Politie Midden- en West Brabant

Man aangehouden na wilde achtervolging

Datum: 17/6/2002
Auteur: Yvonne Wanders

Vanavond, maandag 17 juni om 20.00 uur, kreeg de politie een melding dat een man met ontbloot bovenlijf enkele kinderen bedreigde in Tolberg centrum te Roosendaal. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen ze de man wegrijden in een grijze Alfa Romeo zonder kentekenplaten. Onmiddellijk zetten zij de achtervolging in en kregen daarbij versterking van vier andere politievoertuigen. Na ruim een kwartier reed de man op de Scherpendeelsebaan in Schijf in de sloot en kon hij aangehouden worden. Er zijn geen gewonden gevallen.

De politie reed de man achterna door Roosendaal, Nispen en Schijf, waarbij binnen de bebouwde kom snelheden van boven de 100 km per uur gehaald werden. Door het roekeloze rijgedrag belandde de verdachte in de sloot. De politievoertuigen hebben geen schade opgelopen. De 37-jarige man, de bij de politie bekende J.B. zonder vaste woon- of verblijfplaats, is overgebracht naar het bureau en moet daar blijven voor maximaal drie dagen.

Onduidelijk is nog de aard van de bedreigingen en hoeveel kinderen hij bedreigd zou hebben. Al wel bekend is dat de auto waarin hij reed eerder deze dag gestolen is vanaf het Narcissenveld te Bergen op Zoom. De politie zet het onderzoek voort.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 19-06-2002 '
Lees ook