Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 26 januari 2003.

Bekeuringen bij parkeercontrole

OISTERWIJK - Bij een parkeercontrole die door team Oisterwijk werd gehouden aan de Fabriekspad, de Spoorlaan, de Burgemeester Verwielstraat en de Dorpsstraat zijn afgelopen vrijdagmiddag 6 parkeerbonnen uitgeschreven.

Gebroken arm en hersenschudding

OISTERWIJK - Bij een aanrijding op de rotonde van de Pannenschuurlaan en de Bedrijfsweg liep een 48-jarige vrouw uit Boxtel vrijdagmiddag rond kwart voor vijf een gebroken arm en een hersenschudding op. De vrouw die over de rotonde fietste kreeg geen voorrang van een personenauto. De auto werd bestuurd door een 30-jarige man uit Oisterwijk. De GGD heeft het verkeersslachtoffer voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis.

Vier computers weggehaald

ESBEEK - Bij een groothandel aan de Notelstraat werd vrijdagavond rond halfelf ingebroken. De inbrekers kwamen het bedrijfspand binnen door een raam in te slaan. Zij zijn met vier computer systeemkasten aan de haal gegaan.

5 bekeuringen bij verlichtingscontrole

OISTERWIJK - Vrijdagnacht na het sluiten van de horeca hebben agenten van team Oisterwijk op diverse locaties in deze gemeente in totaal vijf fietsers bekeurd die de verlichting niet in orde hadden.

Tilburgse vrouwen beroofd

TILBURG - Vrijdagnacht, rond kwart over twaalf werd aan het Roelof Kranenburgplein een 67-jarige Tilburgse vrouw van haar tas beroofd. Dat gebeurde in de centrale hal van de flat. Tijdens het wachten op de lift ziet een nog onbekende man kans de tas van de schouder van de vrouw te rukken. Hierna neemt hij de benen en rent weg in de richting van het Westerpark. In de tas van de vrouw zitten onder andere een mobiele telefoon, een organizer en verschillende pasjes, waaronder een giropas.

TILBURG - Een 46-jarige vrouw uit Tilburg werd zaterdagavond rond zeven uur van haar tas beroofd. Dat gebeurde aan de Kapelhof. Ter hoogte van een witgoed zaak voelde de vrouw dat er aan haar tas werd getrokken. Twee nog onbekende jongens op een mountainbike zagen kans de tas van de vrouw te bemachtigen en maakten zich vervolgens uit de voeten in de richting van de Schoolstraat. In de tas van de vrouw zaten onder andere een portemonnee met 210 euro, een mobiele telefoon, een rijbewijs en identiteitspapieren.

6 fietsers krijgen bekeuring bij verlichtingscontrole

MOERGESTEL/HILVARENBEEK - Het politieteam Oisterwijk heeft vrijdagavond een verlichtingscontrole gehouden aan de Oisterwijkseweg in Moergestel en de Gelderstraat in Hilvarenbeek. Zes fietsers kregen een bekeuring voor de verlichting die niet deugde. Een bromfietser kreeg en passant een verbaal omdat hij geen helm droeg.

Brandstichter aangehouden

TILBURG - Aan de Spoorlaan hebben agenten vrijdagnacht om halfvier een 40-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man had aan de Trouwhof de auto van een 21-jarige Tilburger in brand gestoken. De auto brandde helemaal uit. Na zijn daad belde hij de politie. De man is psychisch in de war. De brandstichter is in verzekering gesteld.

Tilburger beledigt agenten tijdens horecatoezicht

TILBURG - Onder invloed van de nodige drank heeft een 26-jarige Tilburger vrijdagnacht rond tien voor halfvier agenten die dienst deden bij het horecatoezicht beledigd. De man werd aangehouden gehoord en met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.

Oor- en hoofdletsel

TILBURG - Een 28-jarige Tilburger liep vrijdagnacht rond de klok van halfvier oor- en hoofdletsel op toen hij op de kruising van de Gilzerbaan en de Bredaseweg met zijn auto in aanrijding kwam met de auto van een plaatsgenoot. De 28-jarige Tilburger verleende geen voorrang aan zijn medeweggebruiker. De beide voertuigen moesten door een takelbedrijf worden geborgen.

Vechtersbazen aangehouden

TILBURG - Tijdens het horecatoezicht hebben agenten vrijdagnacht aan het Piusplein twee Tilburgers ( 17 en 20 jaar oud) aangehouden. Het duo was onder het toeziend oog van de surveillerende agenten met elkaar slaags geraakt. Zij werden aangehouden.

TILBURG - Zaterdagnacht, omstreeks tien voor twee hebben agenten van het horecatoezicht aan de Heuvelring twee mannen aangehouden. Zij worden verdacht van de mishandeling van een 18-jarige Tilburger. Agenten werden door een vriend van het slachtoffer geattendeerd op de mishandeling. Met de signalementen van de beide vechtersbazen op zak stelden de agenten een nader onderzoek in en konden de boosdoeners worden aangehouden De mannen zijn 17 en 18 jaar oud en afkomstig uit Tilburg.

Met drank op en zonder rijbewijs achter het stuur

TILBURG - Zaterdagmorgen om tien over elf hebben agenten aan de Wandelboslaan een 37-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man reed in een auto die eerder op de dag betrokken was bij de diefstal van bier bij een tankstation controleerden de agenten de man en aan de Wandelboslaan werd zijn auto aan de kant gezet. Bij deze controle blijkt sprake van drankgebruik en aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 1,25. De man kreeg een rijverbod van vijf uren en een dagvaarding uitgereikt. Agenten hadden de man na verhoor aan de Wandelboslaan afgezet omdat hij nog wat uit zijn auto wilde halen en een telefoontje moest plegen. Ondanks het feit dat de agenten de man waarschuwden dat hij met een rijverbod niet mocht rijden was het na een klein ommetje weer bingo en zagen de agenten de man weer met zijn auto rijden. Hierop werd de man voor de tweede keer aangehouden. Nu aan de Thomas van Aquinostraat en wel rond tien over halfdrie. De man kreeg nu een rijverbod van één uur. En alsof twee keer niet genoeg was werd de man rond halfvijf weer aangehouden toen hij in strijd met een rij-ontzegging tocht weer achter het stuur van zijn auto zat.

TILBURG - Aan de Noordhoekring hebben agenten gisteravond rond de klok van tien uur een 68-jarige Tilburger aangehouden. De man trok de aandacht van de agenten omdat hij in zijn auto zonder licht reed. Bij staandehouding bleek het dankgebruik. De man was te dronken om een fatsoenlijke blaastest af te leggen. Een GGD-arts nam een bloedproef van de man. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en kreeg alvast een rijverbod van 24 uur.

OISTERWIJK - Aan de Boxtelsebaan veroorzaakte een 59-jarige man uit deze plaats zaterdagnacht om tien over halfdrie een aanrijding en als de politie erbij komt blijkt hij onder invloed van alcohol. Hierop wordt de man aangehouden. Hij saboteerde de blaastest. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, de man kreeg een rijverbod van 24 uren en er werd een bloedproef van hem genomen. De politie maakt verder proces-verbaal op.

Winkeldief

RIEL - Bij een supermarkt in Riel hebben agenten zaterdagmiddag rond de klok van halféén een 33-jarige man uit Tilburg aangehouden nadat hij betrapt werd bij de diefstal van enkele pakken after shave ter waarde van bijna 32 euro. Aan het bureau bleek dat de man ook nog gesignaleerd stond omdat hij een openstaande boete nog steeds niet betaald heeft. Omdat de man niet genoeg geld bij zich had werd hij ingesloten.

Notoire winkeldief loopt voor de zoveelste keer tegen de lamp

TILBURG - In een supermarkt aan het Korvelplein hebben agenten zaterdagmiddag om tien over één een 64-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had voor bijna 84 euro aan goederen gestolen en maakt daar kennelijk een beroep of gewoonte van. Het was zaterdagmiddag de 109e keer dat de man voor dit delict met de politie in aanraking kwam. Met een dagvaarding op zak werd de man weer in vrijheid gesteld.

Overvallers maken bijna 13.000 euro buit

TILBURG - Tijdens een overval bij een nachtkluis van een bank aan de Westermarkt hebben overvallers bijna 13.000 euro buitgemaakt. De 46-jarige directeur van een bedrijf in Tilburg West wilde dit geld in de nachtkluis van de bank deponeren. Op het moment dat de afstortkluis open was en de directeur het geld er in wilde doen kreeg hij een klap op het achterhoofd, raakte hierdoor versuft en in deze tussentijd zagen twee nog onbekende mannen kans het geld dat in een plastic tas zat weg te nemen. Na de overval renden de overvallers weg in de richting van de Statenlaan.

TV van 7000 euro gestolen

OISTERWIJK - Bij een woninginbraak aan de Kivitslaan zijn inbrekers er zaterdagavond met een televisie van 7000 euro vandoor gegaan. Verder namen zij ook het onderstel en de bijbehorende geluidsbox van het apparaat mee. Ze kwamen de woning binnen door een ruit naast de voordeur te vernielen.

Tilburgse vrouw schept fietser en botst tegen huis

TILBURG - Een 19-jarige Tilburgse vrouw kwam gisteravond rond tien over negen aan de Wandelboslaan met haar auto in aanrijding met de middengeleiding en kwam door de aanrijding op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Daar schepte ze een fietser en uit schrik stuurde de vrouw sterk naar rechts en kwam vervolgens tegen de woning van een 56-jarige Tilburger tot stilstand. Door verschillende gemeentelijke diensten werd de schade aan de woning bekeken. De auto werd getakeld. De fietsster, een 17-jarig Tilburgs meisje kwam met de schrik vrij.

Vervelende stapper

TILBURG - Portiers van een horecazaak in de Tilburgse binnenstad hebben vannacht rond vijf uur een 45-jarige Tilburger buiten gezet, die onder invloed van alcohol en drugs vervelend begon te worden. Horeca-agenten hebben geprobeerd om de man daar op een normale manier te verwijderen. Toen dit op deze manier niet lukte zijn de agenten van de man gaan vorderen dat hij zich terplekke moest verwijderen en als ook de vordering tegen dove mans oren niet werkt wordt de man aangehouden.

Brievenbus opgeblazen

TILBURG - Aan de Hoefstraat werd zaterdagnacht rond vijf uur, ter hoogte van de kerk een brievenbus van de PTT met vuurwerk opgeblazen. De brievenbus raakte totaal vernield. De post in de brievenbus is door de politie veilig gesteld .

Bron: Carel Bouman

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 26-01-2003 '
Lees ook