Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 26 februari 2003

Team Altena:
Brandstichtende jeugd
WERKENDAM Op dinsdag 25 februari omstreeks 18.00 uur werd bij de politie rookontwikkeling bij de jeugdontmoetingsplaats (JOP) aan de Sasdijk gemeld. Ter plaatse bleek een bank in brand te zijn gestoken. De politie doofde het vuur met een poederblusser. Er komen over deze JOP meerdere klachten bij de politie binnen. Afval wordt niet in de aanwezige vuilnisbak gegooid, maar in de directe omgeving. Ook komen er klachten uit de omgeving over geluidsoverlast van racende scooterjeugd in het park. De politie intensiveert het toezicht.

Groencontainer in brand
WOUDRICHEM - Op 25 februari omstreeks 20.00 uur werd bij basisschool De Ravelijn aan de Jacoba van Beierenstraat een groencontainer in brand gestoken. De politie doofde het vuur met een poederblusser. Naar de daders wordt een onderzoek ingesteld.

Snelheidscontrole
RIJSWIJK / WIJK EN AALBURG De politie hield op 25 februari in Rijswijk op de Veldweg en in Wijk en Aalburg op de Perzikstraat een snelheidscontrole met behulp van een lasergun. In Rijswijk werd er tevens gecontroleerd op het dragen van de autogordel. In totaal kregen 16 weggebruikers een bekeuring: 12 voor te hard rijden binnen de bebouwde kom, 3 voor het niet dragen van de autogordel en 1 voor rijden zonder geldig rijbewijs.

Auto-inbraken te Hank en Dussen HANK EN DUSSEN - De politie onderzoekt een reeks auto-inbraken in Hank en Dussen. De daders sloegen hun slag in de nacht van dinsdag 25 februari op woensdag 26 februari 2003. In de Van Axelstraat in Dussen zijn er drie auto`s opengebroken. In de Munsterkerkstraat zijn er twee auto`s opengebroken. In de Suringarhof zijn er twee auto`s opengebroken. Op het Vrijheidsplein is er in één auto ingebroken. In Hank, in de Lepelaarstraat zijn er in totaal drie auto`s opengebroken. Bij alle auto`s is dezelfde werkwijze toegepast, namelijk het openbreken/forceren van het voorportier. In bijna alle gevallen verdween de audioapparatuur uit de auto. Ook maakte de inbrekers een laptop buit. In de Korenstraat in Hank probeerde de daders een auto mee te nemen. Bij deze grijze Opel Kadet was namelijk de stuurkolom vernield en uit de auto was verder niets gestolen. Een zwarte Opel Astra aan de Dorpsstraat in Dussen onderging hetzelfde lot.

Woninginbraak
DUSSEN Tussen dinsdag 25 februari 23.30 uur en woensdag 26 februari 06.30 uur
is er ingebroken in een vrijstaande woning aan de Wilhelminastraat. Inbrekers kwamen de woning binnen door een gaatje te boren in een van de ramen. Via het ontstane gat konden ze het raam openen. De daders konden de woning niet verder betreden vanwege een gesloten tussendeur. Er is dan ook niets uit de woning gestolen.

Team Loon op Zand:
Snelheidscontrole
KAATSHEUVEL - Op dinsdag 25 februari hield de politie van 13.15 uur tot 14.40 uur een snelheidscontrole op de Marktstraat. Onder de 78 passanten bevonden zich vijf overtreders. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/u, ter plekke is 50 km/u maximaal toegestaan.

Verkeerscontrole
KAATSHEUVEL De politie controleerde op 26 februari van 13.00 uur tot 13.40 uur op de Horst op een verbod linksaf te slaan. Er werden drie overtreders bekeurd

Team Waalwijk:
Aanrijding met letsel
WAALWIJK Op 25 februari vond omstreeks 15.45 uur een aanrijding plaats op de kruising Noord Parallelweg en de Wilhelminastraat tussen een personenauto en een motor (in scooter-uitvoering). De oorzaak was dat de bestuurder van de personenauto, een 38-jarige man uit Waalwijk, vermoedelijk geen voorrang verleende aan de scooterrijder, een 36-jarige man uit Waalwijk. Door de botsing kwam de bestuurder van de scooter met zijn passagier, een 23-jarige vrouw uit Waalwijk, ten val. Hierdoor raakten beide gewond. De bestuurder is opgenomen in het ziekenhuis met een gebroken knieschijf. Zijn passagier kon na behandeling weer naar huis. Zij heeft een gekneusde enkel. De scooter werd zwaar beschadigd. Ook de auto had schade en wel aan de voorzijde. Tegen de bestuurder van de personenauto wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vergeetachtige bestuurder WAALWIJK - Nadat een 42-jarige bestuurder uit Oosterhout getankt had bij een tankstation aan de A59 reed hij weg zonder het tankpistool terug te hangen aan de pomp. Hierdoor brak ook de slang. Met dat geheel reed hij over de A59 toen een andere weggebruiker hem op de wapperende slang achter zijn auto attendeerde. De auto heeft een deuk en een kras opgelopen. Bij het tankstation was ook uitsluitend sprake van materiële schade.

Controle bij scholen
WAALWIJK Op 26 februari controleerde de politie bij enkele basisscholen weggebruikers op hun verkeersgedrag. Bij de Pastoor van Haarenschool kregen zes bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Bij de Meerdijkschool werden vier bestuurders bekeurd voor hetzelfde feit. Ook de komende tijd controleert de politie op verkeersgedrag bij basisscholen.

Team Oosterhout:
Brandje in keuken
OOSTERHOUT -Op dinsdag 25 februari omstreeks 14.15 uur ontstond er een brandje in de keuken van een verzorgingshuis De Volckaert aan de Buurstede te Oosterhout. Het personeel van de zorginstelling had het vuur al onder controle toen de brandweer arriveerde. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Fietser gewond bij aanrijding OOSTERHOUT - Op woensdagmorgen omstreeks 07.55 uur raakte een 29-jarige vrouw uit Breda gewond bij een verkeersongeval. Het ongeluk gebeurde op de kruising van Leeuwenhoeklaan- Burgemeester Holtroplaan. Het ging om een aanrijding tussen een personenauto en een fietser. De bestuurder van de auto, een 33-jarige man uit Oosterhout, reed over de van Leeuwenhoeklaan in de richting van de Archimedeslaan. Hij wilde op voornoemde kruising rechtsaf slaan en zag bij deze manoeuvre de fietser over het hoofd. Zij kwam tengevolge van de aanrijding ten val en liep een hoofdwond op. Na behandeling in het Amphiaziekenhuis te Oosterhout kon zij weer naar huis.

Politie ontmantelt hennepkwekerij OOSTERHOUT - De politie trof op woensdagochtend 26 februari een hennepkwekerij aan. De kwekerij was ingericht op de zolder van een woning aan de Keizersdam. Op de zolder werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 429 planten. Na contact met de Officier van Justitie zijn de planten direct vernietigd. Ook was er sprake van diefstal van stroom. Het betrof een goed opgezette kwekerij met twee koolstoffilters, in totaal vijf ventilatoren en het nodige materiaal voor de voeding van de planten. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 26-02-2003 '
Lees ook