Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, vrijdag 19 juli 2002

Datum: 19/7/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID
Diefstallen uit auto
Woensdag- en donderdagnacht heeft er een aantal diefstallen uit autos plaatsvonden. De diefstallen vonden onder andere plaats aan de Van Konijnenburgweg, de Spartastraat en het Stationsplein in Bergen op Zoom.In alle gevallen was er sprake van diefstal van een autoradio-/CD-speler.

Woninginbraken, dader overlopen
In twee flatwoningen aan de Groeshof in Bergen op Zoom is donderdagmiddag ingebroken. Bij één van de inbraken werd de dader door de bewoonster overlopen.De bewoonster van de flat kwam s middags thuis en trof een man aan in haar woning. De man vluchtte onmiddellijk toen hij de bewoonster zag. Vervolgens reed de man weg in een voor de flat geparkeerd staande auto. Oplettende getuigen hebben het kenteken van de auto genoteerd. Er zal door de politie een onderzoek in worden gesteld. Tot nu toe wordt bij deze inbraak niets vermist. Bij de andere inbraak diezelfde middag werd een aantal sieraden ontvreemd. Bij beide inbraken heeft men de voordeur geforceerd om binnen te komen.

Aanhouding na belediging politieagent Donderdagnacht heeft er op de Grote Markt een onenigheid plaatsgehad die zich vanuit een café voortzette op de openbare weg. Door de ter plaatse gekomen politie werden de partijen van elkaar gescheiden. Van twee betrokken mannen werd vervolgens gevorderd dat zij zich zouden verwijderen, zodat de rust kon weerkeren. De beide mannen waren het hier niet mee eens. Een van de mannen, de 24-jarige A.M uit Bergen op Zoom, uitte hierop diverse beledigingen in de richting van een van de politieagenten. Dit alles resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van A.M. De politieagent heeft aangifte gedaan van belediging. De verdachte is door de politie verhoord en heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Poging diefstal bankpas
Een nog onbekende man heeft donderdagochtend getracht een bejaarde vrouw haar bankpas afhandig te maken. De man belde bij de bejaarde vrouw aan en vertelde haar dat haar bankpas vervangen moest worden en dat hij deze op kwam halen. De vrouw vertrouwde de man niet, waardoor hij uiteindelijk de bankpas niet mee kreeg. De vrouw belde onmiddellijk de politie die een onderzoek in de omgeving instelde. Helaas was de man niet meer te achterhalen.

Brand in slooppand
Vanmiddag omstreeks 13.00 uur kreeg de politie wederom melding van een brand bij de voormalige ijzergieterij aan de Wattweg in Bergen op Zoom. Het is al de vierde keer deze week dat er brand is in de voormalige ijzergieterij. De politie vermoedt dat in alle gevallen sprake is geweest van brandstichting. Bij de brand van vanmiddag is de voormalige kantine in zijn geheel afgebrand. Bij deze brand moest de brandweer met 4 brandweerwagens komen blussen.

TEAM RUCPHEN
Vechtpartij
Woensdagavond vond op de Geraniumstraat in St. Willebrord een vechtpartij plaats tussen drie personen.Vader en zoon, de 51-jarige J.S en 25-jarige W.S. uit St. Willebrord, kregen het aan de stok met de 32-jarige A.J. uit St. Willebrord. Bij de vechtpartij werden over en weer klappen uitgedeeld en werd J. met een hark op het hoofd geslagen. Hij moest die wond in het ziekenhuis laten hechten. J.S en W.S werden vervolgens gehoord door de politie. Later in de nacht kwam de partijen elkaar opnieuw tegen in St. Willebrord.Hierop ontstond een achtervolging tussen de beide partijen. Later die nacht nam J. positie in voor de woning van S. De politie hield hierop J. aan, waarna hij werd ingesloten. Inmiddels zijn alle partijen gehoord en werd J. weer heengezonden. Tegen alle partijen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand in fietsenstalling
In de Mgr. Van Rooystraat in St. Willebrord brandde vanmiddag de fietsenstalling, achter het voormalig arbeidsbureau, volledig af. De brandweer had het vuur snel onder controle. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Inbraak autobedrijf, diefstal auto Woensdagnacht werd er vanaf het terrein van een autobedrijf aan de Vlierwerf in Roosendaal een zwarte BMW personenauto gestolen. De dader(s) zijn, door het ingooien van een ruit, binnengekomen. In het bedrijf werd een kast opengebroken waarin de sleutels van de bedrijfsvoorraad lagen. Vervolgens hebben de dader(s) met een auto, die geparkeerd stond voor het bedrijf, de poort vernielt. De auto en de poort raakte zwaar beschadigd. De BMW werd door de dader(s) van het terrein gestolen. De politie Roosendaal is inmiddels een onderzoek gestart.

Diefstal uit woning
Woensdagnacht werd getracht in te breken in een woning aan de Voltasstraat in Roosendaal. Donderdagmiddag probeerde men in te breken in een woning aan de Bruckenerlaan in Roosendaal. In beide gevallen werd een ruit aan de achterzijde van de woning vernield. Er werd niets ontvreemd. Vermoedelijk zijn de dader(s) gestoord.

Granaatjes Tweede wereldoorlog aangetroffen Door een inwoner uit Roosendaal werd in de berm van de Zundertseweg in Roosendaal een emmer aangetroffen met hierin vijf granaatjes uit de Tweede wereldoorlog. Aangezien de man de oorlog zelf had meegemaakt was het voor hem gelijk duidelijk dat hij met explosieven te maken had. De man heeft de emmer meegenomen en veiliggesteld. Hierop heeft hij de politie gebeld. De politie heeft de explosieve opruimingsdienst in kennis gesteld die de granaatjes op komt halen.

Diefstal uit bedrijf
Bij de politie werd donderdag aangifte gedaan van verduistering in dienstbetrekking. De werkgever had ontdekt dat er diverse goederen waren ontvreemd. De 21-jarige werknemer bekende de diefstallen te hebben gepleegd. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 19-07-2002 '
Lees ook