Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 19/6/2002
Auteur: Carel Bouman

Tilburgse vrouw van tas beroofd

TILBURG - Vanmorgen, tussen tien voor halfnegen en tien over halfnegen, werd aan de Chopinstraat een 22-jarige Tilburgse vrouw van haar tas beroofd. De vrouw fietste over het fietspad van de Chopinstraat inde richting van de Goirkekanaaldijk toen zij door twee tot nu toe onbekende mannen van haar tas beroofd werd. In deze tas zaten onder andere een portemonnee met 120 euro en een mobiele telefoon. Tijdens het van achteren passeren trokken zij aan de tas van de vrouw waardoor deze ten val kwam. Twee meisjes, waarvan de identiteit onbekend is, zijn vermoedelijk getuige geweest van de tasjesroof. De politie van team Tilburg Noord die de zaak onderzoek doet een beroep op de beide meisjes om zich te melden. Het telefoonnummer van team Tilburg Noord is: 0900 88 44.

Politie zoekt getuige mishandeling

TILBURG De politie van team Leijdal (0900 88 44) is op zoek naar een tot nu toe onbekend gebleven man die getuige is geweest van de mishandeling van een 19-jarige vrouw uit Goirle. Die werd afgelopen maandag aan het Galgenpad van haar fiets getrokken en door haar belager bij de keel gegrepen, waarbij haar keel werd dichtgeknepen. Verder werd de vrouw aan haar haren getrokken. De dader is met zijn handelingen gestopt op het moment dat een passant, die onbekend is gebleven, iets naar de dader heeft geroepen. De vrouw liep bij de mishandeling een beschadigd strottenhoofd op.

Man aangehouden voor bedreiging ex

TILBURG Gistermorgen om tien over negen hebben agenten aan de Westlandstraat een 36-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. Hij wordt verdacht van de bedreiging van zijn ex-vriendin, een 29-jarige vrouw uit Tilburg. De man was de woning van zijn ex binnengedrongen en bedreigde haar met de dood. In het belang van het onderzoek is de man in verzekering gesteld.

Winkeldievegge betrapt

TILBURG Gistermorgen rond tien over halftwaalf hebben agenten aan de Jan Heijnsstraat een 46-jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Zij werd betrapt bij de diefstal van sieraden (oorbellen en armbandjes). De vrouw kreeg een geldboete van 130 euro me naar huis.

Tilburger mishandelt zijn vrouw

TILBURG Gistermiddag hebben agenten aan de Keldermansstraat een 40-jarige Tilburger aangehouden nadat deze zijn vrouw mishandelde. Het echtpaar kreeg ruzie over de kinderen waarbij de vrouw een pijnlijke arm overhield. Ook werd er door de man een playstation vernield.

10 bekeuringen bij snelheidscontrole

TILBURG Gistermorgen tussen tien uur en halftwaalf heeft de politie van Leijdal in de Groenstraat een snelheidscontrole gehouden. Deze controle werd verricht op het gedeelte van de Groenstraat waar een maximum snelheid van 30 kilometer per uur geldt. Met de lasergun gingen er 10 van de 230 passanten op de bon. De hoogst gemeten snelheid was 56 kilometer per uur. En passant kregen 31 weggebruikers een bekeuring omdat zij geen gordel droegen

Man met gestolen fiets opgepakt

TILBURG Gistermiddag om vijf voor halfvier hebben agenten aan de Gasthuisring een 49-jarige man uit deze stad aangehouden toen bleek dat deze in het bezit was van een gestolen fiets.

Tilburger met gestolen auto aangehouden

TILBURG Gisteravond rond halftien hebben agenten aan de Westermarkt een 23-jarige Tilburger aangehouden. Die was, naar later bleek met een gestolen bestelbus, aan het Slipjachtpad tegen een muur aangereden en er te voet van tussen gegaan, maar kon na een korte achtervolging worden opgepakt. De auto werd op 18 juni jl. gestolen. In het belang van het onderzoek is de man in verzekering gesteld. De auto werd in beslag genomen.

Dronken Tilburger veroorzaakt aanrijding

TILBURG Gisteravond om elf uur hebben agenten aan de Dalemdreef een 43-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man had kort daarvoor een aanrijding veroorzaakt en een lantaarnpaal uit de grond gereden. Als de agenten erbij komen stellen ze vast dat de man gedronken heeft. Aan het bureau blaast de man een alcoholpromillage van meer dan 2,60. Het rijbewijs van de man was al ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 15 uren en de politie maakt proces-verbaal op.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 19-06-2002 '
Lees ook