Politie Midden- en West Brabant

Perberichten district Tilburg

Tilburg, 23 februari 2003.

Agenten vinden hennepkwekerij

TILBURG - In een woning aan de St. Nicolaasstraat hebben agenten vrijdagmiddag rond de klok van twee uur een hennepkwekerij aangetroffen. De eigenaar van deze kwekerij, een 23-jarige Tilburger werd door de agenten aangehouden. Van de 77 hennepplanten die de politie aantrof werd een monster genomen. De rest van de planten werd vernietigd. De randapparatuur die bij hennepkwekerijen wordt gebruikt hebben de agenten inbeslag genomen.

Straatroven

TILBURG - Een 76-jarige Tilburgse vrouw is vrijdagmiddag rond kwart voor drie slachtoffer geworden van een wel erg laffe beroving. De vrouw, die met een rollator loopt, was via de Rueckertbaan op weg naar de Hasseltse kapel. In de buurt van de Hasseltrotonde vraagt een man op een bankje aan de vrouw hoe laat het is. De tas van de vrouw had zij in het mandje voorop de rollator zitten. Kort nadat de vrouw de man de tijd had medegedeeld komt deze zelfde man haar voorbij fietsen. Dan ziet hij kans om de tas van de vrouw uit haar mandje te grissen en gaat er vervolgens mee vandoor in de richting van de Postelse Hoeflaan. In de tas van de vrouw zaten onder andere een portemonnee met 155 euro en een portefeuille met daarin 600 euro. De dader van deze beroving is ongeveer 40 jaar oud, blank, normaal postuur, heeft zwart golvend haar en was gekleed in een lichtblauwe broek en een zwarte jas. Vrijdagavond rond halfacht bleek de schade voor de vrouw toch enigszinds mee te vallen. Haar portemonnee werd gevonden aan de Redemptoristenstraat en ook de rest van de gestolen goederen werden gisteravond in dezelfde omgeving teruggevonden. Dan blijkt er `slechts` 155 euro kwijt te zijn.

TILBURG - Tijdens de ontploffing aan de Hyssopstraat, woensdagavond jl. werd een 14-jarige Tilburgse jongen van zijn handscanner beroofd. Deze beroving is gepleegd door een drietal nog onbekende daders. De waarde van de scanner bedraagt 80 euro. Afgelopen vrijdag heeft het slachtoffer van deze beroving aangifte gedaan.

TILBURG - In haar woning aan de Lange Nieuwstraat is vrijdagavond 21 februari rond de klok van acht uur een 23-jarige Tilburgse vrouw beroofd van een portemonnee en haar mobiele telefoon. De vrouw had die vrijdagavond boodschappen gedaan bij Albert Heijn aan de Jan Heijnsstraat en was te voet op weg naar haar woning. Juist op het moment dat de vrouw de voordeur van haar woning wil dichtdoen wordt ze belaagd door een onbekende man die haar met beide handen bij de keel grijpt en geld en de mobiele telefoon opeist. De vrouw geeft haar portemonnee uit de handtas aan de man en de man zelf grist de mobiele telefoon uit de tas van het slachtoffer. In de portemonnee van de vrouw zaten onder andere een bankpas en creditcard.

TILBURG - Een 82-jaar oude vrouw uit Tilburg is zaterdagmiddag tussen drie uur en halfvier aan de Kloosterstraat beroofd van boodschappentas met daarin onder andere een portemonnee met 40 euro en voor 15 euro aan boodschappen.. De bejaarde vrouw had zaterdagmiddag boodschappen gedaan en als ze te voet het parkje aan de Kloosterstraat inloopt wordt haar boodschappentas door een nog onbekende dader uit handen getrokken waarna de dader zich op de fiets uit de voeten maakt in de richting van de Schouwburgring.

TILBURG - Aan de Zomerstraat is vrijdagavond rond negen uur een 20-jarige Tilburgse vrouw van haar mobiele telefoon beroofd. De vrouw die haar hond uitliet had een vriendin aan de telefoon. Toen kwam de nog onbekende dader op haar af, pakte de vrouw bij de polsen vast en pakte de telefoon af. Hierna verdween de man het Zomerpark in.

Overvaller aangehouden

TILBURG - Aan de Heyhoefpromenade hebben burgers zaterdagmiddag rond kwart voor zes een 21-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is overmeesterd. Een van deze burgers was een politieagent die in vrije tijd getuige was naar een vermeende vechtpartij. Later bleek dat een van de overvallers door burgers was aangehouden. Na onderzoek blijkt dat een 42-jarige winkelier van de Heyhoefpromenade bij de nachtkluis van de Rabobank was beroofd van zijn sealbag met daarin de dagopbrengst van zijn winkel. De overval werd gepleegd door twee overvallers waarvan er één met de buit, enkele duizenden euro`s, wist te ontkomen. De aangehouden overvaller is in verzekering gesteld. Het slachtoffer van de overval liep hierbij flinke kappen op.

Man onder invloed van vermoedelijk drugs doet vreemde dingen

TILBURG - Aan de Prinsenhoeven hebben agenten vrijdagmiddag rond tien over halfzes een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man, die vermoedelijk onder invloed van drugs was, is aan deze straat op een elektriciteitshuisje geklommen en heeft met de kiezelstenen die op dit huisje lagen een woning en voorbijrijdende voertuigen bekogeld. De man werd later met een dagvaarding weer naar huis gestuurd.

Met drank op achter het stuur

TILBURG - Een 19-jarige Tilburger is vrijdagavond rond tien over zeven aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies een alcoholpromillage van 1.30. Hij kreeg een rijverbod van zes uren. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

TILBURG - Vrijdagnacht om vijf over halféén hebben agenten aan de Korvelseweg een 45-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man bleek stomdronken. De politie had de melding binnen gekregen dat de man zo dronken was dat hij bijna uit zijn auto viel. Omdat de man te dronken was om aan een blaastest mee te doen werd een bloedproef van de man afgenomen. Het rijbewijs van de dronkelap is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. De politie beek na onderzoek dat de man betrokken is geweest bij een doorrijden na ongeval aan de Veestraat. Daar werd een auto die geparkeerd stond aangereden.

GOIRLE - Aan de Kennedylaan hebben agenten zaterdagmorgen om vijf vóór halfzes een 20-jarige Tilburger aangehouden. De man verkeerde onder invloed van drank terwijl een auto bestuurde. Omdat een blaastest mislukte is er van de man een bloedproef afgenomen. De politie maakt proces-verbaal tegen de Tilburger op.

TILBURG - Een 23-jarige man uit Kaatsheuvel veroorzaakte zaterdagavond rond tien over halfnegen een verkeersongeval aan de Bredaseweg. De man uit Kaatsheuvel kwam vanaf de Schouwburgring gereden, haalde op de Bredaseweg een auto i en bij het weer naar rechts komen komt hij in aanrijding met een auto die uit de Wilgenstraat kwam. De man uit Kaatsheuvel was vermoedelijk onder invloed van drugs en is met licht letsel naar een ziekenhuis gebracht. Daar hebben artsen van de man een bloedproef afgenomen.

TILBURG - Zaterdagnacht om kwart over twaalf hebben agenten aan de Ringbaan Oost een 19-garige man uit Drunen onder verzet aangehouden nadat bij controle bleek dat de man met drank op achter het stuur van zijn auto zat en aan de Ringbaan Oost een aanrijding veroorzaakte. Aan het bureau blies de man 1.10 promille. Bij de aanhouding beledigde de verdachte een agent.

TILBURG - Bij een verkeersongeval (materiële schade) aan de Veldhovenring bleek dat een van de partijen, een 59-jarige man uit Tilburg, gedronken had. Aan het bureau blies de man bijna 1,55 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 7 uren en een dagvaarding mee naar huis.

TILBURG - Aan de Ringbaan West hebben agenten vanmorgen om halftwaalf een 22-jarige Bredanaar aangehouden. Hij blies bijna 1.00 promille. De man kreeg een rijverbod van drie uren en een dagvaarding mee naar huis.

17 bekeuringen bij verkeerscontrole

GOIRLE - Vrijdagmiddag hebben agenten van het politieteam leijdal een verkeerscontrole gehouden aan de Tilburgseweg. Er werd gecontroleerd op het dragen van de gordel en de autopapieren. Er gingen 17 weggebruikers op de bon. Tien omdat ze geen rijbewijs bij zich hadden. Vijf kregen een bon omdat ze de gordel niet droegen en twee hadden geen kentekenbewijs bij zich.

Huiselijk geweld

TILBURG - Agenten hebben vrijdagavond om kwart voor tien in een woning aan de Goorstraat een 16-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van zijn 42 jaar oude moeder. De aangehouden verdachte had thuis ruzie met zijn broer. Deze ruzie ging over geld en als de moeder de beide bekvechtende zonen uit elkaar wil halen keert de 16-jarige zich tegen zijn moeder en draait haar pols om. De moeder is hierna haar slaapkamer opgevlucht en daar werd ze door haar zoon met de dood bedreigd.

TILBURG - Vrijdagnacht rond tien voor halféén hebben agenten aan de Borculolaan een 47-jarige man uit Oirschot aangehouden. Hij had zijn 62-jarige Tilburgse vriendin in haar woning mishandeld en bedreigd. Ook trok de man een trui van de vrouw aan stukken.

Dronkelappen

TILBURG - vrijdagavond rond elf uur hebben agenten aan de heuvel een 32-jarige man uit Meppel en een 24-jarige Tilburger aangehouden. De mannen, die dronken waren, werd door personeel van een horecazaak op het damestoilet aangetroffen waar zij in een fonteintje stonden te wateren. Als het personeel de mannen buiten wil zetten reageren zij agressief en ook op vordering wensen zij de zaak niet te verlaten. Hierop hebben toegesnelde agenten de mannen aangehouden.

Dronken man loopt met mes te zwaaien

GOIRLE - Aan de Anthony Staringdreef hebben agenten zaterdagavond o vijf over halftwaalf een 43-jarige Goirlenaar aangehouden De politie kreeg de melding dat de man onder invloed van alcohol met een mes liep te zwaaien waardoor mensen in zijn omgeving zich bedreigd voelde. Hierop hebben agenten de man opgepakt.

Winkeldiefstallen

TILBRG - In een supermarkt aan de Korvelseweg hebben agenten zaterdagmorgen om elf uur een 64-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man werd in deze winkel betrapt bij de diefstal van tien tijdschriften met een totale waarde van 252 euro.

TILBURG - In het winkelcentrum aan de Heyhoefpromenade hebben agenten zaterdagmiddag om tien over halftwaalf een 30-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. De vrouw werd in een supermarkt betrapt bij de diefstal van non food goederen en levensmiddelen ter waarde van totaal 120 euro. De vrouw is met een geldboete van 220 euro weer in vrijheid gesteld.

TILBURG - In een telefoonwinkel aan de Westermarkt hebben agenten zaterdagmiddag rond de klok van één uur, een 18-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de diefstal van een telefoon. Deze telefoon werd met een valse sleutel uit een vitrinekast in deze winkel gehaald. De aangehouden verdachte maakte deel uit van een groep van vijf jongeren, waarvan er drie de verkoper probeerden af te leiden. Eén van de andere vijf heeft vervolgens kan gezien om met een valse sleutel een vitrinekast open te make, waarna het alarm afging. De vier andere verdachten wisten te ontkomen. De politie heeft de valse sleutel in beslaggenomen. Deze aanhouding is mede een feit geworden door het feit dat winkeliers in de Westermarkt zich bedienen van een telefoonketen. Bij verdachte omstandigheden in het winkelcentrum bellen de winkeliers elkaar aan de hand van een procedure, waardoor de pakkans van dieven en andere onverlaten wordt vergroot.

Diepe vleeswond en gebroken vinger

TILBURG - Aan de Swaardvenstraat, tussen de Zevenheuvelenweg en de Laurent Janssensstraat raakte zaterdagmiddag om vijf over halfvier een 39-jarige man uit Tilburg gewond toen hij met zijn motor ten val kwam. De motorrijder zag te laat dat een personenauto die voor hem reed rechtsaf een inrit opreed. Door het krachtige remmen van de motorrijder kwam hij ten val. Hij liep hierbij een diepe wond aan de linker knie op en een gebroken vinger aan de linkerhand. De GGD heeft de man naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwondingen werd behandeld.

Woning wordt op klaarlichte dag leeggehaald

TILBURG - Zaterdagmiddag, tussen halftwee en tien over halfvier is er ingebroken in een woning aan de Kasterenlaan. De inbrekers zijn aan de haal gegaan met een telefoon, een webfox, een computer met beeldscherm, een gereedschapkoffer, sieraden, drank, een sporttas, cd`s en videobanden. De inbrekers kwamen de winkel binnen door aan de zijkant van de woning een ruit in te gooien. De goederen die zij buit maakten werden vervoerd in een winkelwagen die in de garage van de woning stond. De 21-jarige bewoonster van deze woning vermoedt dat winkelend publiek in de Heyhoefpromenade de daders gezien moet hebben, omdat haar woning vanaf dit winkelcentrum goed zichtbaar is.

Lastige stappers aangehouden

TILBURG - Aan de Heuvelring hebben agenten zaterdagnacht om halfvijf een 32-jarige Tilburger aangehouden Bij een opstootje probeerde de Tilburger iemand te schoppen. Met een geldboete werd de man weer in vrijheid gesteld.

TILBURG - Aan de Heuvelring hebben agenten zondagmorgen rond halfacht een 30-jarige Tilburger aangehouden De man was onder invloed van drank en drugs. Voordat de man werd ingesloten heeft men de man in een ziekenhuis onderzocht. Met een proces-verbaal op zak mocht de Tilburger weer naar huis.

Brand in studentenpand

TILBURG - In een studentenpand aan de Capucijnenstraat brak zondagmorgen rond de klok van acht uur brand uit in een kamer. Toegesnelde agenten hebben de 24-jarige kamer bewoner aangehouden in verband met brand door schuld. De man was na een feestje onder invloed van alcohol met een brandende sigaret op bed gaan liggen. De brand ging met veel rookontwikkeling gepaard. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Bron: Carel Bouman

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 23-02-2003 '
Lees ook