Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 20/7/2002
Auteur: Carel Bouman

Breuken, gescheurde wenkbrauw en een hersenschudding

GOIRLE Gistermiddag rond kwart voor zes raakte op de hoek Van Hogendorpplein en de Herstallenstraat een 46-jarige man uit Goirle gewond toen hij met zijn motor in aanrijding kwam met een 18-jarige vrouw uit Goirle, die op haar fiets de weg over wilde steken. Een voor de motorrijdende auto remde af voor de overstekende fietster. Toen de motorrijder de auto die voor hem reed,in wilde halen zag hij de fietsster pas en was een aanrijding onvermijdelijk. De motorrijder bleek aan de aanrijding een gescheurde wenkbrauw en een gebroken rechter hand en voet overgehouden te hebben. De fietsster had last van hoofdpijn en wist zich dingen niet meer te herinneren. Vermoed wordt dat de vrouw bij de aanrijding een hersenschudding heeft opgelopen.

Dronken Tilburger opgepakt

TILBURG Vannacht om halftwee hebben agenten aan de Leonardus van Vechelstraat een 18-jarige Tilburger opgepakt. Rond kwart voor één kreeg de politie de melding dat een dronken knaap in die straat vernielingen aan autos pleegde. De agenten treffen hem zittend tussen geparkeerde autos aan en de Tilburger blijkt behoorlijk gedronken te hebben en mogelijk ook onder invloed van drugs. De agenten hebben de man, waar geen rechte voor mee was te ploegen, naar zijn ouderlijke woning gebracht. Hij kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Ruit van politiebus vernield

MOERGESTEL Vannacht om kwart over één hebben agenten aan het Sint Jansplein een 19-jarige man uit deze plaats aangehouden. De politie was naar het Sint Jansplein gegaan na de melding van verschillende vechtpartijtjes op dit plein. Als een hondengeleider van de politie daar bezig is met het herstellen van de openbare rode hoort hij een harde klap en ziet een man hard wegrennen. Dat was de later aangehouden verdachte die in het tumult de ruit van een politiebus vernielde. De vechtpartijtjes ontstonden onder andere naar aanleiding van opmerkingen over ex-vriendinnen.

Oisterwijker geeft valse naam op

OISTERWIJK Gisteravond rond tien over halftwaalf hebben agenten aan de Burgemeester Canterslaan een 24-jarige man uit Oisterwijk aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man in een auto rijden en als de politie hem wil controleren zien ze hem nog net vanaf de bestuurders zitplaats naar een passagiersstoel verwisselen. Dan blijkt dat de man gesignaleerd staat en als de politie de identiteit van de man vraagt geeft hij een valse naam op, waarop hij wordt aangehouden. In de fouillering van de man treft de politie een kleine hoeveelheid hasj aan.

Gesignaleerde aangehouden

TILBURG Tijdens een routine controle hebben agenten vannacht om halftwee een 30-jarige Tilburger aangehouden nadat bleek dat de Duitse autoriteiten de uitlevering van de man hadden verzocht. Hierop is de man aangehouden en ingesloten en kan de uitleveringsprocedure in gang worden gezet.

Met XTC pillen aangehouden

TILBURG Vannacht om kwart voor drie hebben agenten aan het Piusplein een 21-jarige Tilburger aangehouden nadat bij onderzoek bleek dat de man in het bezit was van XTC-pillen. Deze pillen wilde de man in een horecazaak verkopen, maar portiers hebben hem buiten de zaak aan de politie overgedragen.

Dronken man uit Waspik pleegt vernielingen

TILBURG Vannacht om kwart voor vier hebben agenten aan de Gasthuisring een 25-jarige man uit Waspik aangehouden, na de melding dat een dronkaard autos aan het vernieloen was. Als de agenten terplaatse komen geven getuigen aan dat de man ook een ruit van een pand aan de Gasthuisring vernielde. Hierop werd de man aangehouden

Tilburger aangehouden na doorrijden bij aanrijding

TILBURG Vanmorgen om vijf over halfzeven hebben agenten aan de Heuvel een 21-jarige Tilburger aangehouden. Rond zes uur was hij met zijn auto tegen een hekwerk aan het Stuivesantplein gereden en was daarna te voet gevlucht. Als de agenten een onderzoek naar de man instellen treffen ze hem op de Heuvel aan. Hij probeert de dans nog wel te ontspringen door de agenten wijs te maken dat zijn auto gestolen was, maar zag daar zelf ook snel het lachwekkende van in en bekende toen maar dat hij de boosdoener was. Het rijbewijs van de Tilburger werd ingevorderd.

Fietsendief aangehouden

TILBURG Vanmorgen om tien voor halfzeven hebben agenten aan de Hoogvensestraat een 15-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Die liep met een gestolen fiets te sjouwen. De fiets werd inbeslag genomen en via het Buro HALT wordt er voor de jongen naar een passende straf gezocht. Hij probeerde bij het zien van de fiets er nog wel van tussen te gaan maar dat

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 20-07-2002 '
Lees ook