Politie Midden- en West Brabant

District Breda

Datum: 21/7/2002
Auteur: Enny de Wit

Breda:
Aanhouding verdachte bedreiging met mes
Op zaterdag 20 juli 2002, omstreeks 17.30 uur bedreigde een man twee mensen die zich bij de kassa van de supermarkt in de NS stationshal te Breda ophielden.
De man liep in de richting van twee klanten bij de kassa. Hij schold de mensen uit en riep daarbij dat ze op moesten schieten omdat hij voor wilde. Hij zei dat hij de trein nog moest halen. Om zijn woorden kracht bij te zetten trok hij een klein mes en zwaaide daarmee in het rond. Hij maakte daarbij stekende bewegingen in de richting van deze twee klanten.
De 22- jarige caissière voelde zich eveneens bedreigd door het gedrag van deze man.
De man, 30 jaar en zonder woon- of verblijfplaats werd ter plaatse door de Spoorwegpolitie aangehouden en is in verzekering gesteld.

De twee klanten hebben daarop de winkel verlaten zonder dat zij bekend hebben gemaakt wie zij waren. De politie wil graag in contact komen met de twee klanten die door deze man bedreigd zijn. Zij kunnen contact opnemen met de Spoorwegpolitie telefoon 0165-595444.

Breda:
Twee maal aanhoudingen voor het rijden onder invloed In de nacht van zaterdag 20 juli op zondag 21 juli 2002 rond 0.30 uur werd op de Oosterhoutseweg te Teteringen een 37 jarige inwoner uit die plaats aangehouden. De man reed met zijn auto terwijl hij teveel gedronken had. Dit bleek 880 ugl te zijn. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen B. zal onderzoek worden gedaan naar diens geschiktheid/bekwaamheid voor het besturen van voertuigen. Daarnaast wordt door de politie een proces-verbaal opgemaakt. Medio september mag de man zich verantwoorden voor de rechter.

In de nacht van zaterdag 20 juli op zondag 21 juli werd rond 03.30 uur in de Heuvelstraat te Breda een 25-jarige man uit Breda door de politie aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar werd een blaastest afgenomen. De man blies 605 ug/l. Gezien deze hoeveelheid moest hij direct zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast zal nader onderzoek worden gedaan naar diens geschiktheid/bekwaamheid voor het besturen van voertuigen. Vanzelfsprekend maakt de politie een proces-verbaal op.

Etten-Leur:
Twee aanhoudingen voor rijden onder invloed en verzet tegen de politie

In de nacht van zaterdag 20 juli op zondag 21 juli 2002, om 2.00 uur hield de politie op de Markt te Etten-Leur twee mannen aan voor het rijden onder invloed en verzet tegen de politie. Tijdens een controle bleek dat de bestuurder van een auto, een 33-jarige inwoner uit Zegge te veel gedronken had. De man was in gezelschap van zijn vriend, een 33-jarige man uit Etten-Leur. De Zeggenaar reed tevens in de auto van zijn vriend.

Toen de politie de bestuurder, de man uit Zegge, wilde aanhouden, boden beide mannen verzet. Uiteindelijk kon de politie beide aanhouden en overbrengen naar het bureau. Na onderzoek bleek dat de bestuurder uit Zegge niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij blies tevens 815 ug/l op de ademanalyse.

De inwoner uit Etten-Leur werd voor de nacht ingesloten op het politiebureau en werd zondag in de loop van de ochtend na verhoor heengezonden. De inwoner uit Zegge kon rond 4.00 uur het bureau verlaten. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fijnaart:
Aanhouding gezochte verdachte
Zaterdag 20 juli om 2.00 uur zagen twee politiemensen in het centrum van Roosendaal een 32-jarige man uit Roosendaal lopen. Zij hielden de man direct aan omdat deze voor het politieteam Moerdijk gesignaleerd stond als verdachte van een bedrijfsinbraak. Deze bedrijfsinbraak werd op 3 juli 2002 gepleegd te Fijnaart. In die zaak werd destijds al op heterdaad een verdachte aangehouden.
Een derde verdachte is nog voortvluchtig. De aangehouden verdachte bekende het door hem gepleegde feit en is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij moet zich samen met de eerder aangehouden verdachte voor de rechter verantwoorden.

Zevenbergen:
Vernielingen zwembad de Bosselaar
In de loop van zondagnacht, 21 juli 2002 zijn vernielingen gepleegd in het zwembad De Bosselaar aan de Pastoor van Kessellaan in Zevenbergen. Onbekenden hebben doel- en volleybalnetten vernield en rollen wc papier in het zwembad gegooid.
Hierdoor is het zwemwater dusdanig ernstig vervuild dat het bad vandaag is gesloten voor het publiek. Het schoonmaken en het filteren van het zwemwater door het badpersoneel zal naar verwachting de hele dag in beslag nemen. Van de daders ontbreekt ieder spoor. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zevenbergen.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 21-07-2002 '
Lees ook