Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 21 maart 2003.

Winkeldiefstallen

TILBURG - In een winkel aan het Koningsplein is gistermiddag rond de klok van vijf uur een 78-jarige man uit Tilburg betrapt bij de diefstal van vleeswaren en andere lekkernijen ter waarde van 16 euro. De gewaarschuwde politie heeft de man mee naar het bureau genomen en hier kreeg hij een boete van 75 euro voor dit vergrijp.

OISTERWIJK - Aan de Dorpsstraat in Oisterwijk werd gistermiddag rond halfzes een 23-jarige Poolse vrouw betrapt bij de diefstal van make-up artikelen. De vrouw was met een geprepareerde schoudertas aan het shoppen. Met een dagvaarding op zak werd ze weer in vrijheid gesteld. De tas die de vrouw bij de diefstal gebruikte is door de politie in beslag genomen.

Mishandeling

TILBURG - Aan de Verhulstlaan hebben agenten gisteravond rond kwart voor zeven een 24-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van de mishandeling van een 27-jarige plaatsgenoot. Die kreeg op de kruising van de Zevenheuvelenweg en de Heikantlaan klappen. Relationele omstandigheden liggen aan de mishandeling ten grondslag.

Gemaskerde man pakt
bejaarde vrouw bij de keel

TILBURG - Een 74-jarige vrouw uit Tilburg werd gisteravond in haar woning aan het Korvelplein, rond de klok van acht uur, door een nog onbekende gemaskerde man bij de keel gepakt. De vrouw was met haar boodschappentas op wieltjes thuisgekomen. Zij kwam vanuit de richting Laarstraat. Als zij de deur van haar woning opent zet de vrouw eerst haar boodschappentas in de gang en in de gang van haar woning staat dan ineens de gemaskerde man voor haar. Hij grijpt de vrouw bij de keel. De vrouw weet zich aan de greep van de man te onttrekken en als de vrouw het op een gillen zet vlucht de man weg in de richting van het Korvelplein. De Tilburgse vrouw heeft geen enkel idee over de motieven van haar belager. De politie stelt een onderzoek in.

Bromfietscontrole levert 33 bekeuringen op

TILBURG - Het politieteam Tilburg Noord heeft gistermiddag en -avond een bromfietscontrole gehouden. De controles vonden plaats aan de Von Weberstraat en bij het politiebureau van team Tilburg Noord aan de Brucknerlaan. Er werden 45 bromfietsen gecontroleerd. Ere werden bij de controle 33 overtredingen geconstateerd: 9 bromfietsers hadden geen helm op 9 bromfietsen hadden een te groot vermogen 7 bromfietsers konden geen bromfietscertificaat tonen 3 bromfietsers hadden een verkeerde kleur bromfietsplaat op hun voertuig
3 bromfietsers konden de verzekeringspapieren niet tonen

Bij de controle heeft de politie twee bromfietsen in beslag genomen. Eén omdat die niet verzekerd was en één omdat er aan het framenummer van de bromfiets was geknoeid.

Demonstratie tegen
oorlog in Irak ordelijk verlopen

TILBURG - Gisteravond werd er in de Tilburgse binnenstad een demonstratie gehouden tegen de oorlog in Irak. De demonstratieve tocht was georganiseerd door de politieke partijen SP en Groen Links. Naar schatting van de politie liepen er 250 demonstranten met de optocht mee. Het geheel is ordelijk verlopen.

Alcoholcontrole

OISTERWIJK - Het politieteam Oisterwijk heeft gisteren op diverse locaties een alcoholcontrole gehouden. Er werd gecontroleerd aan de Sportlaan en de Raadhuisstraat in Oisterwijk en aan de Doelenstraat in Hilvarenbeek. Bij 155 bestuurders van voertuigen nam de politie een blaastest af. Eén van hen bleek te veel gedronken te hebben.

Man aangehouden voor bedreiging

TILBURG - Vannacht om halfvijf hebben agenten aan de Röntgenstraat een man aangehouden De identiteit en leeftijd van de man is op dit moment niet bekend. De politie werd naar een woning in deze straat verzocht omdat de later aangehouden man met de dood dreigde (doodschieten). De bedreiging ontstond omdat de aangehouden verdachte van mening is dat een 39-jarige man uit Tilburg, die hij die hij gisteravond in een café in de Tilburgse binnenstad ontmoette iets te maken heeft met de vermissing van de portemonnee van de verdachte. De gealarmeerde agenten konden in de woning aan de Röntgenstraat meerdere confrontaties voorkomen. Maar ook de agenten werden door de man met de dood bedreigd en beledigd.

Bron: Carel Bouman

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 21-03-2003 '
Lees ook