Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 26 maart 2003

Met drank op achter het stuur

TILBURG - Aan de Wagenaarstraat hebben agenten vannacht een 43-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij bleek met te veel drank op achter het stuur van zijn auto te zitten. Aan het bureau blies de Goirlenaar iets meer dan 0,75 promille. Hij kreeg een transactie van 180 euro en een rijverbod van twee uren mee naar huis.

Schuur afgebrand

TILBURG - Aan de Bunderstraat brak vanmorgen om kwart over vijf brand uit in een schuurtje achter een tuincentrum. De Tilburgse brandweer heeft het vuur geblust en het schuurtje brandde helemaal af. De politie onderzoekt de zaak.

Knie van vrachtwagen chauffeur op slot

RIEL - Op de Rijksweg A 58 onder de gemeente Riel, sloeg vanmorgen rond tien over acht de knie van een vrachtwagenchauffeur op slot. Het gevolg hiervan was dat zijn vrachtwagen half in de berm en half op de weg terecht kwam. Direct hierna knalden er door kijkers naar het ongeval vijf auto`s op elkaar. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De vrachtwagenchauffeur werd door ambulancepersoneel naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht.

Bromfietscontrole levert 40 bekeuringen op

TILBURG / GOIRLE - Agenten van het politieteam Leijdal hebben vandaag aan de Ringbaan Zuid in Tilburg en de Dorpsstraat in Goirle een bromfietscontrole gehouden. Bij deze controle heeft de politie 29 bromfietsen gecontroleerd en in totaal werden er 40 bekeuringen uitgeschreven.

Bij 15 bromfietsen bleek er aan het vermogen geknoeid te zijn 7 hadden geen bromfietscertificaat bij zich 8 konden hun verzekeringspapieren niet tonen 4 hadden er geen helm op 1 had een hele slechte rem op de bromfiets zitten 2 hadden geen certificaat 2 waren nog geen 16 jaar oud en mogen dus helemaal geen bromfiets besturen
1 bromfiets had niet de juiste kleur sticker (geel-oranje) op zijn voertuig

Er zijn vijf bromfietsen in beslag genomen omdat er met framenummers was geknoeid. Bij een bromfiets ontdekten de agenten een datachip onder het zadel. Die bleek te horen bij een bromfiets die gesignaleerd staat.

Politiehond traceert inbreker en agenten hebben een mooi heterdaadje

TILBURG - Aan de Havendijk hebben agenten vanmorgen om vijf over halfelf een woninginbreker aangehouden. Dat konden de agenten doen nadat een diensthond de inbreker opspoorde in één van de slaapkamers van een woonboot die in de Piushaven ligt. Agenten kregen van buurtbewoners de melding dat er in de woonboot werd ingebroken. Als de politie ter plaatse komt zien ze nog net het hoofd van de inbreker op de woonboot wegduiken. Wanneer de agenten de inbreker aanroepen en zeggen te voorschijn te komen voldoet hij daar niet aan. De diensthond stelt met zijn scherpe neus een onderzoek in een vindt de inbreker in een van de slaapkamers. Hij liep daarbij slechts wat schrammetjes op. Er werd overigens niets gestolen vanaf de woonboot.

Gekneusde enkel en schaafwonden

TILBURG - Een 16-jarig Tilburgs meisje liep vanmorgen op de kruising van de Hoevenseweg en de Lourdesstraat een gekneusde enkele en schaafwonden op toen zij met haar bromscooter geen voorrang verleende aan een auto die bestuurd werd door een 39-jarige Tilburger. De GGD heeft het meisje voor behandeling naar het St. Elisabethziekenhuis vervoerd.

Irritatie in het verkeer leidt tot vechtpartij

TILBURG - Agenten hebben vanmorgen om vijf voor halftwaalf en tien voor twaalf aan respectievelijk de Statenlaan en de Thomas van Aquinostraat twee mannen uit Tilburg aangehouden. De mannen zijn 26 en 34 jaar oud. Agenten hadden de melding gekregen dat er een aanrijding was geweest en dat de bij de aanrijding betrokken partijen met elkaar op de vuist waren gegaan. Als de politie ter plaatse komt blijkt en geen sprake van een aanrijding maar is de vechtpartij het gevolg van irritatie over verkeersgedrag.

Bron: Carel Bouman

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 26-03-2003 '
Lees ook