Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 25/6/2002
Auteur: Carel Bouman

Beroving fiets agent mislukt

TILBURG Gistermiddag, tussen tien voor halftwee en vijf voor halftwee hebben twee tot nu toe onbekende mannen geprobeerd de fiets van een 28-jarige Tilburgse agent te stelen. Dat gebeurde toen de agent op weg was van huis naar zijn werk. Aan het Von Weberpad duwden twee tot nu toe onbekende mannen die op een bromfiets reden, tegen de fiets van het slachtoffer, waardoor deze ten val kwam. De bijrijder probeert vervolgens de fiets van de agent te pakken, maar door zijn belager tegen het been te schoppen, laat deze de fiets los en verdwijnen ze richting het zwembad de Drieburcht. De agent hield aan de poging tot beroving enkele schaafwonden op.

Oisterwijkse vrouw van tas beroofd

OISTERWIJK Gistermiddag tussen halftwee en twee uur werd aan het Stroomdalpad een 42-jarige vrouw uit Oisterwijk van haar tas beroofd. De vrouw fietste over het Stroomdalpad toen een bromfietser de tas van haar schouder trok. Bij het trekken aan de tas brak het hengsel en verdween de bromfietser met de tas van de Oisterwijkse vrouw in de richting van de Kemenadelaan, richting Moergestelseweg. In de tas zaten onder andere een portemonnee met 40 euro en een mobiele telefoon.

Winkeldiefstal

TILBURG - Gistermiddag om vijf over drie hebben agenten aan de Westermarkt een 20-jarige man uit Tilburg aangehouden. Die werd in een supermarkt betrapt bij de diefstal van levensmiddelen ter waarde van bijna 63 euro. Met een dagvaarding op zak mocht de man weer naar huis.

30 bekeuringen bij gordelcontrole

TILBURG Gistermiddag, tussen halftwee en drie uur, heeft het politieteam Tilburg West aan de Professor Cobbenhagelaan een autogordelcontrole gehouden. Bij deze controle gingen 30 weggebruikers op de bon omdat de autogordel niet om hadden. Weggebruikers die de gordel wel droegen kregen van de politie een sleutelhanger met daarop de tekst: Autogordels, een gezonde gewoonte.

Brandstichter aangehouden

TILBURG Gistermiddag om kwart voor vijf hebben agenten aan het Julianapark een 36-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. Aan het Julianapark stak de man op een grasveld een jas in brand en eerder op de middag, rond drie uur, was de aangehouden verdachte verantwoordelijk voor een brandstichting in het oude klooster aan de Goirkestraat. Dit werd door getuigen gezien. In het belang van het onderziek is de man in verzekering gesteld,

Toch goed wat de politie doet

TILBURG Tijdens surveillance aan het Bart van Peltplein treffen agenten tegen een muur een 25-jarige man uit Tilburg aan. De man was scheef weggezakt, had de neus vol snot en een rochelende ademhaling. Verder had de man een blauwige huidskleur en reageerde verder nergens op. De agenten hebben de man, die vermoedelijk te veel drugs had gebruikt, in een stabiele zijligging gelegd en de GGD gealarmeerd. Als de GGD terplaatse komt constateren zij een ademdrepessie, die bij niet tijdig medisch ingrijpen dodelijk zou zijn geweest. De GGD heeft de man terplaatse beademd en voorzien van medicatie. Volgens de GGD medewerkers wezen de zeer nauwe pupillen van de man op het gebruik van een forse dosis heroïne of cocaine. De politie heeft de GGD naar het St. Elisabethziekenhuis begeleid. Daar werd de man weer opgelapt.

Bromfietser veroorzaakt aanrijding tijdens dikke banden race

BERKEL - ENSCHOT - Gisteravond rond negen uur veroorzaakte een 16-jarige jongen uit Tilburg voor paniek toen hij met zijn bromfiets op het parcours van de zogenaamde dikke banden race reed. Het publiek maande de Tilburgse jongen nog wel om met zijn bromfiets aan de kant te gaan, maar toen hij omdraaide kwam hij in aanrijding met een aanstormende renner, die vol op de bromfiets terecht kwam. Hierna raakten nog een stuk of vijf renners bij de aanrijding betrokken. Een 21-jarige inwoner van Berkel-Enschot liep hierdoor een dik oog en letsel aan rug en benen op. De bromfietser werd door het publiek aan de politie overgedragen.

190 euro boete voor rijden onder invloed

TILBURG Vannacht rond tien voor halfdrie hebben agenten aan de Gerard van Spaendonckstraat een 53-jarige man uit Tilburg aangehouden nadat bij controle bleek dat hij met drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 0,70. Dit leverde hem een geldboete van 190 euro en een rijverbod van één uur op.

Man uit Tilburger met drank op knalt tegen boom

TILBURG Vannacht om halfdrie reed op de Brucknerlaan een 37-jarige man uit Tilburg door een verkeerde stuurmanoeuvre met zijn auto tegen een boom. Omdat de man hierbij letsel op liep (hoofdletsel en letsel aan buik) werd hij door personeel van de GGD naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. Daar heeft een arts een bloedproef van de man afgenomen omdat er drankgebruik was geconstateerd. Bij onderzoek bleek verder dat de aangehouden man uit Tilburg zonder rijbewijs reed. De politie maakt proces-verbaal op.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 25-06-2002 '
Lees ook