Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, 24 juli 2002

Datum: 24/7/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM STEENBERGEN
Diefstal dieselolie uit vrachtauto
Dinsdagnacht werd uit de tank van een op de Simon Luymesstraat in Nieuw Vossemeer geparkeerd staande lanbouwtrekker diesel gestolen. Tijdens het overhevelen van de diesel werd er een grote hoeveelheid op het wegdek gemorst. Het zou gaan om ongeveer 350 liter.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID
Autoinbraken
Afgelopen dagen is er diverse malen ingebroken in autos in Bergen op Zoom. De autoinbraken vonden onder andere plaats aan het Boerhaaveplein, Pastoor Joorenplein, de Lindebaan, Stationsstraat en Achter de Koevoet. In de meeste gevallen heeft de dader(s) een ruit vernield. Uit alle autos werden goederen weggenomen, waaronder autoradio-/CD-spelers en CDs.De gedupeerden hebben allen aangifte gedaan bij de politie.

Snelkraak
Woensdagnacht vond bij een supermarkt aan het Piusplein in Bergen op Zoom een snelkraak plaats. De dader(s) vernielde de voorruit waarna de winkel werd betreden. Vermoedelijk heeft de dader(s) zin in koffie gehad, want er werden een groot aantal pakken koffie ontvreemd. De politie onderzoekt de snelkraak. Zakkenrollers ook in Bergen op Zoom actiefAfgelopen dagen werd tot vijf maal toe aangifte gedaan van zakkenrollerij. De zakkenrollers zijn actief in het centrum van Bergen op zoom. Met de Krabbenfoor in het vooruitzicht is het noodzakelijk dat we u erop attent maken dat er zakkenrollers actief zijn!

TEAM HALDERBERGE
Inbraak in bedrijf
Dinsdagnacht vond er een inbraak plaats in een bedrijf, gevestigd op de Havendijk in Oudenbosch. De dader(s) heeft zich de toegang tot het pand verschaft door de achterdeur te forceren. Het is op dit moment nog niet bekend of er iets is ontvreemd.

TEAM RUCPHEN
Beschadiging auto
Maandagnacht werd op de Rozenstraat in St. Willebrord een personenauto rondom bekrast. De eigenaar van de auto zit met een schadepost van 2000 Euro. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie.

Politie rolt hennepkwekerij op
Vanmiddag werd, door de politie Rucphen, een hennepkwekerij ontmanteld. Naar aanleiding van een ingekomen tip werd op de Parkstraat in St. Willebrord een hennepkwekerij aangetroffen. De hennepkwekerij bestond uit een 250-tal planten en 5 assimilatielampen. De eigenaresse, de 49-jarige M.J werd na verhoor heengezonden. Zij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter. De planten en toebehoren zijn inbeslaggenomen en vernietigd.

Snelheidscontrole
Dinsdagmiddag en avond werd een snelheidscontrole gehouden in de gemeente Rucphen. Op de Sprundelseweg werden 110 passanten gecontroleerd op snelheid, waarbij 2 overtredingen zijn geconstateerd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 101 km per uur ipv. De toegestane 80 km. Op de Vosdonkseweg in Sprundel werden 10 autos gecontroleerd. Hier werden ook 2 overtredingen geconstateerd. De hoogste snelheid bedroeg hier 103 km per uur ipv. De toegestane 80 km.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Diefstal sportschoenen
Vanuit een rolcontainer van een sportwinkel die gevestigd is op de Nieuwe Markt in Roosendaal werd 12 paar sportschoenen ontvreemd. De diefstal vond plaats rond het middaguur. Er zijn geen braaksporen gevonden.

Diefstal uit woning
Vanuit een flatwoning op de Eikenlaan in Roosendaal werd een dvd-speler een een digitale camera ontvreemd. Het is onbekend hoe de dader(s) zijn binnengekomen. Er is geen braaksporen aangetroffen. De flatwoning was op de eerste verdieping gelegen.

Zakkenrollers opnieuw aktief in Roosendaal
Op dinsdag zijn de zakkerollers opnieuw toegeslagen in het centrum van Roosendaal. De slachtoffers, ditmaal een 72-jarige inwoonster uit Roosendaal, een 34-jarige vrouw uit Standaarbuiten en een 16-jarige jongen afkomstig uit Roosendaal, zijn allen gerold van hun portemonnee. De drie slachtoffers waren allen aan het winkelen. De politie wil het winkelend publiek waarschuwen voor de zakkenrollers die de laatste tijd zéér actief zijn in het centrum van Roosendaal.

Aanhouding van bezitters softdrugs Gistermiddag werd door de politie in Roosendaal een tweetal mannen aangehouden voor het in het bezit hebben van softdrugs. De mannen, een 21-jarige en 25-jarige fransman, waren in het bezit van een te grote hoeveelheid. De softdrugs bestonden uit paddos en hasj. De verdachten werden gehoord en in overleg met de Officier van Justitie werd besloten om een transactie van 500 Euro aan te bieden. Door de verdachten werd afstand gedaan van de softdrugs. De fransen zijn hierna weer op vrije voeten gesteld.

Inbraak in plantenkas
Werd er aangifte gedaan van inbraak in een kweekkas in de kloostertuin in Roosendaal. De inbraak zou dinsdagnacht hebben plaatsgevonden. Er werden diverse vernielingen aangericht en goederen ontvreemdt.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 24-07-2002 '
Lees ook