Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 24 juni 2002, district Tilburg

Datum: 24/6/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Team Werkendam Woudrichem
Inbraak in woning
Op zondagmiddag 23 juni, werd overdag tussen 15.45 en17.00 uur ingebroken in een woning aan de Wijksestraat te Wijk en Aalburg. Door een raam aan de achterzijde te forceren is de toegang tot de woning verschaft. De gehele woning werd doorzocht. Ontvreemd werden geld, sieraden en een fototoestel.

Team Dongen
Geen bijzonderheden

Team Geertruidenberg Drimmelen
Diefstal auto
Op zondagmiddag is vanaf een parkeerplaats aan de Kwistgeldweg te Lage Zwaluwe een Belgische BMW personenauto gestolen. Vijf minuten nadat de eigenaresse haar auto had geparkeerd, zag ze vanaf haar boot haar eigen auto voorbij rijden en uit het zicht verdwijnen.

Diefstal bromfiets
Op zondagmiddag werden na een achtervolging vanuit Made, op de Schimmelseweg te Terheijden een bestuurder van een bromfiets met twee passagiers, allen zonder helm, tot stoppen gedwongen. Bij controle bleek de bromfiets gestolen. Alle drie werden aangehouden en voorgeleid terzake diefstal cq. joyriding dan wel heling van een bromfiets. Twee verdachten zijn woonachtig in Terheijden respectievelijk 14 jaar en 16 jaar oud. De derde, afkomstig uit Breda, is 13 jaar. Nader onderzoek volgt.

Snelkraak op een juwelierswinkel
Vannacht is omstreeks 03.15 uur een snelkraak gepleegd op een juwelierswinkel in Made. De dader(s) zijn met een BMW personenauto gedeeltelijk de juwelierszaak binnen gereden. De inhoud van een aantal vitrinekasten, voornamelijk horloges en gouden sieraden weggenomen. De auto werd later door de politie aangetroffen op een parkeerplaats aan de Middelmeede te Made. Het voertuig bleek op 11 juni jl. in Rotterdam te zijn ontvreemd. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de mogelijk dader(s)

Team Gilze en Rijen
Geen bijzonderheden

Team Loon op Zand
Hekkenklimmers bij de Efteling.
Op zondag 23 juni 2002 werden in de middag zes jongeren aangehouden door beveiligingspersoneel van de Efteling. Zij waren over de hekken van de Efteling geklommen om zo "gratis"toegang tot het park te verkrijgen. Helaas voor hen werden zij door personeel van de beveiliging van de Efteling betrapt en kregen zij een proces-verbaal aangezegd. Daar er in het hoogseizoen extra wordt gelet op deze "hekkenklimmers" is de kans om ongezien over de hekken te klimmen zeer klein. Indien iemand wordt betrapt bij het hekkenklimmen van de Efteling zal altijd de politie worden ingeschakeld en volgt er een proces-verbaal.

Autobrand
Rijdende op zondag 23 juni 2002 omstreeks 15.15 uur, over de Midden Brabantweg tussen Tilburg en Waalwijk zag een 33 jarige automobilist uit Tilburg een rookontwikkeling achter zijn auto. De man was zich toen nog niet bewust dat zijn auto in de brand stond maar is toch gestopt omdat de rookontwikkeling hem bleef achtervolgen. Eenmaal gestopt zag hij dat zijn auto aan de achterzijde in de brand stond. Hierop heeft de gewaarschuwde brandweer de restanten van de auto geblust. De ANWB verleende de politie assistentie bij het afzetten van de weg. De restanten van de auto werden afgevoerd door een takelbedrijf. Over de oorzaak van de autobrand is niets bekend.

Dronken amokmaker
Op zondag 23 juni 2002 werd tijdens een op de Nieuwe Markt gehouden beach-volleybaltoernooi een 55 jarige inwoner van Kaatsheuvel aangehouden. De man was onder invloed van alcohol en viel ter plaatse diverse bezoekers lastig. De man is aangehouden en voorzien van een proces-verbaal. Hij is ter ontnuchtering thuis afgezet waar hij zijn roes mocht uitslapen.

Team Oosterhout
Woninginbraken
Op zondag werd op klaarlichte dag 12.30 uur en 18.30 uur is ingebroken in een woning aan de Brabantlaan te Oosterhout. De gehele woning werd doorzocht waarbij minimale sporen werden achtergelaten. De dader(s) klom binnen nadat het keukenraam was geforceerd. De buit is onbekend.

In diezelfde middag probeerde een onbekende dader op de Abdis van Thornstraat een draairaam te forceren. Toen dit was gelukt kwamen de bewoners plotseling thuis. Op het moment dat de jaloezieën door de bewoners van binnen uit werden geopend, stonden zij oog in oog met de dader, waarop laatstgenoemde het hazenpad koos.

Team Waalwijk
Vernielingen aan en diefstal uit auto's
In het weekend van 22 tot 24 juni 2002 werden er in Waalwijk een 8-tal auto's vernield. De vernielingen bestonden in hoofdzaak in het bekrassen van de laklaag en het leksteken van de autobanden. De vernielingen werden vooral aangericht in de Aubertstraat en de Handelstraat te Waalwijk. Ook werd er op de Johan Stamitzsingel te Waalwijk, na het inslaan van een zijruit geprobeerd een autoradio me te nemen wat overigens niet gelukt is.
De schade aan de auto's is aanzienlijk.

einde bericht

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 24-06-2002 '
Lees ook