Politie Midden- en West Brabant

Oosterhouter bekent 30 schennisplegingen

Datum: 20/6/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Op dinsdag 18 juni 2002 omstreeks 13.10 uur is in Oosterhout een 29 jarige man uit Oosterhout aangehouden ter zake schennis-pleging. Tegenover de politie bekende hij een dertigtal zaken, gepleegd in de gemeenten Geertruidenberg, Oosterhout en Breda.

Sinds begin vorig jaar zijn bij de politie in Oosterhout elf aangiftes van schennis-pleging opgenomen tegenover meisjes in de leeftijd van 8 tot 10 jaar. Aan de hand van deze aangiftes kon de politie een vrij nauwkeurig signalement van de man samenstellen. Bovendien was al snel duidelijk dat hij zich in een donkerblauwe personenauto verplaatste.

Naar aanleiding hiervan werden onder andere de wijkbewoners van de Vogeltjesbuurt en de omliggende scholen ingelicht over het signalement van de man en de auto waarin hij reed.

Dinsdagmiddag zag een buurtbewoner een auto die aan de beschrijving voldeed. Hij liep naar buiten en noteerde het kenteken. Bovendien zag hij dat de man met zijn broek op de knieën in de auto zat. Een manier van schennis plegen die gelijk was aan de eerder gepleegde feiten.

Aan de hand van dat kenteken kon de politie van het team Oosterhout de man aanhouden. Zelf geeft hij toe 20 tot 30 keer openbare schennis te hebben gepleegd. Daaronder de elf aangiften van het team Oosterhout.

De man is in verzekering gesteld en wordt vandaag heengezonden. De families van de elf slachtoffertjes zijn reeds van zijn aanhouding in kennis gesteld.

Al eerder had de politie van het team Oosterhout een man op heterdaad aangehouden van wie zij dacht dat hij de man was die schuld had aan de hierboven genoemde schennisplegingen.

Op zondag 5 mei jl werd namelijk in Made een 47-inwoner uit die plaats aangehouden. Hij pleegde op soortgelijke wijze als de Oosterhouter schennis. Uit onderzoek bleek echter dat het bij die ene keer was gebleven. Dus was hij niet de verdachte waarnaar werd gezocht. Uit oogpunt van het hierboven lopende onderzoek (opsporingsbelang) is daarover toen geen persbericht gemaakt.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 20-06-2002 '
Lees ook