Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 19/7/2002
Auteur: Carel Bouman

Fietsendief aangehouden

TILBURG Gistermiddag om vijf voor halféén hebben agenten bij het winkelcentrum aan het Wagnerplein een 48-jarige man uit Tilburg aangehouden De man werd door twee burgers betrapt bij de diefstal van een kinderfiets en de gewaarschuwde politie heeft de man hierna aangehouden. De fiets werd uiteraard in beslaggenomen. Het slot van de fiets was open gebroken. Korte tijd later kwam de eigenaresse aangifte doen en kreeg zij de fiets weer mee. De verdachte werd met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

Van tas beroofd

TILBURG - Gistermiddag rond kwart voor twee werd aan de Noordhoekring een 62-jarige vrouw uit Tilburg van haar handtas beroofd. Deze tas zat in een plastic tas die de vrouw in een mandje aan het stuur had zitten. De vrouw stond op de Noordhoekring voor een rood verkeerslicht te wachten toen een nog onbekende man de tas uit het mandje weggriste. Hierna verdween de dader de Boomstraat in. De Tilburgse vrouw is de man nog wel achterna gereden, maar raakte hem in de Wilgenstraat kwijt. In de tas zaten onder andere een portemonnee met 41 euro, een paar schoenen, een bankpas en identiteitsbewijs.

Hagenaar aangehouden voor diefstal in zwembad

TILBURG Gistermiddag om vijf voor halfdrie hebben agenten in het zwembad Stappegoor aan de Stappegoorweg een 42-jarige man uit Den Haag aangehouden. De man had in het zwembad in de tas van een 28-Tilburgse vrouw gezeten en daaruit werd nu de portemonnee met bijna 160 euro vermist. De vrouw werd door een badmeester aangesproken over de wijze waarop de vrouw met haar tas in het zwembad omging. Als de vrouw haar tas controleert mist ze daaruit de portemonnee. De politie stelt een nader onderzoek in.

Tilburgse vrouw loopt gebroken schouder op bij beroving

TILBURG Een 86-jarige Tilburgse vrouw liep gistermiddag tegen vijf uur een gebroken schouder op toen zij in de Hesperenstraat beroofd werd door een nog onbekende jongen van ongeveer 16 jaar oud met blond haar die na de beroving wegfietste in de richting van de Trouwlaan. De vrouw werd door de GGD naar een ziekenhuis gebracht. Wat er precies is weggehaald is op dit moment nog niet bij de politie bekend omdat gisteren de medische verzorging van de vrouw prioriteit had.

Motorrijder raakt gewond bij aanrijding

TILBURG Gisteravond rond tien uur, raakte aan de Clara Zetkinweg, dat deel uitmaakt van het industrieterrein de Katsbogte, een 24-jarige man uit Alphen gewond toen hij met zijn motor in aanrijding kwam met een personenauto die werd bestuurd door een 31-jarige man uit Oisterwijk. De automobilist kwam uit de uitrit van een bedrijf maar door geparkeerde vrachtautos was zijn uitzicht slecht, waardoor hij de motorrijder niet zag. Het letsel van de motorrijder is niet bekend. Hij werd door de GGD overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis waar hij ter observatie werd opgenomen.

Tilburger aangehouden

TILBURG - Vannacht om kwart over één hebben agenten aan het Stuivesantplein een 35-jarige Tilburger aangehouden. Vannacht kreeg de politie de melding dat de man in zijn woning keiharde muziek draaide en aan het doordraaien was. Als de agenten aan het Stuivesantplein arriveren staat de man geheel ontkleed voor het badkamerraam van zijn woning. Als de agenten op willen treden bedreigd hij hen met de dood en gooit met kracht een porseleinen schaal naar een van de agenten. Met behulp van een politiehond weet de politie de man te overmeesteren. Nadat de verdachte werd afgevoerd controleerde de politie de woning. Hierbij bleek dat de man de gasknop van de oven had opengedraaid. De politie stelt een nader onderzoek in en de man is in verzekering gesteld.

Rotterdammer aangehouden

TILBURG Vannacht om tien over drie hebben agenten aan de Bosscheweg een 27-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De politie had de melding gekregen dat de man aan geparkeerde autos voelde. Met een getuige die de man ook bezig had gezien werd in de omgeving een onderzoek ingesteld. Op de Bosscheweg wordt hij aangetroffen en omdat de man inbrekers werktuigen bij zich heeft wordt hij aangehouden.

Tilburgse jongen aangehouden

TILBURG Vannacht om halfvier hebben agenten aan de Korenbloemstraat een 14-jarige Tilburgse jongen aangehouden. De politie kreeg rond tien over drie de melding om naar de Gebr. Van Eijckstraat te gaan. Daar zouden vier mannen bezig zijn met inbraken in autos dan wel diefstal van autos. Als de agenten de Korenbloemstraat inrijden zien zij de later aangehouden Tilburgse jongen lopen, die aan het aan de agenten opgegeven signalement van een van de daders voldoet. De politie stelt een nader onderzoek in. Na een eerste onderzoek van de politie bleek dat er was ingebroken in de auto van een 46-jarige Tilburg die in de Gebr. Van Eijckstraat geparkeerd stond. Het contactslot van deze auto werd open gebroken en de bedrading doorverbonden. Vermoedelijk zijn de daders van plan geweest de auto te stelen. De Tilburgse jongen werd in verzekering gesteld.

Nog onbekende man aangehouden

TILBURG Vanmorgen om vijf over halfzeven hebben agenten aan de Corellistraat een man aangehouden waarvan de identiteit niet bekend is. Rond vijf voor halfzeven kreeg de politie de melding dat de man mogelijk van plan was in te breken in het gebouw van de thuiszorg aan de Franz Lisztstraat. Als een getuige laat merken dat hij de man door heeft loopt hij bij het gebouw van de thuiszorg weg en als de getuige met de politie in de buurt een onderzoek naar de man instelt, zien ze de man in de Corellistraat lopen waarop hij wordt aangehouden Bij de aanhouding blijkt de man ook in het bezit te zijn van een grote hoeveelheid muntjes voor een kermisattractie (rupsbaan). De politie onderzoekt of deze afkomstig zijn van een inbraak in een kermisattractie op de kermis van Oisterwijk die de afgelopen dagen werd gehouden.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 19-07-2002 '
Lees ook