Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 20 februari 2003

21 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG - Agenten van het politieteam Tilburg West hebben gistermiddag een bromfietscontrole gehouden aan de Jozef Platteweg. Bij deze controle werden 16 bromfietsen gecontroleerd. Er vielen 21 bekeuringen. Vijf bromfietsers hadden geen certificaat bij zich, toen hadden gerommeld aan het vermogen van hun bromfiets, drie hadden geen verzekering en drie droegen geen helm.

Mannen met flinke slok op aangehouden

TILBURG - Een 23-jarige man uit Nijmegen werd vannacht om tien voor drie op de Dongenseweg aangehouden nadat agenten hadden vastgesteld dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het politiebureau blies de Nijmegenaar bijna 1,70 promille. Het rijbewijs van de man is door de agenten ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van acht uren en op 20 mei as. mag de man zich voor de rechter over zijn gedrag verantwoorden.

TILB URG - Aan de Nijverstraat overkwam een 30-jarige Tilburger hetzelfde lot. Ook hij bleek bij controle te veel gedronken te hebben om nog auto te mogen rijden. Aan het bureau blies de Tilburger bijna 1,60 promille. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man kreeg een dagvaarding uitgereikt en een rijverbod van acht uren.

Ontsnapte gevangene meldt zich

TILBURG - Vannacht om tien voor vijf meldde zich bij het politiebureau aan de Noordhoekring een 26-jarige man die zonder vaste woon- of verblijfplaats is. De man was gisteravond ontvlucht uit de penitentiaire inrichting Maashegge in Overloon. De man werd hierop aangehouden en ingesloten en is in de loop van vandaag weer teruggebracht naar eerder genoemde inrichting.

Berovingen

TILBURG - Aan de Reitse Hoevenstraat is vanmorgen tussen halfacht en kwart voor acht een 20-jarige Tilburger beroofd van een minidisk, een mobiele telefoon en een portemonnee met daarin 25 euro. De Tilburger die met zijn fiets op weg was naar zijn werk werd aan de Reitse Hoevenstraat door een nog onbekende dader klemgereden en onder bedreiging van een mes moest hij de hiervoor genoemde goederen afgeven.

TILBURG - Gistermiddag tussen kwart over vier en halfvijf is aan de Noordstraat een 17-jarig meisje uit Tilburg van haar mobiele telefoon en portemonnee met 175 euro beroofd. Het meisje liep te bellen en ondertussen maakt ze haar tas open om haar busabonnement eruit te halen. Dan wordt ze door een nog onbekende mannen geduwd, waardoor ze valt. De inhoud van haar tas komt op de grond terecht en de mobiele telefoon wordt uit het handen van de meisje gerukt. De daders rennen hierna weg. Het meisje rent nog wel achter de mannen aan, maar verliest ze uit het oog.

Bron: Carel Bouman

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 20-02-2003 '
Lees ook