Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (26-3)

woensdag 26 maart 2003

Inbreker blijkt buurman te zijn

BREDA- Een bewoner van de Bredase wij Heuvel werd vannacht opgeschrikt toen hij
plots glasgerinkel hoorde. Toen hij polshoogte ging nemen zag hij een man in zijn tuin staan, die zich uit de voeten probeerde te maken. Toen de bewoner hem in zijn kraag greep zag hij tot zijn verbazing dat het de buurman van enkele deuren verder was. Het smoesje van de `inbreker`, dat hij zich in woonhuis had vergist geloofde de benadeelde niet en belde de politie. De 41 jarige inbreker is geen onbekende voor de politie, dus het verhaal dat hij per ongeluk aan de verkeerde deur had gestaan kwam dan ook niet echt geloofwaardig over.

Brand in garagebedrijf

BREDA - Bij een garagebedrijf in de wijk Heusdenhout is vannacht rond 02.00 uur na een explosie brand uitgebroken. Delen van de muren van het bedrijfje stortten in en beschadigde vijf auto`s, die op het terrein stonden geparkeerd en bestemd waren voor de handel. Toen de brandweer met bluswerkzaamheden begon ontdekten ze een kleine hennepkwekerij in het pand.

De politie sluit brandstichting niet uit, maar onderzoekt ook of de hennepkwekerij aanleiding geweest kan zijn. De 36 jarige eigenaar van het garagebedrijfje was vannacht niet erg mededeelzaam over de hennepkwekerij in zijn bedrijf. Over de omvang van de schade is niets bekend. Omdat de garage los staat van andere bebouwingen bleef de schade tot het pand beperkt. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: R. van Kuik

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 26-03-2003 '
Lees ook