Politie Midden- en West Brabant

Berichten van het politiedistrict Breda

Datum: 20/6/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Breda: Aanhouding ter zake winkeldiefstal en verzet

Gisteravond omstreeks 19.00 uur betrapte een beveiligingsmedewerker van een supermarkt aan de Oude Terheijdenseweg te Breda een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op winkeldiefstal. Hij zag dat de man diverse levensmiddelen zoals bier, kaas en vleeswaren in zijn tas stopte en slechts enkele zaken in zijn winkelwagen legde en ter betaling aanbood bij de kassa. Nadat de beveiligingsmedewerker de man had aangesproken en hem naar het kantoor wilde begeleiden begon de man zich hevig te verzetten. Hierbij scheurde de blouse van de medewerker die ook geschopt en geslagen werd. Uiteindelijk kon de man met behulp van agenten worden overmeesterd en worden meegenomen naar het districtskantoor aan de Mijkenbroek. De verdachte is vanmiddag vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op

Breda: Aanhouding ter zake openstaande geldboete

Gisteravond rond 20.00 uur is een 41-jarige Bredanaar op het Stationsplein te Breda aangehouden in verband met een nog openstaande geldboete van 285 Euro. De man werd met zijn bromfiets gecontroleerd door agenten van het VAST project (Valkenberg-Station). Hij krijgt ook een bekeuring omdat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat. De boete is aan het bureau voldaan.

Breda: Diefstal caravan

Vanaf de Konijnenberg is gisteren een caravan, merk Hobby, type 10, gestolen. v.v.v.h. registratie nr: WZ-75-DT. De caravan stond op een bedrijventerrein. Men heeft het hekwerk kapot geknipt waarna men het disselslot en een wielklem van de caravan heeft verbroken.

Breda: Vernieling van een ruit van een school

Gistermiddag zijn drie jongetjes uit Breda in de leeftijd van 9-11 jaar aangehouden ter zake vernieling van een ruit van een school aan de Namenstraat te Breda.
De drie "verdachten" worden naar STOP (Bureau Halt) gestuurd. De jongens hadden met een steen een ruit ingegooid. Getuigen in de school die het glasgerinkel hoorden renden direct naar buiten en troffen daar de jongens nog aan.

Politie waarschuwt voor het kopen van jonge honden van het pitbull terriër type in België

Begin deze week zagen agenten een 20-jarige Bredase lopen met een jong hondje die de uiterlijke kenmerken had van het pitbull terriër type. Bij nader onderzoek door een hondenwachter bleek dat deze hond, oud 3 maanden, over enkele maanden in beslag genomen zou moeten worden ingevolge de Regeling Agressieve Dieren. De eigenaresse van de hond is daarom geadviseerd de hond terug te brengen naar de verkoper. Het blijkt te gaan om een Belgische fokker. Inmiddels heeft deze fokker de hond terug genomen. Hij verklaarde echter door te gaan met het verkopen van dergelijke honden aan Nederlanders hoewel deze in ons land niet zijn toegestaan.

De politie waarschuwt potentiële kopers alleen honden met papieren van de Raad van Beheer op kynologisch gebied te Amsterdam (stamboom FCI) te kopen die voldoen aan de regels die in Nederland gesteld zijn. Al eerder hebben kopers op advies van de politie jonge hondjes teruggebracht naar de Belgische fokkers. De verboden Staffordachtige honden van het pitbull terriër type worden in Nederland in beslag genomen op een leeftijd van circa 7 a 8 maanden omdat dan pas goed alle uiterlijke kenmerken zichtbaar zijn en met stelligheid kan worden verklaard dat het verboden is een dergelijke hond te houden ingevolgde de Regeling Agressieve Dieren. Als men twijfels heeft over deze materie kan men altijd contact opnemen met de Bredase hondenwachters die gedetacheerd zijn bij de politie via 0900-8844.

Breda: tasjesroof

Een 39-jarige Bredase is gistermiddag omstreeks 17.00 uur bij het winkelcentrum Moerwijk / Doorboslaan beroofd van haar tas. Het slachtoffer had op het postkantoor geld opgenomen. Toen zij buiten kwam, liep zij met haar schoudertas zoveel mogelijk langs de winkelgevel. Plotseling werd er achter haar geclaxonneerd, hierdoor keek ze om en ging opzij. Een man op een scooter schoot rechts voor haar langs en rukte de tas van haar schouder. Hierna reed hij weg over het Groenedijkplein in de richting van de Bernard de Wildestraat. De bestuurder, die alleen op de rode scooter reed, droeg een zwarte helm.

Etten-Leur: man aangehouden voor mishandeling

Een 17-jarige inwoner van Etten-Leur is gistermiddag omstreeks 17.00 uur in zijn woning in Etten-Leur aangehouden omdat hij kort daarvoor een 57-jarige man uit die plaats had mishandeld op de Bisschopsmolenstraat te Etten-Leur.

Het slachtoffer werd op de grond geduwd en nadat hij weer was opgestaan tegen zijn rug getrapt. Slachtoffer en verdachte zijn bekenden van elkaar en hebben al eerder problemen gehad. Het voorval van gisteren was daar kennelijk een vervolg op.

De politie heeft daarop de verdachte in zijn woning aangehouden. Hij is na verhoor omstreeks 19.30 uur weer in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

De wijkagent is van het voorval in kennis gesteld en zal met beide mannen gaan praten om te proberen toekomstige problemen te voorkomen.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 20-06-2002 '
Lees ook