Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 24 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 24/7/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:

Poging kluiskraak in kerk
WERKENDAM: Op 23 juli 2002 omstreeks 16.30 uur ontdekte men dat iemand getracht heeft om een kluisje te kraken in de Christelijk Gereformeerde Kerk aan de Binnengriend te Werkendam. Men is vermoedelijk de kerk binnen gekomen met behulp van een valse sleutel. Daarna heeft men getracht middels boren het kluisje open te krijgen, maar dat is niet gelukt. Er is dan ook niets gestolen.

Team Loon op Zand:
Klauterende inbreker
KAATSHEUVEL: In de nacht van 24 juli 2002 werd er ingebroken in twee woningen aan het Bernardushof te Kaatsheuvel. Men kwam de woningen binnen door via openstaande ramen naar binnen te klimmen. De inbreker moet gebruik hebben gemaakt van een ladder of een uitstekend klimmer zijn geweest. De ramen waren namelijk niet vanaf de begane grond bereikbaar. Uit de woningen werd voornamelijk geld ontvreemd. Gebleken is dat de inbraken in de late nachtelijke uren of in de vroege ochtend zijn gepleegd.

Team Dongen:

Politie zoekt straatrover
DONGEN: De politie is op zoek naar een straatrover. De straatrover beroofde op dinsdag 23 juli 2002, tussen 15.00 en 15.30 uur een 26-jarige inwoner van Dongen. Dit gebeurde op het Europaplein in Dongen. Het slachtoffer werd daarbij door de nog onbekende man, onder bedreiging van een zakmes, gedwongen tot afgifte van zijn portemonnee. Hier zat geen geld in. Vervolgens dwong de verdachte het slachtoffer tot het pinnen van geld. Het slachtoffer heeft hierop 40 euro opgenomen en dit afgegeven aan de persoon die hem bedreigde.

Team Gilze en Rijen:

Lastige horecaklant aangehouden na belediging politie GILZE: De politie kreeg op dinsdagavond 23 juli, omstreeks 23.10 uur, een melding dat er in een horecagelegenheid te Gilze een man zat die zijn rekening niet wilde betalen. De man had samen met zijn vriendin wat alcoholische dranken genuttigd en wilde de rekening niet betalen. Toen de politie hierin wilde bemiddelen, uitte deze 30-jarige inwoner uit Gilze diverse beledigingen en bedreigingen naar de politie. Deze persoon werd hierop aangehouden en voor de nacht ingesloten. De vriendin van de man betaalde, alsnog, de rekening. De verdachte is in de loop van de volgende dag weer in vrijheid gesteld. Bij zijn invrijheidstelling kreeg hij een dagvaarding voor de terechtzitting uitgereikt.

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Boetes voor rijden onder invloed
MADE: Politiemensen van het team Geertruidenberg-Drimmelen betrapten in de nacht van 24 juli 2002 twee automobilisten op het rijden onder invloed. Een 23 jarige bestuurder uit Breda bleek bij controle te veel te hebben gedronken. De man blies 310 ug/l. Hem is een politietransactie van 190,-- aangeboden. Ook werd hem een rijverbod voor de duur van 2 uur opgelegd. De man werd gecontroleerd op de Marktstraat in Made. In dezelfde nacht bleek een 57-jarige bestuurder uit Made eveneens te veel te hebben gedronken. De man werd op de Rijakkers te Made gecontroleerd. Bij controle blies hij 290 ug/l. Hem is eveneens een politietransactie van 190,-- aangeboden. Ook kreeg hij een rijverbod voor de duur van 2 uur opgelegd.

Team Waalwijk:

Poging diefstallen auto
WAALWIJK: De Waalwijkse politie heeft een aangifte opgenomen van vernieling cq. poging diefstal auto. Het ging om Seat Ibiza die op het Unnaplein in Waalwijk geparkeerd stond. De linker voorruit van de auto werd vernield. Ook ontstond er schade aan de display van boordcomputer.
Op het Raadhuisplein te Waalwijk is geprobeerd om een Rode Volkswagen Polo te stelen. De auto stond op de parkeerplaats, achter de slagboom, bij het gemeentehuis van Waalwijk. Ook hier is het raampje van het linkervoorportier ingeslagen. Daarna probeerde men de bedrading door te verbinden. Het lukte niet om de auto mee te nemen. Wel zijn een tankpas en slagboompas en carkit weggenomen. De carkit werd in de directe omgeving terug gevonden.

Auto-inbraken in Waspik
WASPIK: Op de Havendries te Waspik werd in de nacht van 24 juli 2002 ingebroken in vier personenauto's. Vrijwel alle autos waren van het merk Opel. De auto's werden open gebroken door de portieren om te buigen en open te wrikken. Uit de auto's werd audioapparatuur ontvreemd.

Team Oosterhout:

Bedrijfsinbraak
OOSTERHOUT: Aan de Schapendries te Oosterhout is in de nacht 24 juli 2002 ingebroken. Bij een slijterij werd een ruit vernield om toegang te krijgen tot het pand. Uit het pand verdwenen circa acht flessen met sterke drank.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 24-07-2002 '
Lees ook