Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 21/6/2002
Auteur: Carel Bouman

Inbrekers gaan met auto aan de haal

OISTERWIJK Woensdagnacht, tussen halftwee en kwart over acht zijn inbrekers aan de Spreeuwenburgerweg, met een zwarte Mercedes-Benz personenauto aan de haal gegaan. Zij waren de woning binnengekomen door in een kozijn een gaatje te boren. In de woning vond men de sleutels van de auto, die vanaf de openbare weg werd weggehaald.

Tilburgs meisje raakt gewond bij aanrijding

TILBURG - Gistermorgen om negen uur liep een 14-jarig Tilburgs meisje een gebroken been en een maagbloeding op toen zij op de fietsoversteekplaats aan de Heyhoefdreef, terhoogte van de Reeshofdijk, werd aangereden door een personenauto die werd bestuurd door een 36-jarige Tilburger. De GGD heeft het meisje overgebracht naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg.

Inbrekers stelen TVs video- en fotocameras

TILBURG Tussen woensdagavond, 19 juni jl. te half zeven en donderdagmorgen, 20 juni te tien voor negen werd er aan de Daniel Josephus Jittastraat in Tilburg ingebroken in een radio- en tv zaak. De inbrekers zijn dit pand binnengekomen door op een platdak e4en lichtkoepel te forceren, waarna ze vermoedelijk met een ladder het pand zijn binnengeklommen. In de zaak namen ze televisies, videoprojectoren, videocameras en fotocameras mee. De waarde van de gestolen goederen is niet bekend.

Tilburger raakt gewond bij arbeidsongeval

TILBURG Bij een arbeidsongeval aan de Gasthuisring raakte gistermorgen, even voor tien uur, een 54-jarige Tilburger gewond toen hij op drie meter hoogte van een trap viel. De man liep hierbij onder andere een forse hoofdwond en inwendig letsel op. De GGD heeft het slachtoffer naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg vervoerd. Door de Arbeidsinspectie wordt een nader onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht van het ongeval.

Politie vindt hennepkwekerij met 1200 planten

TILBURG - Gistermiddag rond twee uur heeft de politie van Leijdal een onderzoek ingesteld in een pand aan de Broekhovenseweg. Hierbij werden twee hennepkwekerijen met in totaal 1200 planten aangetroffen. In verband hiermee heeft de politie twee mannen uit Tilburg (28 en 30 jaar oud) aangehouden. De hennepkwekerijen werden ontmanteld. De planten werden na bemonstering vernietigd en de randapparatuur werd inbeslaggenomen. De oogst van een hennepkwekerij van deze omvang levert ongeveer 100.000 euro per 9 weken op. De politie stelt een nader onderzoek in.

Man uit Lage Mierde loopt dubbele been- en enkelbreuk op

HILVARENBEEK - Bij een aanrijding op de Lage Mierdseweg op de kruising met de Groenstraat liep een 47-jarige man uit Lage Mierde, als bestuurder van een bestelauto, een dubbele been- en een enkelbreuk op. De GGD heeft het slachtoffer naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. De bestuurder van de bestelbus kreeg op deze kruising geen vrije doorgang van een vrachtauto, die bestuurd werd door een 34-jarige man uit Esbeek.

Met drank op achter het stuur

TILBURG Vannacht rond halfvier hebben agenten aan het Nassauplein in Tilburg een 40-jarige man uit Tilburg aangehouden. Het rijgedrag van de man was voor de agenten aanleiding hem te controleren. Hij blijkt onder invloed en aan het bureau blaast de man bijna 1,00 promille. De man kreeg een rijverbod van drie uren en een dagvaarding mee naar huis.

Tilburger beroofd

TILBURG Een 20-jarige Tilburger werd vannacht rond vier uur aan de Korvelseweg beroofd van zijn jas met daarin een mobiele telefoon en een bos sleutels. De beroving werd gepleegd door twee mannen op een scooter die het slachtoffer tegen de grond werkte en hem om geld vroegen. Zij namen de jas van het slachtoffer mee met daarin de hierboven omschreven goederen.

Tilburgers aangehouden voor openlijke geweldpleging

TILBURG Vanmorgen om respectievelijk tien over halfzes, kwart voor zes, tien over zes en halfzeven, hebben agenten aan de Hart van Brabantlaan, De Schouwburgring, het Louis Bouwmeesterplein en de Kloosterstraat, vier mannen uit Tilburg aangehouden. Zij zijn 20, 21 en 27 jaar oud en worden verdacht van de openlijke geweldpleging op de auto van een 49-jarige Tilburger, die aan de Schouwburgring geparkeerd stond. De auto werd geheel vernield. De ruiten werden ingeslagen, de spiegels en de ruitenwissers vernield. Ook in de auto werden door het viertal verschillende vernielingen aangericht. De politie kon het viertal aanhouden aan de hand van de signalementen die getuigen hadden verstrekt.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 21-06-2002 '
Lees ook