Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom, 23 juli 2002

Datum: 23/7/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM STEENBERGEN
Diefstal tuinmeubelset
Naar nu bekend is geworden, is vrijdagnacht, uit de tuin van een woning aan de Tolsedijk in Nieuw Vossemeer een grijze tuinset gestolen.

Brutale winkeldiefstal
Maandagmiddag heeft een vrouw en twee mannen getracht goedkoop te winkelen bij de Albert Heijn supermarkt aan de Lindenburghlaan in Steenbergen. Gelukkig was het personeel zeer allert, zodat dat diefstal kon worden voorkomen. De vrouw en mannen probeerden met een kar vol boodschappen de winkel te verlaten. Zij dachten hierbij de ingang te nemen. Het personeel kon dit voorkomen. De personen zijn zonder goederen de winkel uitgelopen. De politie stelt een nader onderzoek in.

TEAM HALDERBERGE
Inbrekersgilde slaat weer toe
Maandagnacht heeft het inbrekersgilde wederom toegeslagen in Oudenbosch. 4 woningen waren vannacht het doelwit, waarbij het bij 1 woning in de Acaciastraat tot een poging is gebleven.Al een aantal dagen is Oudenbosch het doelwit van inbrekers. Zondagnacht vond er ook een vijftal inbraken plaats, waarbij men middels de zogenaamde Bulgaarse methode zich de toegang tot de woningen verschafte. Dit wil zeggen dat men middels het afbreken van het cilinderslot binnenkwamen.Maandagnacht was het dan de beurt aan woningen aan de Velletriweg, de Bosschendijk, de Broeder Christofoorlaan en de Acacistraat. Bij een aantal van deze inbraken kwam men binnen door het cilinderslot af te breken. Bij de overige inbraken boorde de dader(s) een gat in het raam, waarna zij binnenkwamen. Bij twee inbraken namen de dader(s) geld en diverse mobiele telefoons mee.De technische recherche heeft in de woningen een sporenonderzoek ingesteld. De politie Oudenbosch is inmiddels een onderzoek gestart.

Vernielingen aan kinderdagverblijf
In de vakantieperiode zijn er bij een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf op de Strijmondlaan in Oudenbosch diverse vernielingen gepleegd aan de gebouwen en de speelattributen. De vernielingen bestonden onder andere uit het bekrassen van ruiten met hakenkruizen.

Politie rolt hennepkwekerij op
Op maandagmiddag werd in een loods op de Standerdmolen in Oud-Gastel een hennepkwekerij opgerold. In de loods trof de politie 146 hennepplanten aan. De eigenaar van de loods had een gedeelte verhuurd aan de 31-jarige W.T uit Oudenbosch. T. kon diezelfde dag nog worden aangehouden en werd na verhoor weer heengezonden. Tegen T. wordt proces-verbaal opgemaakt. De planten en overige goederen die betrekking hadden op de hennepkwekerij zijn inbeslaggenomen en inmiddels vernietigd.

TEAM RUCPHEN
Inbraak woning
Afgelopen nacht werd er ingebroken in een woning aan de Rodenburg in St. Willebrord. De dader(s) trachtte binnen te komen via de deur van de keuken. De dader(s) werden vermoedelijk gestoord door het alarm dat afging. Toen de bewoner beneden kwam waren de vogels al gevlogen

Verkeerscontrole
Maandagavond werd door de politie in Rucphen een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden 6 bestuurders van bromscooters bekeurt i.v.m. het niet dragen van de verplichte helm. Alle bestuurders kregen hiervoor een boete van 40 Euro.

Aanrijding zonder letsel
Vanochtend vond er een aanrijding plaats op de Vorenseindseweg in Rucphen. De twee bestuurders van personenautos reden achter elkaar. De voorste bestuurder wilde linksaf slaan op het moment dat de achterste bestuuder links in wilde halen. Hierdoor kwamen beide autos met elkaar in botsing. Het schadebedrag is op dit moment niet bekend.

Doorrijden na aanrijding
De auto van een bewoonster aan de Hoogakker in Sprundel werd afgelopen nacht aan de linkerzijkant beschadigd terwijl hij geparkeerd stond. De schade is vermoedelijk ontstaan doordat een onbekend gebleven auto ertegen aan is gereden.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Diefstal kentekenplaten
Van een auto die geparkeerd stond op een carpoolplaats in Roosendaal, werd afgelopen nacht, een tweetal kentekenplaten gestolen.

Aanrijding met letsel
Op de Burg.Freijterslaan in Roosendaal vond gisteren een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een 10-jarige jongen uit Roosendaal. De jongen, die te voet was, liep naast het fietspad op het trottoir. Toen hij zijn appel uit zijn hand liet vallen, liep hij het fietspad op om deze te pakken. Een man uit Bergen op zoom die op zijn bromfiets over het fietspad reed, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De jongen werd met verwonding aan het been naar het St.Franciscusziekenhuis vervoerd.

2x zakkenrollerij Roosendaal
Twee inwoners uit Roosendaal zijn gisteren het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Een 83-jarige vrouw, die slecht ter been was, liep met haar loopwagen te winkelen. Toen zij even niet keek, heeft de dader(s) haar portemonee uit haar tas gehaald. De tas had de vrouw in haar loopwagen gezet.Een 16-jarige jongen bemerkte ook dat zijn portemonnee was weggenomen, tijdens het winkelen. Beiden hebben aangifte gedaan bij de politie.

Diefstal haarspeld
Gistermiddag werd door de politie in Roosendaal een 26-jarige mevrouw aangehouden in verband met diefstal van een haarspeld. De vrouw werd na verhoor met een transactie heengezonden. Zij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor haar daad.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK
Vernielingen aan auto's
Zaterdagnacht werd op de Espenberg in Roosendaal de ruitenwissers van een aldaar geparkeerd staande auto vernield. Zondagnacht werd van een personenauto die geparkeerd stond op de Koraaldijk in Roosendaal, de linkerbuitenspiegel vernieldt. De kap van de spiegel werd daarbij gestolen.

Diefstal uit auto 1
Naar nu bekend werd, is donderdagnacht ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Tollens flat in Roosendaal. Het rechterportier werd vernield, waarna de dader(s) een autoradio-/cassettespeler en een 6-tal CDs wegnamen.

Diefstal uit auto 2
Op de Ebbenberg in Roosendaal werd, vrijdagnacht, ingebroken in een auto. De dader(s) hebben het linkervoorportier geforceerd, waarna zij een radio-/CD-speler wegnamen en een 20-tal CDs.

Diefstal uit auto 3
Zaterdagnacht werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Bergrand in Roosendaal. Uit de auto werd een autoradio-/cassettespeler weggenomen.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 23-07-2002 '
Lees ook