Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (21/3)

Bergen op Zoom: 21 maart 2003

Inbraak in woning

STEENBERGEN: Donderdag is tussen 15.00 en 16.00, op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan het Nassau Bolwerk. De dader is via een raam op de eerste verdieping binnengeklommen. Het raam was niet afgesloten, maar stond op een kierstand. De hele woning is op een ruwe wijze doorzocht. Er is tot op heden nog niet bekend wat er is gestolen. De politie stelt een buurtonderzoek in.

Vernieling auto

STEENBERGEN: Een 45-jarige inwoner uit Steenbergen heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling van haar personenauto. Deze stond geparkeerd in de Boekhout. De auto werd aan beide zijden bekrast. Het schade bedrag is niet bekend.

Omleiding fietsers Steenbergseweg.

HALSTEREN: De politie Halsteren / Bergen op Zoom-Noord gaat de komende dagen letten op de fietsers en bromfietsers die de omleiding van de Steenbergseweg in Halsteren negeren. Tijdens de aanleg van de rotonde op de Beeklaan / Steenbergseweg word de omleiding door fietsers en bromfietsers genegeerd. Inmiddels is door de gemeente en de uitvoerder de bebording duidelijker gemaakt, zodat er geen twijfel meer mogelijk is over de te volgen weg. De politie zal dan ook zonder pardon gaan bekeuren. Donderdag zijn reeds 5 bestuurders van een (brom)fiets bekeurd.

Snelheidscontrole

HALSTEREN/BERGEN OP ZOOM: Door het politie team Halsteren Bergen op Zoom-Noord is donderdagmiddag op de Tholenseweg, de Burgemeester Wittelaan en de Melanendreef een snelheidcontrole gehouden. In totaal zijn 510 bestuurders gecontroleerd. In totaal zijn 112 bestuurders bekeurd ter zake het overschrijden van de maximum toegestane snelheid van 60 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km per uur.

Illegale mestopslag

HOOGERHEIDE: Donderdagmiddag is door surveillerende agenten geconstateerd dat op een perceel weidegrond aan de Oude Stee een illegale opslagplaats van mest in stand werd gehouden. Dit is in strijd met de Wet Bodembescherming. De gebruiker van het perceel, een 63-jarige inwoner uit Hoogerheide vertelde de politie dat deze situatie al 10 jaar bestaat en dat hij zich niet van het kwaad bewust was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na verduistering

OSSENDRECHT: Een 43-jarige inwoner uit Woensdrecht is donderdagavond aangehouden op het Gert Mullerplein. De vrouw had, ten nadele van haar werkgever, een hoeveelheid koffie en een schoonmaakmiddel gestolen. De vrouw heeft een verklaring afgelegd en is heengezonden. Een proces-verbaal wordt opgemaakt. De vrouw is door haar werkgever op staande voet ontslagen.

Inbraak in auto

ROOSENDAAL: Donderdagnacht is ingebroken in een personenauto. Deze stond geparkeerd in de Diamantdijk. Een portier werd ontzet waarna men in de auto kon komen. Uit de auto zijn een autoradio met versterker en een aantal CD`s gestolen.

Inbraak in auto

WOUW: In een personenauto is dondernacht ingebroken. De auto stond geparkeerd in de Boomhoefstraat. De kofferbak van de auto werd geforceerd, waarna men in de auto kon komen. Uit de auto zijn de autoradio, de geluidsboxen, een versterker, een zonnebril en een aantal CD`s gestolen.

Diefstal personenauto

ROOSENDAAL: Een 36-jarige inwoner uit Roosendaal heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn personenauto. Woensdag parkeerde de man zijn rode Opel Kadett op de Elisadonk. Dondermorgen bleek zijn auto te zijn gestolen. Het kenteken van de auto is PK-85-BV.

Diefstal personenauto na proefrit

ROOSENDAAL: Bij een autohandelaar aan de Ettenseweg is woensdagmiddag door een potentiële koper een rode Opel Vectra meegenomen en niet meer teruggebracht. Voor de proefrit heeft de autohandelaar de handelaarsplaten FH-79-76 op de auto aangebracht. Het originele kenteken van de auto is XB-59-YJ.

Vernieling auto

ROOSENDAAL: Dinsdagavond is een geparkeerde personenauto vernield. De auto stond geparkeerd nabij het sportcomplex aan De Stok. De dader heeft tegen de auto aangeschopt en de lak bewerkt met een scherp voorwerp. In de auto zitten deuken in de motorkap en heeft lakschade over de gehele linker- en rechterzijde. Het schadebedrag is onbekend.

Mishandeling

ROOSENDAAL: Op de Marmotberg is donderdagavond een 36-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden ter zake mishandeling. Het slachtoffertje van de mishandeling, een 13-jarige inwoner uit Steenbergen, was aan het voetballen met een andere jongen. Beide jongens kregen vervolgens woorden met elkaar, waarna de andere jongen zijn vader erbij ging halen. Het slachtoffer trok zich echter niets aan van de ter plaatse gekomen vader en heeft de man uitgescholden, waarop enkele klappen zijn uitgedeeld. De verdachte is heengezonden en heeft een boete van 190 Euro gekregen. Beide partijen hebben inmiddels aan elkaar excuses aangeboden en hebben de vrede weer gesloten.

Inbraak in flatwoning

ROOSENDAAL: Donderdagmiddag, tussen 14:30 uur en 16:35 uur is ingebroken in een woning in de Helmers-flat. De voordeur is geforceerd waarna de gehele woning is doorzocht. Uit de woning zijn een bloeddrukmeter, een videorecorder en twee horloges gestolen. Bij de buren heeft de dader ook geprobeerd in te breken, maar gelukkig is dit bij een poging gebleven.

Aanhouding na bedreiging met vuurwapen

ROOSENDAAL: Donderdagmiddag is in de Wijnkorenstraat een autohandelaar, een 36-jarige inwoner uit Roosendaal met een vuurwapen bedreigd door een klant die niet tevreden was over een prijsafspraak. Door het noteren van het kenteken van de auto van de dader kon later in Sint-Willebrord een 39-jarige bewoner van Sint-Willebrord worden aangehouden in verband met deze bedreiging. In zijn auto werd naar later bleek, een nep revolver aangetroffen. Ook is in zijn jas 288 gram hash aangetroffen. Naar aanleiding hiervan is door de Rechter-commissaris een doorzoeking verricht in de woning van de aangehouden verdachte. In de woning is nog eens 1080 gram hash aangetroffen. De politie trof ook nog goederen aan, welke vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. Een viertal mobiele telefoons, een aantal autoradio`s, een aantal losse frontjes van radio`s en een CD-wisselaar zijn inbeslaggenomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Inbraak woning

ROOSENDAAL: Woensdagochtend is ingebroken in een woning aan de Hofveld. Aan de achterzijde van de woning werd een raam en een kozijn verbroken.
De gehele woning is doorzocht. Waarschijnlijk is de dader gestoord. Er lagen namelijk spullen klaar om meegenomen te worden. Er worden geen goederen vermist.

Diefstal uit auto

ROOSENDAAL: Donderdagochtend heeft een vrachtwagenchauffeur een vervelende ontdekking gedaan. De man, een 22-jarige inwoner uit Roosendaal, was aan het lossen in de Laan van Belgie. Toen de chauffeur na het lossen bij deze vrachtwagen terug kwam zag hij dat er drie dozen met kleding uit de auto waren gestolen.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Een 53-jarige inwoonster uit Prinsenbeek is donderdagmiddag slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Tijdens het winkelen op de Nieuwe Markt heeft de dader kans gezien haar portemonnee uit haar tas de halen. In de portemonnee zaten de nodige euro`s en pasjes.

Woninginbraken:

OUDENBOSCH: Aan de Bansingel en het Jaagpad, in de woonwijk Albano is donderdag in de loop van de middag ingebroken in een tweetal woningen. Er zijn uit de woningen, tijdens afwezigheid van de bewoners, sieraden en waardepapieren gestolen. Om binnen te komen heeft men in een geval een raam geforceerd. In het andere geval heeft men gebruik gemaakt van een openstaand raam. Door enkele buurtbewoners is het gedrag opgevallen van een drietal vrouwen die door een man werden vergezeld. De politie is geïnteresseerd in bewoners die een nadere omschrijving kunnen geven van dit viertal en/of eventuele bijzonderheden kunnen vertellen, zoals het door hen gebruikte voertuig.

Hennepkwekerij:

OUDENBOSCH: In de Nijverheidsweg is donderdagnamiddag een hennepkwekerij ontdekt. De politie kwam de kwekerij op het spoor na klachten uit de omgeving. In de professioneel opgezette kwekerij zijn een kleine 500 planten aangetroffen in diverse groeistadia. De gehele kwekerij is ontmanteld. De planten zijn inmiddels vernietigd. De apparatuur is inbeslaggenomen. Naar de verantwoordelijke personen wordt een onderzoek ingesteld.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 21-03-2003 '
Lees ook