Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 20 juni 2002, district Oosterhout

Datum: 20/6/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam - Woudrichem:
Aanrijding met letsel
WERKENDAM: Op woensdagmiddag 19 juni 2002 omstreeks 12.45 uur vond er een aanrijding plaats op de Rijksstraatweg (de Tol) te Werkendam tussen een bromfiets en een personenauto. Een 16 jarige bromfietster uit Werkendam reed over het verplichte fiets- / bromfietspad, komende uit de richting van Werkendam/Almkerk en stak bij groen licht de rijbaan van de Tol over. Een 28 jarige automobiliste uit Rijswijk, reed over de Tol, komende uit de richting van Werkendam / Almkerk en reed bij rood licht het kruispunt op. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding, waarbij de bromfietster licht werd gewond. Zij liep enkele schaafwonden en kneuzingen op.

Verkeerscontrole
WERKENDAM: Op woensdag 19 juni 2002 hield de politie een verkeerscontrole op de Sportlaan te Werkendam en op de Rijksweg te Nieuwendijk. De controle werd gehouden van 19.30 uur tot 21.30 uur.In totaal werden 12 bekeuringen uitgeschreven. Acht keer voor het niet dragen van de autogordel, twee bekeuringen ter zake het rijden een gladde band. Een auto-eigenaar kreeg een bekeuring omdat zijn voertuig niet APK-gekeurd bleek te zijn. Een automobilist reed zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B.

Bedrijfsinbraak
VEEN: In de nacht van donderdag 20 juni omstreeks 00.30 uur werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Bagijnhof te Veen. Om binnen te komen werd een deur geforceerd. Uit het bedrijf werden 3 complete sets van lichtmetalen velgen met banden weggenomen.

Kind valt uit raam
GIESSEN: Op woensdagmiddag 19 juni 2002 omstreeks 13.45 uur viel een 3,5 jarige kind uit een raam van een woning aan het Jagerspad te Giessen. Door de ter plaatse gekomen ambulance van de GGD en het personeel van de traumaheli werd het kind behandeld. De toestand van het kind was in eerste instantie niet zorgwekkend. Toen de medische situatie verslechterde is de jongen per ambulance en onder politiebegeleiding met spoed overgebracht naar het St. Elisabeth-ziekenhuis te Tilburg. Tot op heden is niet bekend hoe de toestand van het slachtoffertje is. Het kind viel overigens uit een raam vanaf de eerste verdieping van een woning.

Arrestatie voor mishandeling chauffeur
WERKENDAM: De politie arresteerde op donderdag 20 juni 2002 omstreeks 08.20 uur werd ter een 29 jarige man uit Rotterdam aangehouden ter zake mishandeling. De mishandeling gebeurde bij een bedrijf aan de Biesboschhaven-Zuid in Werkendam. Een 43 jarige vrachtwagenchauffeur uit Anna Paulowna moest bij dit bedrijf zijn vrachtauto lossen. Hij had daarom de vrachtauto voor een loods neergezet. Nadat hij dit had gedaan kreeg hij zonder aanleiding een klap op zijn gezicht, waardoor hij een pijnlijke mond en kaak opliep. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Hij kreeg van Justitie een transactie van Euro 220, - aangeboden.

Team Dongen:
Snelheidscontrole:
DONGEN: Op 19 juni 2002 hield de politie tussen 12.30 en 14.00 een snelheidscontrole op de Procureurweg te Dongen. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. 297 auto's passeerden de radarauto. 41 automobilisten reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u Op de Steenstraat te Dongen controleerde de politie tussen 09.30 en 11.30 uur op snelheid. Er waren 651 passanten, waarvan er 36 een bekeuring thuis krijgen. Hoogste snelheid 80 km/u. De radarauto stond verder tussen 07.00 en 08.30 uur op de Vennen te Dongen. 14 van de 254 passanten waren in overtreding. (Hoogste snelheid 65 km/u). Daarnaast kregen zeven bestuurders een boete van 40 euro voor het niet dragen van autogordel.

Team Gilze en Rijen:
Bromfietscontrole
RIJEN: Op 19 juni 2002, tussen 13.00 en 17.00 uur werd op de Hoofdstraat en de Stationstraat te Rijen, een bromfiets-controle gehouden. In totaal werden 15 bromfietsen gecontroleerd. Hierbij werd gebruik gemaakt van de rollertestbank. In totaal zijn er 13 bekeuringen uitgeschreven:
8x bekeuringen voor het overschrijden max. constructiesnelheid (opvoeren)
(hoogst gemeten 1.6 KW. Toegestaan 0,54 KW) 2x bekeuring voor niet dragen van een helm. 2x bekeuringen voor niet verzekerd zijn. Deze bromfietsen zijn tijdelijk uit het verkeer genomen.

1x bekeuringen voor het niet voeren van een gele of oranje plaatje.

Diefstal uit woning
GILZE: Op donderdag 20 juni tussen 01.15 uur en 06.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Vossenberg te Gilze. De daders verschaften zich de toegang door de buitendeur te verbreken. Uit de woning werd gereedschap en geluidsapparatuur weggenomen.

Team Geertruidenberg - Drimmelen:
Aantreffen gestolen personenauto
RAAMSDONKSVEER: Door de politie werd op 19 juni 2002 op de Burgermeester Prinssenlaan te Raamsdonksveer een gestolen personenauto aangetroffen. De auto was op 31 mei jl. in Oosterhout gestolen . Het gaat om een personenauto van het merk Ford, type Escort. De auto is door de politie veiliggesteld en wordt, na onderzoek, aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven .

Bliksem slaat in schoorsteen
RAAMSDONKSVEER: Bewoners van een woning aan de D'Onvermoeidelaan te Raamsdonksveer werden in de nacht van 20 juni 2002 ruw uit hun slaap gewekt. Omstreeks 05.15 uur sloeg de bliksem in de schoorsteen van hun woning. De schade bleef beperkt tot een schroeilucht en wat kapotte dakpannen.

Onder invloed
RAAMSDONK: In de nacht van 20 juni 2002 betrapte de politie een 29 jarige man uit Hellevoetsluis op het rijden onder invloed. De man werd gecontroleerd op de A-59. De man blies 455 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor de duur van 4 uur opgelegd. Na zijn verhoor en voorzien van een dagvaarding kon de man huiswaarts keren.

Team Waalwijk:
Poging oplichting.
SPRANG-CAPELLE: Op woensdag 19 juni 2002 is er door een man geprobeerd om bij een benzinepomp te Sprang-Capelle te betalen met een gestolen creditcard. Doordat de pompbediende goed was geïnstrueerd en de aangeboden creditcard heeft gecontroleerd, werd tijdig ontdekt dat deze creditcard was gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek. De man die de creditcard aanbood is overigens kunnen ontkomen toen hem duidelijk werd dat de pomphouder e.a. niet vertrouwde.

Inbraak in woning.
WAALWIJK: Op woensdag 19 juni 2002 werd er ingebroken in een woning aan de Anemoonstraat te Waalwijk. Via de achterzijde van de woning is men binnengekomen door een vermoedelijk niet afgesloten achterdeur. De woning werd geheel doorzocht. Uit de woning werden een geldbedrag, sieraden weggenomen.

Team Oosterhout:
Mishandeling
OOSTERHOUT: Een 36 jarige man uit Den Haag heeft op woensdag 19 juni een 39 jarige man uit Oosterhout mishandeld. Deze mishandeling zou het gevolg zijn van een verbroken relatie. De man uit den Haag verdenkt de man uit Oosterhout ervan een relatie met zijn ex te hebben. Bij de mishandeling werd ook nog traangas gebruikt door de man uit Den Haag. De man uit den Haag is door de politie aangehouden. De man bekende de mishandeling en het gebruik van traangas. De man heeft inmiddels een boete van ? 340,00 betaald.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 20-06-2002 '
Lees ook