Politie Midden- en West Brabant

Berichten uit het politiedistrict Breda

Datum: 19/6/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Breda: Man probeert bromfiets te stelen bij de rechtbank

Een oplettende griffier, rechter en een officier van justitie zagen vanmorgen rond 10.00 uur vanuit de kantine van het rechtbankgebouw aan de Sluissingel te Breda dat een man bezig was met het forceren van het slot van een bromfiets. De man viel hen op omdat hij in de geparkeerde auto's keek en ook belangstelling toonde voor de gestalde fietsen en bromfietsen. De man probeerde met een schroevendraaier een aan een rode bromfiets bevestigd hangslot te forceren.

Bij zijn aanhouding door een medewerker van de Unit Arrestantenverzorging en Vervoer begon de verdachte zich te verzetten. Met de hulp van andere ter plaatse gekomen politiemensen kon de verdachte worden overgebracht naar het politiebureau. Het betreft een 28-jarige Bredanaar (H.H.). Bij het onderzoek aan de kleding werd ook een autoradiocassette-recorder aangetroffen. Inmiddels staat vast dat dit apparaat eerder vanmorgen uit een geparkeerde auto aan de Fellenoordstraat te Breda is gestolen. Ook wordt de man verdacht van een auto-inbraak op 11 mei jl. op de Haven. De verdachte is in verzekering gesteld. Eerder werd in verband met deze auto-inbraak al een 36-jarige Bredanaar (B.Z.) aangehouden. Het DRC+ team verricht het verdere onderzoek. Dit team is ingesteld om het aantal vermogensdelicten terug te dringen gepleegd door met name drugsverslaafden.

Breda: Aanhouding ter zake diefstal met geweld

Op 10 juni 2002 werd op het winkelcentrum de Berg te Breda met geweld een fiets van een jongeman afgenomen. Uit het politieonderzoek bleek dat de dader eerder die dag ook een fles drank had gestolen bij de slijterij. Door rechercheonderzoek, met name door het signalement, kwam de politie op het spoor van een 17-jarige jongen uit Breda. Hij is vandaag aangehouden en ingesloten.

Breda: Woninginbreker aangehouden

Op zondag 9 juni jl. werd omstreeks 02.00 uur ingebroken in een pand aan de Academiesingel te Breda. De dader had zich de toegang tot het pand verschaft tot de woning door een ruitje van de schuifpui in te slaan. Hierbij raakte de inbreker gewond aan zijn handen want overal in de woning lagen bloeddruppels. De inbreker nam enkele vleeswaren uit de koelkast om deze te nuttigen. Verder nam hij vrijwel de gehele Cd-collectie en enkele gitaren mee. De politie vond in de omgeving van de woning enkele cd's en een gitaar terug. Rechercheonderzoek heeft de politie op het spoor gezet van een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats (E.N.) De politie kreeg toestemming van de Officier van Justitie om deze man buiten heterdaad aan te houden Gisteravond zagen agenten die in het kader van het VAST project (Valkenberg-Station) surveilleerden in het stadspark Valkenberg de gezochte persoon lopen. Hij is daarop aangehouden en in verzekering gesteld. (zie ook eerder persbericht d.d. 9 juni 2002)

Breda: Inbraken in bedrijfspanden

Vannacht heeft men omstreeks 05.00 uur met een auto tegen de voordeuren van een bedrijfspand aan de Slingerweg gereden. Binnen heeft men getracht een platte plasma TV van de wand te trekken. Dit is echter niet gelukt, waardoor de inbraak bij een poging is gebleven.

Ook heeft men vannacht omstreeks 02.00 uur ingebroken in een HIFI winkel aan de Valkenierslaan te Breda. Twee mannen die vermoedelijk bivakmutsen droegen, hebben een deur geforceerd en vervolgens diverse goederen weggenomen. Zij zijn weggereden in een donkere Volvo in de richting van het Valkeniersplein. De omvang van de buit is nog niet bekend.

Verder is gisteravond rond 20.30 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Minervum te Breda. Men heeft om de toegang te verkrijgen een ruit naast de toegangsdeur geforceerd. Men heeft drie computers gestolen.

Moerdijk: Verkeersongeval met gewonde:

Vond op dinsdag 18 juni omstreeks 07.00 uur een verkeersongeval plaats met twee voertuigen op de Steenweg te Moerdijk. Een van de inzittenden een 31-jarige vrouw uit Kruisland raakte licht gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De twee bestuurders waren van Rijksweg A 17 gekomen en gegaan naar de Steenweg. Een van de bestuurders remde af en dat was door de ander niet tijdig gezien, waardoor er een kop -staart aanrijding ontstond.

Breda: Baldadige man aangehouden

Gisteravond, dinsdag 18 juni 02, is op de Slingerweg te Breda, omstreeks 20.10 uur, de 27-jarige N.G. uit Breda aangehouden ter zake baldadigheid.

De man sloeg met een fietspomp tegen de ruiten van het opvangcentrum. Hij was boos omdat hij meende een afspraak te hebben gemaakt voor een overnachting, het centrum bleek echter al volgeboekt te zijn. De man is aangehouden. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Breda: Rijden onder invloed

Gisteravond is omstreeks 21.10 uur de 59-jarige A.G. uit het Belgische Essen aangehouden. De man was doorgereden na een aanrijding op de Rijksweg N-58. Daarna was hij op de Lage Bremberg te Etten-Leur in een sloot gereden. Hij bleek onder invloed te zijn.

Een 27-jarige man uit Gilze reed gisteravond op de Rijksweg N-58 te Breda. De man reed vanuit Breda in de richting van Etten-Leur. Terwijl de man uit Gilze met zijn auto op de linkerrijstrook reed, kwam de bestuurder van de auto die hij aan het inhalen was plotseling naar links, waardoor beide voertuigen in aanrijding met elkaar kwamen. De Gilzenaar wenkte naar de andere bestuurder om naar de vluchtstrook te gaan om gegevens uit te wisselen. De bestuurder reed echter gewoon door. Op de Lage Bremberg reed de bestuurder, een 59-jarige man uit Essen, in de sloot. De man kon door de politie ter plaatse worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake het rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding.

Breda: Ruzie leidt tot vechtpartij

Een confrontatie van een 21-jarige man uit Dordrecht met een ex-vriendin, een 16-jarige vrouw uit Etten-Leur leidde gisteravond omstreeks 18.20 uur op de Eindstraat te Breda tot een vechtpartij tussen twee stellen, waarbij ook een mes gebruikt zou zijn. De politie heeft daarop enkele minuten later op basis van het signalement een 23-jarige man uit Roosendaal en zijn 16-jarige vriendin uit Etten-Leur in het Valkenberg te Breda aangehouden.

De 21-jarige man uit Dordrecht en zijn 16-jarige vriendin uit Breda zijn als slachtoffers gehoord. De man uit Dordrecht had een aantal striemen in zijn nek en een paar kleinere snijwondjes. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie heeft een zakmes in beslag genomen. De politie van het team Centrum stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit voorval.

Alphen: Inbreker aangehouden

Een 15-jarige jongen uit Baarle-Nassau is vanmorgen door de politie aangehouden op de verdenking van een inbraak in een pand aan het W.Binckplein te Alphen. Bij deze inbraak die op 29 maart 2002 plaats vond, werd een digitale fotocamera gestolen. De politie kwam de verdachte door rechercheonderzoek op het spoor. De jongen is in verzekering gesteld.

Breda: Daklozenkranten verkoper aangehouden

De politie heeft gistermorgen een 38-jarige Roemeen aangehouden die naast de ingang van een supermarkt op de Bisschopshoeve te Breda de Belgische versie van de daklozenkrant aan het verkopen was. Volgens een melding werden voorbijgangers op een agressieve manier benaderd. Bij controle bleek de Roemeen niet over een vergunning te beschikken. Bovendien bleek bij nader onderzoek dat hij geen verblijfsstatus in Nederland heeft. De man is overgedragen aan de Vreemdelingendienst en zal mogelijk worden uitgezet naar Roemenië.

Breda: Vechtersbaas aangehouden

Gistermorgen heeft rond 11.30 uur hebben enkele jongeren op de La Reyweg te Breda met elkaar gevochten. De politie heeft daarna in verband met dit incident een 17-jarige jongen uit Breda aangehouden die met een paardenzweep enkele jongens had geslagen. De jongen is verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. De aanleiding is vermoedelijk een eerder conflict tussen enkele jongeren geweest.

Controle Galderse Meren

De politie van het team, Zuid-Oost heeft gisteren zes bekeuringen uitgedeeld tijdens het toezicht en controle rondom de Galderse Meren. Een persoon werd bekeurd omdat die zich met een hond op het terrein bevond een vijftal personen kregen een proces-verbaal omdat zij zich op verboden grond bevonden.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 19-06-2002 '
Lees ook