Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: woensdag 26 februari 2003

Dief brengt bestelauto na diefstal terug

Steenbergen: In de nacht van 24 op 25 februari werd een witte Mitsubishi bestelauto gestolen, die stond geparkeerd op de Kruislandsedijk in Steenbergen. Vreemd genoeg werd deze echter ook weer teruggebracht.

De auto, die eigendom is van een schildersbedrijf, bleek een eindje verderop in de straat te staan met een flink aantal kilometers extra op de dagteller en een lege tank. Alle sloten van het voertuig waren geforceerd en de inhoud (schildersbenodigdheden) bleek te zijn gestolen. Als klap op de vuurpijl werd de auto ook nog eens flink beschadigd. Al met al liep de eigenaar een forse schadepost op.

Diefstal tuinbeelden

Kruisland: In de nacht van maandag op dinsdag werden uit de voortuin van een woning aan de Holderbergsestraat in Kruisland twee bronzen tuinbeelden gestolen. Het betreft beelden van reebokken.

Snelheidscontroles

Halsteren: Op de Steenbergseweg is woensdagmiddag tussen 14.00 en 14.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 356 passanten overtraden er in het genoemde tijdsbestek 32 de maximaal toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km per uur.

Ook op de Ravelstraat werd tussen 15.00 en 16.00 uur de snelheid gemeten. Ook op deze lokatie bedraagt de toegestane snelheid 50 km per uur. Van de 285 passanten reden er 25 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km per uur.

Drugsvangst

Ossendrecht: De politie heeft dinsdagmiddag op rijksweg A4 in Ossendrecht drie mannen van 20, 21 en 22 jaar uit het Belgische Ottignies Louvian La Neu aangehouden, welke in bezit waren van 20 gram weed en 417 gram marihuana. De auto, waarin de mannen zich bevonden, werd staande gehouden, nadat een mede-weggebruiker de politie getipt had over het weggedrag van de bestuurder van de Belgische auto. De mannen zijn inmiddels in vrijheidgesteld en dienen zich later voor een rechter te verantwoorden.

Inbraak in stacaravan

Hoogerheide: Een 76-jarige inwoonster van Fijnaart heeft aangifte gedaan van inbraak in haar stacaravan, welke gestald staat op een camping aan de Groene Papegaai in Hoogerheide. Uit de caravan worden een televisie, een vouwfiets en een decoder vermist.

Inbraak in personenauto

Hoogereheide: Een bewoonster van de Canadalaan in Hoogerheide heeft woensdag bij de politie aangifte gedaan van inbraak in haar personenauto, welke in de nacht van zaterdag op zondag geparkeerd stond voor haar woning. Uit de auto worden twee brillen en een fotocamera vermist. Beide deuren van het voertuig bleken geforceerd te zijn.

Snelheidscontroles

Oudenbosch/Hoeven: Mede naar aanleiding van verzoeken vanuit de bevolking, die onder andere werden geuit tijdens een buurtbewonersavond die maandag 24 februari plaatsvond waarbij zo`n 400 inwoners van Oudenbosch en omgeving aanwezig waren, heeft de politie van team Halderberge diverse snelheidscontroles gehouden. In alle gevallen werd gecontroleerd op een route waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. Vier politiemensen voerden de controles uit, waarbij gebruik werd gemaakt van de lasergun.

In Oudenbosch werd tussen 14.45 en 15.15 uur een controle gehouden aan de Duiventoren. In dit tijdsbestek werden 22 passanten geteld, die zich allen aan de snelheidslimiet hielden. Dit was niet het geval bij de controle die plaatsvond aan de Parklaan van 15:15 tot 16:00 uur. Van de 46 passanten reed 22% te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg (na correctie) maar liefst 92 km per uur.

In Hoeven werd van 16.15 tot 16.45 uur gecontroleerd aan de Oude Antwerpsepostbaan. Van de 49 passanten waren er hier 3 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 81 km/u. (na correctie).

Politie lost overval postagentschap Rucphen op

Rucphen/Oosterhout: De politie van het district Bergen op Zoom, die met zes mensen aan deze zaak werkt, heeft in nauwe samenwerking met de politie van het district Oosterhout vier mannen aangehouden die ervan verdacht worden op 18 februari 2003 omstreeks het middaguur het postagentschap in Rucphen te hebben overvallen. Dit viertal wordt er tevens van verdacht op 20 februari 2003 een benzinestation in Oosterhout te hebben overvallen. De verdachten zijn twee 24-jarige mannen uit Breda en een 22- en een 24-jarige inwoner uit Tilburg. De politie is de daders op het spoor gekomen door informatie, die onder meer bij het buurtonderzoek werd verkregen.

Bij beide overvallen werden slachtoffers bedreigd met een vuurwapen. Gelukkig raakte niemand gewond. Bij de overval in Rucphen werd gebruik gemaakt van een auto die in de nacht voor de overval in Gorinchem werd gestolen.

Alle verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen aanstaande vrijdag worden voorgeleid aan de Rechtercommissaris te Breda. De politie sluit niet uit dat in deze zaak nog meerdere aanhoudingen zullen volgen.

Politie betrapt inbrekers op heterdaad

Roosendaal: In de vroege woensdagochtend meldde een attente getuige omstreeks 4.15 uur telefonisch bij de politie dat er waarschijnlijk een inbraak plaatsvond op de Belder te Roosendaal. De politie was binnen enkele minuten ter plaatse en zag dat er twee mannen op de vlucht sloegen bij het betreffende pand. Direct hierop werd een politiehond ingezet, die korte tijd later een verdachte aantrof in de bossage, waarop deze door de politie werd aangehouden. Het betrof een 36-jarige inwoner uit Bergen op Zoom. De andere man werd niet meer aangetroffen. De mannen hadden zich de toegang tot het bedrijfspand verschaft door met behulp van een eerder ontvreemde personenauto een roldeur van het pand in te rijden. De politie trof diverse goederen aan die klaar stonden om te worden meegenomen. Tevens bleek de kluis te zijn geforceerd.

Diefstal uit auto

Roosendaal: Tijdens het laden en lossen van zijn bestelbus in de Molenstraat, deed de 63-jarige eigenaar uit Meijel dinsdagmiddag omstreeks 13.00 uur de vervelende ontdekking dat de afstandsbediening van het navigatiesysteem was ontvreemd.

Inbraak woning

Roosendaal: Dinsdagavond werd er via de achterzijde ingebroken in een woning in Kalsdonk. Het glas was geheel uit de achterdeur verwijderd. De gehele woning werd doorzocht. Men vermist beeld-, geluids- en communicatieapparatuur.

Bron: Manon Ostendorf

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 26-02-2003 '
Lees ook