man vroeg haar de weg. Plotseling betastte de man haar op onzedelijke wijze, waarna hij er van door ging. Er werd aangifte gedaan en een signalement is bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Aanranding (2)
Woensdagavond rond 20.30 uur reed een 11-jarig meisje uit Roosendaal over de Roodenchlaan met haar fiets. Plotseling kwam er een man naast haar fietsen die met haar begon te praten en haar vervolgens bij haar bovenbeen pakte. Het slachtoffertje is erg geschrokken en snel naar huis gefietst. Een aangifte met een signalement is opgenomen.De politie gaat ervan uit dat het bij de bovengenoemde aanrandingen om 2 verschillende daders gaat.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 18-07-2002 '
Lees ook