Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, dinsdag 25 februari 2003

Autodief aangehouden na achtervolging

BREDA De politie heeft vannacht in St. Willebrord na een achtervolging die in Breda begon, een 22-jarige autodief uit Tilburg aangehouden. De verdachte is ingesloten.

De politie kreeg omstreeks 00.20 uur een melding dat vanaf de van Goorstraat een Opel Kadett werd weggenomen. De diefstal werd gemeld door de eigenaar van de auto, die zelf met een kennis een achtervolging instelde. Verschillende politieauto`s van de districten Breda en Bergen op Zoom hebben aan de achtervolging deelgenomen. De verdachte reed met zijn auto vanuit Breda over de A-58 naar Etten-Leur en kwam uiteindelijk in St. Willebrord terecht. Hij reed met een snelheid van circa 100 kilometer per uur door de bebouwde kom van dit dorp. Daar reed hij op de Irishof door enkele achtertuinen en kwam met zijn auto terecht op het Smidshof waar hij over een grasveld reed en een tuinhek vernielde. De bestuurder kwam met zijn voertuig tegen de gevel van een woning tot stilstand kwam. De brandweer is ter plaatse gekomen omdat een steunpilaar van de dakconstructie beschadigd was. Ten gevolge van de aanrijding ontstond rondom de auto hevige rookontwikkeling. De politie zette bij de aanhouding een diensthond in. Dit omdat de agenten door de rookontwikkeling een slecht zicht hadden op de verdachte en zij rekening hielden met agressie, gelet op het verkeersgedrag van de autodief.

Diefstal auto

Vanaf de Lachappellestraat is een Mercedes C250, v.v.h.k. LB-GG-61, gestolen.

Inbraak bedrijf

Bij een bedrijf aan de Speelhuislaan is ingebroken. Men heeft een toegangsdeur ontgrendeld waarna men diverse goederen heeft ontvreemd. Vermoedelijk zijn de goederen vervoerd in een Citroen Berlingo, kleur wit v.v.h.k. PYC-980, die tevens werd ontvreemd.

Snelheidscontroles in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Gisteren heeft de politie van Etten-Leur tussen 14. 00 en 21.15 uur op diverse locaties snelheidscontroles gehouden in de gemeente Etten-Leur. De controles zijn gehouden op locaties die door de wijkverenigingen zijn aangegeven. De politie controleerde in totaal 254 voertuigen. Dertien bestuurders kregen een bekeuring. De hoogste gemeten snelheid was 76 km per uur, terwijl ter plaatse op de Sander een max. snelheid geldt van 50 kilometer per uur. Gecontroleerd werd op de navolgende plaatsen:


* Aletta Jacobslaan, max snelheid 50 km/u, 75 voertuigen gecontroleerd, waarbij 2x proces-verbaal voor 60 en 61 km/u.


* Lichttorenhoofd, max snelheid 30 km/u, 90 voertuigen gecontroleerd, geen overtredingen. Tevens werd op deze locatie gecontroleerd op sluipverkeer vrachtauto`s. Geen overtredingen.


* Kloosterlaan, max snelheid 30 km/u, 25 voertuigen gecontroleerd, 1x bekeuring ter zake 48 km/u.


* Sander, max snelheid 50 km/u, 49 voertuigen gecontroleerd, 10x proces-verbaal, min 60 en max 76 km/u.


* Wilgenlaan, max. snelheid 30 km/u, 15 voertuigen gecontroleerd, geen overtredingen.

Bron: Willem van Hooijdonk

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 25-02-2003 '
Lees ook